En ny dille

Når man kigger i haveblade og -magasiner, er det tydeligt, at interessen for vintergækker er stærkt stigende. Indtil for få år siden var der nok ikke så mange af os, der vidste, at der findes over tusind forskellige sorter. Men det ved vi nu, og det varer da heller ikke længe, før bogen nedenfor udkommer. Først i marts regner jeg med, at den er på gaden.

 

image

 

Gartneriet Spiren, der er kendt af de fleste for deres juleroser og påskeklokker, har nu kastet sig over vintergækkerne, og allerede i den kommende weekend begynder salget. Søren har været i haven og gravet nogle af sine juveler op, og fra på lørdag d. 4. februar er der over 40 forskellige vintergækker til salg. Nogle dog i begrænset mængde.

21 kommentarer:

 1. Åja, vintergækker er snøklokker =)
  Jeg får ikke mine til å trives! Hva gjør jeg galt mon tro?
  De er jo så fine når de dukker opp om våren!

  SvarSlet
 2. Åh suk........jeg er totalt in for it.

  Elsker Soya´s hvide alfer og deres ihærdige kampdygtighed når de sender deres spyd op trods vinterkulde :0)

  ......hvem der dog bare boede på Sjælland i februar ;0)

  Forfrosne hilsner Dorthe

  SvarSlet
 3. Awwwrrrr, er den lille vintergæk bog på markedet? Den kunne jeg godt tænke mig at få op under neglene. De små yndigheder er svære at se forskel på, og at samle på dem er vist for særlige feinsmeckere. Men absolut fristende.

  SvarSlet
 4. En svært spennende utgivelse om de nydelige sneklokkene! Det er vel ikke lenge før de titter opp av jorden håper jeg. Dog er det litt vankselig å føle at våren nærmer seg med minus 15 grader og en del sne utendørs. Men det ER februar, ikke lenge igjen før solen varmer inn vinduene og vanndråpene drypper fra taket nå :).

  Jeg er glad i bøker som går i dybden og er sikker på at denne vil leses uten at man sitter igjen med en følelse av 'var dette alt'. Lykke til!

  SvarSlet
 5. I love the snowflakes and in our gardenmagazines I noticed how many cultivars there are. I hear a lot of people complaining that here flowers are been eating. Do you know what kind of insect eats this flowers?
  Warm wishes
  Marijke

  SvarSlet
 6. Hejj Claus..Det lyder spændende med en vintergække-bog, og sikke en helt vildt flot forside :) God torsdag..Kh Camilla

  SvarSlet
 7. Glæder mig meget til bogen Claus!

  Kærligst Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Vintergækker noget af det yndigste vi har, så smukt med det hvide og grønne i blomsten. Jeg har i rigtig mange år altid haft et par stykker i glas inden for, så jeg rigtig har kunnet betragtet blomsten på nært hold. Jeg har kun fået samlet 3-4 slags. Jeg kan heller ikke så godt se forskel.

  Knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 9. Claus........du og Klematis suuuuuuger pengene ud af mig:o):o) :o) <3 <3 <3. Den bog er altså for lækker. Har lyst til at slikke på skærmbilledet af af de appetitlige gækker og det smukke lille victorianske drivhus. Den bog er en MÅ HA`!!!!! Glæder mig vildt til den udkommer.

  Ikke for at stresse, presse eller pace dig, men hvornår har du mon planer om at udgive "Helt vildt"? Den bog glæder jeg mig helt ubeskriveligt til, da den uformelle og lidt vilde havestil er noget af det mit havehjerte banker allervarmest for.

  Mon ikke du skal ud og nyde lidt forårsstemning i dit opvarmede orangeri her i polarkulden?

  Stort knus og varme tanker fra The Middle Of Nowhere

  SvarSlet
 10. Jeg glæder mig rigtig meget til bogen, og tror at der er mange der kan få glæde af at læse om vintergækken. Vi har vist alle noget med vintergækker fra vores barndom. Jeg overvejer en dejlig tur ned og kikke på gartneriet..det må være spændende at gå rundt der og jeg er sikker på at jeg kan blive fristet.. Ha en god dag, og tak for i dag..Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 11. Kære Hr. Travl

  Kunne man ikke få et lille vink om, hvornår denne lille lækkerbog kan erhverves?

  Nu vi er i gang med ønskekoncerten, ville det også være vidunderligt at høre lidt om, hvornår de små drivhuse kommer i Bilka.

  Er forresten fuldstændig pjattet med billedet på forsiden af vintergækbogen, da det med højden har været en udfordring, når man giver sig ud i de små bitte drivhuse. Skøn idé at forhøje på den måde. Os der ikke har plads til rigtige drivhuse, må tage til takke. Jeg har i lang tid overvejet en drivbænk, som jo både er praktisk og kan være mega charmerende, men det er liiiige det med pladsen.

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Kære Tante Grøn - det bliver i hvert fald ikke før 2014.

  Kære Nette - de små drivhuse er blevet forsinkede, så det bliver først i næste sæson, at Bilka får dem. Kan du måske bruge drivklokker i stedet?

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Hulk! Det kan jeg jo blive nødt til :0 Eneste ulempe med klokkerne er, at man ikke kan åbne i toppen for udluftning, men det må jeg finde en løsning på.

  Så var der liiiige det med den lille nuttede bog. Hvornår mon?

  SvarSlet
 15. Kære Claus, Stor og dyb respekt. Jeg kan ikke lade være med at tænke over den kæmpe effekt du har på populariteten af en plante som du fortæller om her eller i dine bøger. Ang. almindelige vintergækker troede jeg indtil for nylig at den fandtes i alles haver...men så vi Søren og Ricos have i fjernsynet og du fortalte om dem her inden Hemmelige haver udkom - og BUM - så taler alle i blogverdenen om vintergækker i alle afarter og de er "det nye sort" (som man ynder at sige nu).
  Sidste år var det julerosen, gad vide hvad det er til næste år? Jeg er i hvertfald glad for at det er smukke ting du introducerer og håber at Marianne også sætter vintergækker til salg på nettet.

  SvarSlet
 16. Glæder mig til bogen om vintergækker, da jeg overtog min have for 20 år siden var der bare vintergækker der stædigt kom op af den meget uplejede jord men hvad med erantis, kunne det ikke være det næste emne?

  SvarSlet
 17. Jeg glæder mig til bogen om vintergækker, hvad med erantis, ved ikke om der er flere arter af dem, kunne det være en ide til en forårsbog?

  SvarSlet
 18. Kære Claus,

  tusind tak for dit svar.

  Den der venter på noget godt, venter aldrig forgæves:o) Der er jo også mange andre dejlige bøger at glæde sig til i mellemtiden.

  Godnunatogsovnurigtiggodt zzzzzzzz

  SvarSlet
 19. Hej Claus
  Her er en som virklig interesser sig for vintergækker, en blog jeg har fulgt i lang tid "Carolyn’s Shade Gardens". BBC har skrevet en artikel om hende. Her linket :http://carolynsshadegardens.com/2012/02/03/carolyns-shade-gardens-goes-international/

  VH. JJ

  SvarSlet