Her er ingen pauser

I en kommentar til indlægget nedenfor skriver Marie: Jeg kan ikke lade være med at spekulere over, hvordan dette bed ser ud 2 måneder senere.

 

[20110727_170632%255B5%255D.jpg]

 

Hertil kan jeg kun svare, at det i hvert fald ikke blot er bar jord. Se billederne her. Jeg har vist dem tidligere, men synes godt, at de kan klare en gentagelse.

 

[20110727_170717%255B5%255D.jpg]

 

Lige nu er der i bedene masser af hvide juleroser, hvis blade senere spiller flot sammen med løvet fra vintergrøn og hvidbrogede hosta. I dette efterår har jeg desuden suppleret med omkring tyve perlebusk, Exochorda ’The Bride’, og til foråret ’skruer’ jeg en mængde Meconopsis betonicifolia ’Alba’ ned; I ved Tibets blå valmue, blot i hvid form. Det passer nemlig så fint, at de blomstrer, når tulipanerne fader.

6 kommentarer:

 1. Hold op Claus, helt genialt med valmuen :-D Jeg glæder mig til at se det!
  K.Gro

  SvarSlet
 2. - og det er netop en af de ting, jeg beundrer mest ved din have: Her sker altid noget! Jeg er imponeret, og forundret, for med alle de nye planter, du klemmer ned i bedene, kunne man frygte, det blev lidt rodet. Men nej, det har jeg aldrig set i dine bede. Altid smukt og frodigt. En glæde at følge med i.

  SvarSlet
 3. Det var netop bevidstheden om,at du ønsker at undgå bar jord, samtidig med at løgene bliver liggende, der affødte min kommentar. Det kommer uden tvivl til at fungere fint: staudeløvet vil danne bunddække og perlebuskene give variation i højden og lethed sammen med valmuerne. og så fastholder du oven i købet samme farveholdning. Men mon ikke der skal et godt gevind på din skrue.

  SvarSlet
 4. Kære Marie - Tak 'fru lærer.

  SvarSlet
 5. Ja, det er jo hele kunsten :o) det her med at det ene tager over efter det andet :o) Det er altid interessant at følge årets gang i sådan et bed.

  SvarSlet
 6. Hej Claus,

  Nu jeg ser disse billeder, kan jeg egentlig godt huske, at de har været på bloggen før. Og de er stadig utroligt smukke - både hosta og juleroser er med i mine haveplaner for den kommende sommer, hvor jeg skal have "komponeret" et nyt bed - faktisk en slags grøftekant med skråning. Jeg har masser af planer - takket være dine inspirationer, så det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at tage sig ud. Men man kan jo altid flytte rundt senere, hvis det kikser lidt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet