Er det ikke et skønt syn?

Bare rolig! Dette er ikke mit drivhus, som det ser ud nu. Men om små to måneder gør det. Er det ikke bare den aller, aller bedste tid, vi går i møde?

 

20090516_150828

 

Det synes jeg i hvert fald, og jeg er sikker på, at mange har det sådan sammen med mig. Det bliver hyggeligt, når vi skal til at så lathyrus.

20 kommentarer:

 1. Jo, en alldeles underbar syn är det! Tänk att snart är vi där igen och har överlevt ännu en lång mörk vinter. Härligt, tack för att du påminner! Kram från Hanna i Malmö

  SvarSlet
 2. Lathyrus er bare så vakre...jeg sår dem hvert år, og noen ganger kjøper jeg ferdige småplanter i gartneriet når våren kommer for alvor. Det er en nydelig tid vi går i møte.

  SvarSlet
 3. suk! Åhh jo. Helt klart den bedste tid.. Vi har på det tidspunkt store forventninger til planter, haveplaner og det danske sommervejr :-)
  Det er ikke altid det går som man gerne vil, men så kommer der et spit nyt haveår - året efter..

  SvarSlet
 4. For et deilig syn :) Å besøke bloggen din er like oppløftende som første gang man ser linerla om våren.

  Å ja, jeg er sååå enig i at våren er den beste tiden på året, ingen annen årstid kommer i nærheten av den. Vi som elsker have og natur setter så umåtelig stor pris på de første spirene som titter opp av jorden. Men vinteren har også sin verdi; den gjør våren ekstra lykksalig for oss :). Etter en tung vinter lengter jeg særdeles mye etter våren og livgivende solstråler som varmer inn stuevinduene. Snart snart! Allerede nå er dagene lenger og lysere og solen har fått kraft til å smelte sneen. Drypp drypp fra taket, hvilken liflig lyd! Jeg ser de første sneklokkene og til og med krokus dukker opp i milde strøk her i landet også. Nyter det!

  Jeg ser du er på plass i Klitgården igjen,- kronprinsrommet som seg hør og bør til en mann som deg. Det må være nydelig å kunne reise bort for å skrive, i fred og ro fra distraksjoner og alt som skjer hjemme. Nydelige Skagen må være som skapt for kreative prosesser, det er mye inspirasjon i vakker natur og vakkert lys. Jeg venter i åndeløs spenning på den Hvite Boken. Den blir like kjærkommen som våren :)

  Nyt oppholdet og skriv så blekket spruter! Klem fra Ninni

  SvarSlet
 5. like a breath of fresh air - wish I was there!

  SvarSlet
 6. Kære Ninni - ja, jeg tror også, at vi havefolk er glade for vintertiden, fordi den giver os en tiltrængt pause. Skiftet i vejret gør foråret endnu mere intenst.

  SvarSlet
 7. Åh jo det er bestemt den bedste årstid vi går i møde :-D
  Elsker når man står der og såer sine små frø, med forventningens glæde, og ønsket om at de skal gro op til store, sunde, smukke blomster. Også den søde ventetid, hvor man kan gå flere gange om dagen (jeg gør) og kigger om ikke der skulle være kommet en lille bitte spire frem. Boblerne man får i maven når den første spire viser sig, med alt sin livskraft.
  DET er livet når det leves bedst.
  Havehilsner fra Marianne :-D

  SvarSlet
 8. Jo bestemt det er et skønt syn. Jeg har virkelig været glad for den frost og sne vi fik fordi den satte det derude lidt i bero. Blomstrende kirsebærtræer i Danmarkjanuar er virkelig forkert. Men nu er der grund til at glæde sig - snart er det marts og vi kan begynde at så - jubiii.

  SvarSlet
 9. Jo det er det virkeligt.. jeg er ved at længes!!.. lige nu ser haven så trist ud efter at sneen har forladt os, græsset er helt gult og de skud der var i buske og træer næsten brændt af..
  Så er det rigtigt rart du lige kommer med en reminder som den her... :)

  SvarSlet
 10. Havde jeg et orangeri som dit, ville det være svært at slæbe mig mange andre steder hen. Bortset fra ud i haven altså.

