Har I husket, at tjekke dahliaknoldene

 

20090824_100440 20090824_101329

 

20090824_100102 20090824_100010

 

Det er jo nogle kolde nætter, vi har haft, og jeg håber ikke, at for mange af jer har mistet jeres dahliaknolde. Har I set efter, hvordan de har det? Jeg ville gå helt I bro, hvis mine snart mange knolde gik til, så jeg kigger ofte til dem.

 

20090824_100842

27 kommentarer:

 1. Kollade förra helgen. Liv i begoniaknölarna, snart vaknar dahliorna säkert!
  /Anette

  SvarSlet
 2. Mistede alle mine dahliaknolde sammen med alle de planter og krukker, der var taget ind pga en oliekatastrofe i kælderen for 2 år siden. Jeg var grædefærdig. Indboet kunne erstattes, men det kunne 5 års arbejde med planterne ikke.

  SvarSlet
 3. Uha uha, sidste år havde jeg taget alle Dahlier op af krukkerne og renset dem for jord og opbevaret dem i garagen. Men jeg må have gjort et eller andet galt for de var rådnet for mig alle sammen.
  Nye blev købt og de har så fået lov at blive i krukkerne der står i garagen. Dette har virket for mig de andre år, så jeg krydser fingre og ser om ikke de starter m at spire når vi når længere hen.
  Knus annelilla

  SvarSlet
 4. Jeg forestiller mig at det vil være noget af en udskrivning hvis dine Dahlia knolde gik til.
  Den på de nederste billede er så yndig:-)

  SvarSlet
 5. Ja, Claus!
  Jeg fik mine georgineknolde flyttet ind fra Tehuset i søndags, da jeg fornam, hvor det bar hen med kulden, så nu står de i deres isoporkasser dels på køkkengulvet inde under anretterbordet dels på gulvet i krybekælderen. Der var 8 gr. på gulvet natten til sidste søndag, så jeg går ud fra, at der også har været frostfrit de seneste par døgn. Der er i hvert fald varmere end i det uopvarmede orangeri.
  Og så har jeg i eftermiddags været ude at så min norske søsters sorte valmuer og Claus Dalbys fransk-engelske valmuer - efter alle kunstens regler sådan, som du har vist os på fjernsyn. Jeg håber, at der kommer nogle flotte blomster til sommer. Sidste år såede jeg dem i en isoporkasse og plantede dem ud senere, men de kom ikke i blomst - vel fordi de ikke kan lide at blive plantet om, som du jo også har advaret imod.
  Happy Poppy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Nej, jag har inte vågat... för jag tror att dom kanske har frusit :-( Men men, det är bara att börja på en ny samling till våren :-)

  SvarSlet
 7. Vackra dahlior!
  Har alltid våra knölar i plastbackar i matkällaren, så där fryser de inte. Vi har däremot mist några, som haft för liten knöl och därför torkat bort under vintern. Några har haft litet vita mögelprickar också, men jag tror att de kommit upp i alla fall när de blivit planterade.

  Vilken underbar komposition med den vit-violetta dahlian tillsammans med Thalictrum "Hewitt´s Double".
  Vad heter den dahlian?

  SvarSlet
 8. Har inga dahlior...än! Men i sommar kommer flera sorter flytta in i min trädgård.
  Ha en underbar helg!
  Hélena

  SvarSlet
 9. Den nederste er så smuk. Men jeg tror, det er fordi du har fundet en anden plante, som i den grad understøtter Dahliaen. Violfrøstjene og dahlia er blevet forlovede..... det kan jeg godt forstå!

  SvarSlet
 10. Nej jeg har ikke kigget til mine knolde, men håber de har det godt nede i deres nye, tykke flamingokasser. - For jeg har en idé med dem, som skal føres ud i livet til forår/sommer.

  SvarSlet
 11. Mine står heldigvis i en frostfri kjeller, så det går sikkert bra! Så nydelige georginer på bildet ditt! Er det Bishops Children, den rosa?

  SvarSlet
 12. Hej elenor, dahliaen hedder evelyn. Prøv søg på navnet oppe til højre i feltet søs. Mvh annelilla

  SvarSlet
 13. Jeg har slet ikke gemt nogle dahliaer fra sidste år. Det viste sig at være helt forkerte farver til mig. Så i år må jeg jo prøve en Dalby pakke :-)
  Rigtig god weekend
  Gro

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Her ser det ganske fornuftig ud med dahlia knoldene.
  Vi har et halvtaghus hvor der er lavet et telt af bobleplast, der er sat to fatninger til elpærer, 40w i den ene og 60w i den anden. Når det er nattefrost tænder vi kun 40w. Når det fryser hele døgnet 60w. og når det fryser meget hele døgnet tænder vi begge to. På denne måde er der mellem 3 og 10 grader i teltet.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 15. P.s glemte at skrive at vi har et billigt elektrisk ude termometer, hvor føleren hænger inde i teltet så man ikke behøver at åbne for at se temperaturen.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 16. Jeps - de står trygt og godt i svigerfars værksted. Købte 30 forskellige som nok sku ha været delt, men var så betaget af hvor flotte de var så de fik lov at forblive sådan. Glæder mig til snart at drive dem!

