Det behøver ikke at være så fint!

Faktisk kan jeg godt lide, når tingene i nogle tilfælde er lidt uprætentiøse – underspillede. For eksempel som denne lille bænk.

 

claus20090519_082050

 

Den er placeret her for at understrege et vigtigt fikspunkt – et point de Vue – som tilskueren så at sige ’tvinges’ til at opdage, fordi bænken indbyder til, at man sætter sig ned og kigger ret frem for sig.

 

Sådanne små siddepladser er fine i haven, ikke kun for at lokke beskueren til at se noget bestemt, men også fordi de er smukke og praktiske.

 

NB. Jeg er på vej til Klitgården i Skagen for at skrive på ‘Den hvide have’. I hører fra mig, når jeg kommer derop.

18 kommentarer:

 1. Hyggelig bænk, fylder ikke meget og falder smukt i. Mon ikke Preben har taget en velfotjent "puster" der, ved lægning af alle løgene:-).

  God tur til Skagen, håber vejret er lige så smukt der i dag, som i Nordsjælland.

  Engblomsten


  Jeg har godt nok fået nye briller,ej heller en robot:-), men det er svært at tydede kontrol ord.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  God tur og lad os håbe det bliver lige knap så blæsende som sidst du var der.
  Jeg glæder mig til bogen om "Den hvide have".

  Knus herfra det midtfynske, hvor der er helt forårsartigt udenfor, jeg har lige været ude med hunden og en tur rundt i haven, man får helt lyst til at gå igang med et eller andet derude. Pia

  SvarSlet
 3. Jeg er så enig med deg! Det vakre er ikke nødvendigvis perfekt eller prangende, noen ganger tvert imot!? Med ønske om en vidunderlig dag:) Jeg gleder meg til våren, min absolutte favoritt årstid.

  SvarSlet
 4. Ja, den overskrift skulle man jo ikke tro kom fra dig.. :-)
  Når jeg ser billeder fra din have, synes jeg, at det hele ser så fint ud. Jeg tænker, at sådan en have får jeg aldrig - men det har jeg nu heller ingen ambitioner om. Jeg vil bare gerne ha' en lille del af det. Jeg elsker den frodighed din have har og så kan jeg så godt li' at det hele er farveafstemt. Det giver sådan en ro for øjet.
  Så tak for al din dejlige inspiration med alle dine dejlige billeder fra din have.

  SvarSlet
 5. Den er slet ikke så tosset endda og til at komme til for penge. Måske man kunne lade et par Cymbarlaria muralis smyge sig rundt om benene??

  SvarSlet
 6. Ja, där skulle jag allt kunna tänka mig att sitta, kanske med en god kopp kaffe och bara njuta av all blomsterprakt.
  Ha en fin resa till Skagen!
  Liv

  SvarSlet
 7. Endnu en tur til Skagen:) Det betyder der snart kommer en fantastisk bog - sikkert lige til min fødselsdag. Vi oplevede en masse spændende point de vue i din have. Det er en fantastisk idé som virkelig pirrer nysgerrigheden. Haven får en helt anden helhed. Glæder mig vildt til at se dine låger!

  SvarSlet
 8. Kære Claus,
  Det var da trøstende ord (overskriften forstås).
  For når jeg svælger i dine seneste mange indlæg og derefter kigger ud på matriklen her, kan jeg overhovedet ikke se NOGET, der bare ligner.
  En runde i det grønne afslører, hvor dårligt jeg fik ryddet op i efteråret.
  Desuden er store dele af grunden undermineret af muldvarpeskud og millioner af musehuller.
  Fasanerne er allerede begyndt at hakke og skrabe, så de kan få sig et støv/jord/solbad - og naturligvis lige dér, hvor jeg har lagt forårsløg eller sat nye planter i efteråret.
  Decembers jagter gjorde ikke kål på så mange fasaner, som jeg havde forventet.
  På den anden side ville der være meget tomt, hvis de ikke spankulerede rundt derude og pyntede!
  Ja, ja - jeg ved det. Man KAN ikke få det hele!