  Et lathyruskursus er alletiders ide. Jeg har ca. 9 meter nyt hegn,som jeg har tænkt mig at beklæde med lathyrus, indtil de nye klematis får fat. Frø er allerede købt i Bilka.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Ja, jeg længtes også efter mildere vej, lysere afterne og solopgangen om morgen samtidig med at fuglene synger. Det er en vidunderlig tid vi går i møde, alt begynder at grønnes og det pibler med nye spirer og knopper både ude i haverne og ikke mindst i drivhusene hvor alle vores små plantebørn efter inspiration/køb (i Bilka) fra dig står og venter på at det bliver d. 5 juni hvor de kan komme ud i forskellige potter og bede.
  Nu skal de lige i jorden først, men vi er nødt til at være lidt tålmodige endnu, hvis de ikke skal blive forlange, men hvor jeg glæder mig.
  Jeg ser frem til din lathyrus såning, men jeg plejer normalt ikke at have problemer med dem, men det kan være du har et fif, som skal afprøves.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 12. Det ser rigtigt godt ud. Jeg glæder mig meget til at kunne se noget lignende herhjemme :)

  SvarSlet
 13. helloo to you
  from Turkey
  very lovely blog

  http://laracroft3.skynetblogs.be http://lunatic.skynetblogs.be

  SvarSlet
 14. Helt fantastiskt ljuvligt! Älskar allt som vi har framför oss.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 15. Det er svært at tro det kan blive lunt, tørt og grønt om kort tid, når man ser smadderet og blæsten udenfor. Men solsorten sang i det ruskende, våde vejr i dag - og så fornemmer jeg foråret bliver virkelighed.

  Det lysende grønne og LYSET på billedet får det til at krible i fingrene. Dén duft i drivhuset de første forårsdage med store spirer - aaahhhh!

  Og så skal der dufte af sprøde lathyrus i lækre farver på terrassen hele sommeren:) Ser frem til at drive dem frem sammen med dig og alle Jer andre her på bloggen!

  I øvrigt bliver jeg såååå misundelig på Jer, der har været så heldige at opleve Claus's have. Holder du åbent igen i år, Claus? Du skriver vel, hvis der er andre haver som din og Anne Just's have at gå på opdagelse i?

  Varme hilsener foran brændeovnen fra Gitte, Viborg

  SvarSlet
 16. Jo, det er et virkelig skønt syn!
  Der er ikke noget bedre end sådan en flok hjemmelavede plante-børn :-)
  Jeg synes også at foråret er den allerbedste tid der findes. Hvert år undres jeg over hvor skønt det føles når foråret kommer helt ned i maven på en. Det er ren lykke :-)

  SvarSlet
 17. For første gang i flere år havde jeg nogenlunde held med latyrus sidste år, ¨så jeg ku osse godt bruge nogle ekstra fif.,
  Hvis jeg havde sådan et orangeri, kunne ikke ti vilde heste drive mig hjemmefra. Det er flot du lader "pligten" komme først. Hatten af for det. Men du slipper jo så for de huslige pligter,som du skriver, hihi, det er da så en fordel.
  Jeg missede desværre Marianne og Søren i går, det er sjældent jeg ser tv især på den tid af aftenen.
  Og ih hvor vil jeg give de andre ret i at det kniber gevaldig med ordentlige programmer, som fks rolige haveprogrammer.
  appro, har lige genset mine havedvder med Audrey Hepburn, balsam for sjælen.., sååå ææhh Claus har du nogle nye haveudsendelser i ærmet?? Det ville både være balsam og inspirende,og alt muligt positivt.,
  Ups undskyld, du må ikke blive stresset, så risikere vi ikke at få din "hvide bog" til tiden,. jeg håber de sørger godt for dig deroppe på toppen.
  Nu må jeg til robotslogskamp
  kh Gunvor

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Drømmer om et orangeri som dit (med indhold) men glædes over mit eget. Dejligt vi snart skal igang igen
  kærlig hilsen
  Maj-Britt

  SvarSlet
 19. JO det er den bedste tid vi går i møde.. Glæder mig til at komme rigtig igang..
  Har de sidste par dage været i haven og rydde op - nedfaldne grene mv. Drivhuset har også fået et tjek - det er gammelt og holder nok kun en sæson - måske to mere, så skal det skiftes.. I år kan vi "nøjes" med at skifte noget glas. Fremadrettet har jeg en plan om at vi bygger et af gamle vinduespartier, men nu må vi - drømme er der nok af ;0)

  Har netop købt lathyrusfrø ( og andre for dan sags skyld ), så nu kan foråret bare komme an..
  i år er det første år vi bor i vores nye hus og derfor også det første år,hvor jeg rigtig kan opleve vores nye have på tæt hold - skønt..
  Ha' en rigtig god dag - og som altid tak for god inspiration og vidensdeling..

  SvarSlet
 20. Bestemt et flot og misundelsesværdigt syn. Sidste år såede jeg Lathyrus i bakker. Jeg var nok en kende for tideligt ude. Da de blev flytet over i potter og sat udenfor var der nok for køligt.Væksten gik på det nærmeste i stå. Håber på et indlæg med gode råd.

  SvarSlet