Gribende enkel og helt almindelig

Der er nogle planter, som i disse år bliver negligeret, fordi de har en forkert farve eller fordi, man har minder omkring dem, som ikke harmonerer med nutidens stil.

 

claus20090519_083525 claus20090518_173028

 

Sådan tror jeg, at det er med den gule forårsvortemælk, Euphorbia polychroma. Den så man ofte før i selskab med røde tulipaner og gule påskeliljer, og det er nok ikke ligefrem en kombination, man vil kaste sig over i dag.

 

Men prøv så at se på billederne. Her er den da ikke dum, vel? Jeg holder så meget af vækstformen, der er halvkugleformet.

26 kommentarer:

 1. Den er helt uunværlig! Nydelig plante:)

  SvarSlet
 2. Det er ikke lige min farve - men fordi den går lidt over i lime så har jeg tænkt på at få den med i haven - den fylder også godt...

  SvarSlet
 3. Forårsvortemælk er en plante jeg gennem mange år, har syntes rigtig godt om.
  - men nej, ikke sammen med påskeliljer og røde tulipaner ;-)

  Den har faktisk en rigtig dejlig farve, og jeg glæder mig over den hvert eneste forår :-)

  SvarSlet
 4. Fenomenalt vackert. Som alltid är det hur man sätter samman växterna som "gör det hela" och euphorbian är verkligen en fantastisk vårblomma.

  Kram

  SvarSlet
 5. Det ser rigtig godt ud sammen med det hvide og sølv/grå :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Min er desværre gået ud for nogle år siden, men jeg elsker farven.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 7. Lige netop idag hvor sneen forsvandt fra haven og jeg var ude på kigge-runde, nød jeg den mørke vortemælk (som sædvanlig har jeg ikke styr på navnene) og tænkte at jeg skulle huske at købe netop den, du viser her, når nu vi kan komme i jorden igen. Jeg syntes simpelthen at det er en skøn staude.

  SvarSlet
 8. Virkelig smuk i nærbillede :o)
  Og flot, med pudeformen - et must i overgangen mellem den hvide og den gule have... Jeg skal i hvert fald have mange flere, lige om lidt (læs: til foråret).
  Hej fra Line

  SvarSlet
 9. hej Claus,
  hvor godt du får forårsvortemælken frem i lyset - det er virkelig en af mine yndlinge i forårshaven, netop på grund af den smukke kuppelform og så farven :)

  kh på en forårsagtig fredag, hvor temperaturen kom op på +6gr
  deeejligt
  Mette (i Horns Herred)

  PS: hvorfor skal der pludselig to ord (det ene næsten umuligt at tyde)???
  Robot - hmmm, sådan har jeg nu aldrig følt mig .....

  SvarSlet
 10. Det er blevet til en hel spirituspeøve at skrive en kommentar. De der ord med skygger/farbeskift skal man da have noget skarpe øjne for at tude
  Mette

  SvarSlet
 11. uha nej, ikke sammen med røde tulipaner og gule påskeliljer, men det, du viser på billederne, ser straks mere lækkert og fint ud... hvad havde jeg da ellers forventet :)

  God weekend.

  Ulla

  SvarSlet
 12. Kære Mette - skal jeg forstå det sådan, at der er kommet nye koder her, når man skal kommentere? Har I andre også fået det?

  SvarSlet
 13. Kære Claus,

  alle de steder jeg kommenterer, er der kommet 2 nye kodeord, hvoraf det sidste er meget svært at tyde. Iaften har jeg også store problemer med at se billeder, når jeg sumper rundt på diverse blogs. Er det min internetforbindelse, der er noget galt med, eller oplever I andre det samme?

  Dejlige forårsblomstrende billeder kære Mr Flowermatchmaker:o)

  Godnat og sov rigtig godt. Sleep tight and don`t let the bedbugs bite:o) zzzzzzzzzzzzzz

  SvarSlet
 14. Kære Klaus

  Euphorbia polychroma hvad en plante jeg fik foræret for 14 år siden sammen med en masse andre stauder, som startskuddet til det første staudebed i haven. Jeg er rigtig glad for den og vil ikke undvære den idag pga farve og form.

