En lille darling

En plante, som bestemt ikke gør meget væsen af sig, men alligevel lyser op, er den lille miniaturealpeviol, Cyklamen coum, der blomstrer i det meget tidlige forår.

 

20120217_093246 20120217_093239 20120217_093200

 

Den skyder fra UFO-lignende knolde, som jeg først potter op og derefter planter ud i haven. Sød ikke?

8 kommentarer:

 1. Vi lavede voldsomme mængder cyklamen i væksthuset på skolen i vinters, men jeg er ikke blevet træt af dem endnu. De er rigtig søde.

  SvarSlet
 2. Helt igennem sød og uimodståelig. Den kan man da få plads til overalt :-)

  - Nu skal du nok slippe for flere kommentarer fra mig i dag :-)

  Kærlige hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Håber de overlever ude i haven, de er supersøde

  SvarSlet
 4. hmmmmm.... jeg lagde 6 ufoer i jorden i efteråret, gad vide om de så er gået over til de evige ufo-marker...!??

  SvarSlet
 5. Jo, bestemt. Når knoldene fås i handelen har jeg altid nogle liggende på et fad eller lign. Efter en tid viser de små fine blomster sig. Derefter får de senere lov at komme i haven. Er det det man kalder en win win:-):-). Den hvide af dem, var jeg så heldig at få fat på sidste år. Det er ikke så tit man ser den, syntes jeg.

  Engblomsten

  SvarSlet
 6. Jeg har en enkelt yndig lyserød en af slagsen. Jeg er spændt på om den titter op af jorden :o)

  SvarSlet
 7. Jeg har også i år lagt i potter for dem som jeg plantede sidste år kan jeg ikke finde. Så tænkte at hvis jeg havde dem i potter i drivhuset kunne jeg holde styr på dem og ja der er sørme liv.Fandt den hvide ved Blomsten og krukken så nu har jeg også den.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 8. Bibi fra Almind sagde:
  Dild er for det første uundværligt på en sildemad og til mange andre ting. Skærmene nyder jeg, imens de blomstrer og når de sætter frø, høster jeg til at lægge ved syltede agurker - UHM.
  Tak for skønne billeder
  Hilsen Bibi

  SvarSlet