  Mon du efterhånden har fået omvendt de af dine disciple, som var "bange" for gult?
  Du har i hvert fald gjort et ihærdigt forsøg med guddommelige billeder af de mest vidunderlige kombinationer.
  At åbne din blog er som at træde ind i en helt anden verden. En verden, hvor kun skønhed hersker. En verden fyldt af eventyr og smukke tanker.

  Må så lige tilføje, at dagens gode grin er leveret af Paw og Tante Grøn. Hi, hi - tak for det kære venner.
  Solskinshilsner fra det sjællandske og nyd dit ophold i Skagen.
  Kærlig hilsen
  Karen

  SvarSlet
 9. Hjemme hos dig er alt ting fint også sådan en kær lille bænk. God tur til skagen.

  SvarSlet
 10. Helle kofoed Larsen20. februar 2012 kl. 15.14

  Hejsa:) jeg elsker at gå ind hver ag og se hvad du nu viser os, især nu hvor man næsten ikke kan vente med af komme igang med haven

  SvarSlet
 11. og så kan man stille ting på den, feks en spand med vand som man fylder med afskårne blomster eller med have affald til komposten

  SvarSlet
 12. Det er altid godt med siddepladser rundt omkring i haven, det får en til ikke blot at stoppe op, men også til at sætte sig, og dermed se og nyde fra forskellige vinkler, man ellers måske hurtigt ville passere.

  SvarSlet
 13. Tak søde Claus, nu fik jeg lige en god og gratis ide ;-)
  Rigtig god tur til Skagen
  K.Gro

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Det har du (også) ret i. Og heldigvis for det!

  Håber du nyder dit ophold, selvom der skal arbejdes. Mon ikke der er nogen, som kan afbryde arbejdet med lidt kaffe og hjemmelavet kringle? En kan jo håbe :0)

  SvarSlet
 15. Hej Claus,

  Jeg håber, du hygger dig i de kongelige omgivelser. Jeg glæder mig meget til at se resultatet - for jeg er meget glad for hvide blomster. Er af og til omkring dit arkiv: Den hvide have - elsker "hvidregnen", eller hvad den nu hedder. Har lige fundet ud af, at Plantorama har den hvide løjtnantshjerte - så jeg skal nok lige en smutter deromkring efter arbejde i morgen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 16. Kære Karen,

  selv tak, søde Karen. Håber du er blevet fit for fight igen. Sidst du skrev på bloggen, fortalte du jo om nogle hårdnakkede baciller, der havde taget bolig i din krop:o(

  Det lyder altså lidt hyggeligt med alle de fasaner, der opholder sig på din matrikel. Blot en skam, de ikke kan dresseres, til at støvbade andetsteds end i dine nytilplantede bede.

  Havde også selv fasaner i haven nogle år i træk, men de var heldigvis ikke støvbadenymfer:o)

  Mange stormomsuste og kærlige hilsner fra Udkantsdanmark

  SvarSlet
 17. Kære Claus .. det er en Dejlig bænk .. det er sådan man kan sidde på og lytte til havens lyde.. Jeg kan huske at jeg hade den ære at sidde på din bænk ind mod skoven , det var en så smuk og en kæmpe oplevelse for mig. Jeg sad der sammen med en veninde da vi var til din have dag.. vi sad bare der og lyttede til ingen ting og til alting..det var virkelig en speciel oplevelse, og det var da også den bedste bænk jeg endnu har oplevet.. .. Kære Karen jeg er da rigtig glad for at du syntes om fastelavn ideen.. Valget stod mellem en gammel kælling fra Mors, en rejedame fra Ringkøbing, eller en århusianer med blåt blod i årene.. Ha det rigtig godt Karen , dejlig at du er med her og vi ses .. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 18. Kære Paw.
  Nu har du vel ikke spist for meget slik igen? Jeg synes, du virker lidt hyperaktiv. Eller er det bare manglen på at få brugt kræfterne ved havearbejde?
  I hvert fald må du ikke drille TANTE GRØN, så hun er nødt til at forstyrre Claus i sit skrivearbejde for at få hjælp.
  Og dine udtryk, min dreng... fy, du skulle skamme dig. Må vi så bede om (kronprinse)kammertonen!
  Nå, men alligevel.... de kærligste hilsner til dig fra rejedamen i Ringkøbing.

  SvarSlet