  Ja, der er kommet nye koder og de er rigtige svære at læse, især det ene som ligger i to farver sort/hvid oven på hinanden.
  Håber du kan gøre et eller andet ved dem, Claus.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 15. Hej kære Claus, svarer lige for Mette her, hvis hun ikke allerede har:

  Nedenfor for kommentarfeltet her, skal man, når man har efterladt sin kommentar, bevise at man ikke er en robot, ved at skrive de 2 kodeord efter.
  (hvoraf den ene forresten hele tiden har været ret svær at læse(plejer måtte gentage det et par gange indtil en lettere dukker op;)))
  knus AnneLilla

  SvarSlet
 16. kære Claus,
  forsøger at 'copy/paste', så du kan se, hvordan det ser ud (i anførselstegn):

  "Kommentarmoderation er blevet aktiveret. Alle kommentarer skal godkendes af blog-forfatteren.
  Bevis, at du ikke er en robot: "


  nå, det kan man så ikke :(
  man skal gentage to ord (mod tidligere ét) - pga. sort klat, hvor teksten så gengives hvid, men selve ordet starter sort, fortsætter i hvid på klatten og slutter i sort, er det lidt af en videnskab at tyde bogstaverne ...

  jeg kan se, at jeg ikke er den eneste (Mette), der bemærker dette, men du finder sikkert en løsning :)

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 17. Hej Claus, jeg har gennem længere tid haft svært ved at kommentere fra min blog adresse. Jeg skriver koden, men alligevel bliver jeg bedt om at skrive den nye kode. Det gør ikke nogen forskel, og jeg bliver kastet af igen. Derfor har læst med på bloggen i en periode uden at levere en kommentar. Når jeg endelig har efterladt en besked, har jeg måttet gøre det anonymt. Jeg håber det er noget der er til at løse, da jeg meget gerne aflevere en kommentar i ny og næ. Rigtig god lørdag til jer alle. Kh michael, www.etlivmedstauder.wordpress

  SvarSlet
 18. Hvor er det morsomt du nævner det. Tidligere på morgenen sad og og kikkede i Hemmelige haver og på fotoerne fra samme sted som du viser her. Samtidig tænkte jeg på mit eget hvid-gule-grønne bed og tænkte, at allermest glæder jeg mig til at se mine forårsvortemælk inden længe.
  P.S. de nye kodeord gør det også svært for mig at kommentere for jeg har også svært ved at tyde det ene og efter 3 forsøg giver jeg op.

  SvarSlet
 19. Hei Claus
  Ja nå må jeg skrive to ord og det ene er diffust svart og det andre er det som alltid har vært, men også det svart. Det første er litt "dratt" og vanskelig å lese.

  Ellers nydelig kombinasjon. En skjønn plante som jeg må skaffe meg til det gulhvite bed som skal anlegges den vår/sommeren. Spennende fargekombinasjon. Liker den det tørt/vått eller passe:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Det samme her. Og lige frem bekræfte at jeg ikke er robot føler jeg, at jeg gør dagligt ......så det burde ikke være nødvendig med dobbelt tjek?
  Næste spørgsmål - har vi nogen skabsrobotter på nettet ? Det er da en griner.......måske der sidder en lille haverobot og putter sig bag skærmen....smil
  God lørdag til alle
  Kh rikke
  Kh rikke

  SvarSlet
 21. Hey Claus how beautiful this vieuw is over your garden. A treasure to my eyes.
  Have a nice weekend
  Marijke

  SvarSlet
 22. Vortemælk med den skønne gule farve og tueform. Jeg har aldrig haft en have uden. En af mine yndlings.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 23. Tak for komentarer - det er da rigtig træls med de koder. Men det trøster mig, at min blog ikke er den eneste ...

  SvarSlet
 24. Beate fra Skovhaven18. februar 2012 kl. 14.36

  Kære Claus!
  Vortemælk har jeg i forskellige udgaver.
  Jeg bruger dem meget i blomsterbuketter.
  Se sår sig også villigt over det hele.
  KH
  Beate

  SvarSlet
 25. Kære Claus

  Det er lige den jeg mangler til at peppe min forårshave op. i apil, maj, juni er en del af haven meget lyserød og blå/lilla og jeg vil gerne have noget gult/limegrønt til at give noget kontrast. I efteråret flyttede jeg en lodden løvefod derover, men der må også være plads til sådan en forårsvortemælk

  God weekend

  foresten vokser de fleste af mine stiklinger af kæmpeverbena selvom de var hule :)
  håbefulde forårshilsner Pia

  SvarSlet
 26. Kære Pia - det er jeg da rigtig glad for at høre. Det burde ikke kunne lade sig gøre, men det er åbenbart ligesom med humlebierne ...

  SvarSlet