Et perfekt partnerskab

Når jeg ser en for mig ny plante, begynder min hjerne straks at arbejde: Hvad kan jeg plante sammen med den, begynder jeg straks at tænke.

 

claus_20100707_092855

 

Jeg planter aldrig en slyngrose uden at supplere med en klematis. De bliver bogstaveligt talt plantet i samme hul.

 

En af mine yndlinge indenfor klematis er den rosa ’Hagley Hybrid’, som jeg har plantet sammen med den netop omtalte rose ’Constance Sory’. Se her, hvor fint de passer sammen.

 

‘Hagley Hybrid’ bliver også en del af Bilkas sortiment.

23 kommentarer:

 1. Vakkert så man titter etter alvene som man tror må være der også.

  SvarSlet
 2. The contance spry is to me also the most beautiful rose I know. Flower just once but bringing so many flowers.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 3. Tak for tippet. Jeg må hellere skynde mig at plante nogle klematis sammen med mine slyngroser, som jeg plantede sidste år. Så er der endnu en anledning til at anskaffe sig nogele flere. Jeg ved lige hvilke det skal være :o)

  SvarSlet
 4. Åh, så vackert! Jag älskar Constance spray men har inte planterat så många klematisar. Måste nog börja titta lite mer på klematissorter.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 5. A match made in Heaven....<3 <3 <3

  God aften derude bag skærmene

  SvarSlet
 6. Hej Claus..Ja hvor passer de bare perfekt sammen, de skal vist også hjem i vores have..I dag har min mand købt din frøblanding i lilla til mig, dem glæder jeg mig sørme også til at få sået, når tiden kommer til det..Kh Camilla

  SvarSlet
 7. Ved ikke hvad jeg skal sige :-) jeg er fuldstændig enig med Tante Grøn!
  Jeg har selv plantet Constance og så kom Nette bagefter og plantede Hagly H. bagved . :-D Der manglede ligesom noget ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Meget smukt partnerskab og lige sådan et blomsterbilled som man læges efter når det nu næsten er forår.

  SvarSlet
 9. Underbart kombination. Och jag som faktiskt har en ´Hagley hybrid´, behöver bara rosen då... :-)

  Ha det gott!
  Annika

  SvarSlet
 10. Hur fint som helst! Hon står på min önskelista Constancen, men den är lång den där listan...

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Klematis er også en af mine ynglinge, jeg vil rigtig gerne have dem i min have, men jeg må gøre et eller andet forkert, for de trives ikke helt så godt. ØV.

  Her på bordet foran mig ligger der rigtige mange flotte æsker med en glad mand der smiler over hele hovedet og kikker på mig, Hvem mon det kan være? Ja, gæt selv.
  Han kan sagtens være glad, for turen i bilka igår betød at der blev købt en af hver farve i frøkasserne, alle 5 slags lathyrus, den hvide og mørkerøde sommerløg og knolde plus løg/knolde løst i de andre farver.
  Ja, der blev handlet godt igennem, manden VAR med og den eneste kommentar var, at det måtte være sjovt for dig Claus at se, at vi er rigtig glade for det du har fundet frem til os havetosser.
  Jeg er rigtig glad for min høst, håber at det lykkes med alt det hele, selvfølgelig gør det det, andet kan det ikke gøre med de fine anvisninger du har lagt ud, men jeg såede også en del sidste år og det lykkes ret godt.
  Jeg vil skynde mig at sige, at jeg ikke har købt det hele, der var meget tilbage igår.

  Forsat god dag.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  Må indrømme at jeg i efteråret har tyvstjålet denne ide, og plantede netop Hagley Hybrid sammen med constance spry langs min pergola. Jeg glæder mig til foråret og ser om det bliver lige så flot som hos dig :-D
  Venlig hilsen Maj-Brit

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Skønne ting i Bilka - en ren fornøjelse.
  De nyerhvervede knolde formoder jeg skal befris for deres plastik indpakning og ompakkes til papirpose ikk? Det er jo for tidligt at drive dem - når man nu ikke har drivhus eller orangeri :0)
  Et spørgsmål til specialisterne .......hvornår skal alm. Løg i jorden for at blomstre? Jeg skulle nok have gjort det i efteråret men det skete ikke lige ....dur de i krukker? For hvis det handler om kulde for at fremprovokere blomstring kan de vel sættes nu? Hvad med rødløg dur de - har nogen prøvet?( lyserøde blomster måske - smil)
  Se det var mange spørgsmål .. ....... Men har søgt alle vegne og ikke fundet svar
  Dejlig dag til alle
  Kh Rikke

  SvarSlet
 14. Jättesnyggt, som en dröm!
  Tack för tipset.

  SvarSlet
 15. Kære Rikke - vent du bare en måneds tid med at sætte de omtalte spiseløg, både i krukker og i bed. Og desværre giver rødløg ikke lyserøde blomster.

  Da kan godt lade løg og knolde blive i platic'en.

  SvarSlet
 16. Camilla Kirkegaard16. februar 2012 kl. 23.13

  Synes også sammensætningen med roser og klematis er så fin. Venter spændt på rosen-buerne i Bilka, så skal det også forsøges herhjemme :-)
  Nu er jeg ikke så kendt med klematis, så jeg har tænkt på, om der kan blive problemer med beskæring, når de står så tæt sammen. Er der nogen der ved, om jeg skal jeg vælge en bestemt type?
  Hilsen Camilla

  SvarSlet
 17. Kære Camilla - for den sags skyld kan du vælge hvilke som helst Klematis. Mange vil måske foretrække de sentblomstrende klematis (gruppe 3), som klippes helt ned om vinteren.

  SvarSlet
 18. Hej Claus,
  du skriver så tit om nye ting i Bilka (tak), men Bilka er slem til ikke at sætte produkterne på deres hjemmeside. Det betyder, at jeg ikke kører i Bilka, fordi jeg ikke kan være sikker på at de er kommet - jeg skal lang vej og kører IKKE, hvis jeg risikrer at køre forgæves ;-)
  Kunne du ikke på venlig vis minde dem om, at det er en god ide at opdatere deres produkter på hjemmesiden?
  Tak på forhånd.
  Hilsen Tina

  SvarSlet
 19. Kære Tina - det er helt sikkert ikke en forglemmese fra Bilkas side. De produkter, der kommer på hjemmesiden, er dem, man kan købe over nettet, og det er der nogle produkter, man ikke kan. Blandt andet løg og knolde samt frø.

  Men du kan være helt sikker på, at alle løg, knolde og frø er derude nu. Det garanterer jeg for.

  SvarSlet
 20. Det här är ju romantik på hög nivå!Väldigt snyggt!

  SvarSlet
 21. Kære Claus, utrolig smukt. Hvor mange planter vil du antage at man plante pr meter? Jeg skal have dækket ca 20 meter hegn og gerne med blomster fra tidligt forår. Har du et forslag til andre sorter der vil passe til denne? Pft, Hanne

  SvarSlet