Et nyt match

Et af de nye match, jeg har skabt her i efteråret, er med de to planter, I ser her.

 

20090719_093227

 

Den ene er kvæsurt, Sanguisorba ’Pink Tanna’, herover. Kvæsurt er en af mine mange yndlinge, fordi de lette rakellignende blomster giver den attråværdige grøftekantsstemning, når de svæver over de øvrige blomster på lette stængler.

 

20090719_093253

 

Dagliljen ’Little Grapette’ er den anden part. Det er ikke alle dagliljer, jeg synes, er lige kønne, men denne holder jeg af. Er det ikke forunderligt, hvordan de to planter trods deres store forskellighed har et match qua farverne?

16 kommentarer:

 1. FANTASTISK... det match må jeg bare eje... helt vild skøn, mættet farve den daglilje har...
  Tak.. Claus.
  VH fru.leger

  SvarSlet
 2. Uha det er netop en flok vinrøde/mørk lilla dagliljer jeg skal have en flok af i år. Den er skrevet bag øret:-)

  SvarSlet
 3. P.S den daglilje blev Pinnet på Pinterest, det håber jeg er ok? Der er link hertil

  SvarSlet
 4. Det var en smuk sammensætning. Jeg synes, det er lidt svært at matche dagliljer med så meget andet, men prøver alligevel, for der er mange søde. Tak for inspiration

  SvarSlet
 5. Sanguisorban är ju bara sååå vackert. Vacker färg, vild och vacker med andra ord.
  Ha det bäst / Liv

  SvarSlet
 6. Kære Anette - det handler bare om at ikke have alt for mange forskellige. Hellere mange af få i gentagne grupper.

  SvarSlet
 7. Hei Claus
  Nydelig:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 8. Jeg er helt vild med dagliljer :o) Så tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Pink Tanna er fin. Jeg har brugt vinteren på at lede efter og læse om "de lette og svævende". Dine bøger er stor inspiration. Jeg er endnu ikke kommet til at holde af dagliljer men det kan jo komme en dag. Lige nu drejer min haveverden om roser og inspireret af dig, er jeg ved at få styr på primært hvilke stauder der skal gøre roserne selskab, så jeg får skabt den have jeg har i tankerne. Efteråret gik med at flytte om og anlægge nye rosenbede. Jeg har stor glæde af at snuppe idéer og farveinspiration fra dine bøger og bloggen. Det er efterhånden 10 år siden jeg fik "Krukker i haven" og især de seneste to år er der kommet mange til. Den seneste er "Bonderoser og pæoner". Pæoner er smukke og dem skal der også være plads til. Jeg savner noget om stokroser. Du har lidt i "Den levende have" men ellers har jeg ikke kunne finde noget grundigt, heller ikke på nettet. Jeg tror lige jeg vil lede din hjemmeside igennem;-).

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Jeg er heller ikke med på den med dagliljer, men farven på den viste er skøn. Grøftekantsstemning og kvæsurt er bare helt i top!

  God weekend, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Du er nu en gang superb til at sammensætte planter, så det er en fryd helt ind i hjertet!

  Hver gang jeg ser dejlige planter i den heeeelt mørke ende af skalaen, tænker jeg faktisk "den ville nok være lige noget for Hr. Dalby". Som den Akebia Dorte fra Frk. Solhat viste i forgårs. Jeg har forresten længe gået og puslet med at lave en lille siddeplads-hule med Akebia. Fik idéen fra din bog Havedrømme I, hvor du viser billeder fra manden med vandkander :0) Apropos Havedrømme. Det er jo det, du giver os. Sikken gave :0)

  SvarSlet
 12. Claus, vil bare lige sige at Klematis' bøger om fastelavn også er skønne!
  Lånte mig frem til dem på biblioteket og fandt med børnene på sjove udklædninger. Det er jo på søndag det går løs!
  Min yngste bliver pakket ind i en papkasse til en gave og min ældste ved endnu ikke om han skal lade sig overtale til "gækkebrevet" eller være en bueskytte. Men den ide med gækkebrevet, det er altså efter min mening den sjoveste udklædning jeg nogensinde har set :-)

  Nogen gode forslag til alternative grene til fastelavnsris? Overvejer noget der kan komme i vand og blomstre bagefter...

  Hjerteligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Hvor er de skønne!!!
  Må en tur til bilka. Sidder med Bilka bladet og hvad ser jeg:D:D:D
  GUF GUF LATHYRUS, Sommerblomster, løg og knolde. AFSTED AFSTED :):):)

  HH. Margrethe

  SvarSlet
 14. Hej Claus!
  Smukke dagliljer! Også Kvæsurten. Jeg har er mørkebrun Kvæsurt som folk altid spørger: Hvad er det for en? Det er åbenbart ikke een alle har. Den er nu også rigtig god i buketter.

  Nu skal du lige høre noget sjovt: Vores gode veninde sad og kikkede i din bog Hemmelige Haver. Pludselig råbte hun: "Jamen det er jo farbror!!!"

  Hun var selvfølgelig helt vild! Det var Holgers fantastiske have i skoven.

  Så fortalte hun ellers om haven og om, hvordan hun altid som barn kunne få et job med at rende rundt og samle andemad. Behøver jeg at sige at du lige har solgt en bog mere... :)

  SvarSlet
 15. Må tilstå at jeg aldrig har været til dagliljer. Sikkert nok fordi det altid er den orange man ser stå midt ude i en græsplæne.
  Men denne kombi ser rigtig skøn ud, den gulgrønne bund gør dagliljen ekstra smuk.

  Engblomsten

  SvarSlet
 16. Til Lisbeth K


  Kommunerne rund om i landet beskærer så meget lige nu, så der ligger masser af grene rundt omkring. Lind, bøg og birk er jo altid dejligt. Det skal jo heller ikke være for kraftige grene, når i skal rises op om morgenen;-)
  I øvrigt klædte jeg engang min datter ud som grøn plante, det er jeg aldrig blevet tilgivet:-):-)


  Engblomsten

  SvarSlet