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Det er første vinter, jeg forsøger mig med hengemte dahlia, og de ser ud til at være ok i kælderen, selvom nogle af dem er lidt rynkede. Har læst at de blot skal have lidt vand til foråret, og det håber jeg meget er sandt.

  Jeg var meget forbavset over at se, hvor store knoldene var blevet i løbet af sommeren, da jeg skulle tømme krukkerne i efteråret. Du godeste. Så håber at rynkerne forsvinder med lidt vand. (Bare det også var tilfældet for mig selv).

  Den nederste du viser - Evelyn - er ganske rigtigt dejlig. Jeg har en af slagsen, som sover vintersøvn. Billedet med Hewitt's Double er vidunderligt, meeeen øøøøhhh kan Hewitt stå i krukke mon? For du kan bare det der med at finde flotte sammensætninger, så jeg kunne godt tænke mig at abe lidt efter.

  SvarSlet
 18. Åh nej det har jeg ikke og tør næsten heller ikke. De er lagt i "kælderen" under drivhuset og pakket ind i halm m.m., så håber sådan de klarer den. Her er virkelig hård frost, men heldigvis også en masse sne til at tage den værste frost.

  Meget smukke dahlia du har. Nu sidder jeg her og drømmer mig væk til sommeren.

  Mange hilsner herfra

  SvarSlet
 19. mine knolde ligger fint i kælderen og ser gode ud.Jeg glæder mig til snart at kunne komme i haven igen.Mvh Lilbrith

  SvarSlet
 20. Der er blevet sat lidt varme på i rummet hvor mine knolde bliver opbevaret. Mistede nogle sidste år,det skulle nødig ske igen.

  Engblomsten

  SvarSlet
 21. Gik ud på dit bud og så til dem. Gys der var minus 2,4 grader. Ikke nok med der er mine, jeg har også veninders knolde liggende, fordi jeg har et isoleret udhus med varmeovn. Bander indvendigt skruer op for varmen og håber det bedste.
  Mvh Jytte

  SvarSlet
 22. Her troede jeg også min garage var frostfri - heldigvis ligger de godt isolerede i en gammel reol, så de var ikke frosne
  Meeen - har nu alligevel lige tændt drivhusvarmeren for at holde den værste frost af garagen.
  Tror jeg næste vinter vil pakke dem ned i kapilærkasserne fra divhuset - så bliver sidstnævnte da brugt til noget fornuftigt, og jeg er sikker på knoldene ikke kommer til at fryse!

  SvarSlet
 23. AnneLilla, tack för namnet på dahlian!
  Ska försöka få tag i den.

  SvarSlet
 24. Hei Claus
  Det nederste bilde er helt utrolig vakkert:):)

  God bedring med influensaen.

  NB: Alle mine sommerløker og knoller koser seg i tyskerbunkeren min, som er oppbevaringsplass for sarte knoller og planter. Her holdes temperaturen jevn som i en gammel jordkjeller.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 25. Kære Claus.

  Som ny Blog indehaver af "MIT TARA" har jeg været lidt fraværende for verden omkring mig.Med dit indlæg blev jeg pludselig meget nærværende.Sidste år mistede jeg 25 af mine dejlige
  knolde. EN tur ud i garagen, Puha de har det godt mine dahliaknolde.

  Den lille skønhed som kravler ved "FASCINATION". Hvad er dens navn?

  KH Margrethe.

  SvarSlet
 26. Hej Claus,

  Jeg har to krukker med både jord og knolde stående i fyrrummet. Jeg ved ikke, om de tørrer helt ud på denne måde. Et tip fra Haven i Hune udsendelserne. Jeg har ikke haft særlig meget held med dahlia i krukker de sidste to år - nu prøver jeg så dette. Og hvis det mislykkes - afstår jeg nok fra dahlia fremover, må jeg tilstå.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 27. hej Dette indlæg har gjort mig dybt bekymret for mine dahlia så ville lige måle temperturen ved dem og ak der var minus grader så nu er der kun at håbe at de holdt til det ellers er jeg da blevet en del kloger til næste år. For det er jo lidt sent og rette op det nu. Hilsen Helle

  SvarSlet