Hvad siger I så?

Jeg bliver jo ofte ‘beskyldt’ for at vække mange drømme, og her kommer én til til jer, der har overgivet jer til det måneskinsgule.

 

080426_550_lisager

 

Hvad siger I til denne lille cremede anemone, Anemone lipsiensis ’Pallida’? Jeg indførte den for nogle år siden, og i dag har den bredt sig en del. Den ligner vores vilde skovanemone til ukendelighed blot med den forskel, at den altså er cremegul og ikke hvid.

 

080426_548_lisager

 

Og nu vi er i gang, skal I også lige se den lille vilde tulipan, Tulipa saxatilis. Den springer ud samtidig med anemonerne og nogle dage før tulipanen ’Concerto’.

15 kommentarer:

 1. Jo Claus de er simpelhen yndige :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Det gør ikke noget, det er en fornøgelse at blive "vægges" af dig. Det giver gode drømme.

  HH Margrethe

  SvarSlet
 3. Å så skønt. Elsker de lysegule anemoner og har altid gjort det. Tak for den lille solskinsstribe.

  SvarSlet
 4. Det er dagens høydepunkt å gå inn og se hvilken glede du servere, hver dag. Tusen takk

  SvarSlet
 5. super fin...
  Må sige du har fået vendt hade-farven til noget godt ;0)

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Nu vil jeg altså ikke lyde som en kloge-åge og pralehals....Men så længe jeg kan huske blomster (ca 25 år uden at røbe stigende alder) har vi haft cremegule (ifølge farmor, svovlgule)anemoner. Fuldkommen som de hvide skovanemoner, bare cremefarvet.
  Det var nogle få rødder farmor fik fra Sandtofterne, Sydsjælland. Jeg har nu arvet hendes som står i Magatutten. Købte Concerto efter dine anbefalinger og jeg må sige det var også kærlighed ved første øjekast! Gudskelov kommer de igen år efter år.

  SvarSlet
 7. Her i Norge går den lysgule hybriden under navnet "Halvveis" Siden den er midt i mellom hvitveis og gulveis :-)
  Den er fantastisk flott!

  SvarSlet
 8. Namme nam til den anemone. Skal man planke den i nattens mulm og mørke til din have eller kan den mon fåes på nettet? Vil jo så nødigt blive fanget på din matrikel med måsen i vejret og fingrene i jorden :o))

  SvarSlet
 9. Led os ikke i fristelse!
  Det ender jo med, at vi resten af året skal leve af vandgrød og tørt brød samt en enkelt sild, når først haven har fået, hvad den skal have.
  Er da bange for, at jeg bliver uvenner med den madglade herre i huset!
  Oh Claus - hvor har du meget på samvittigheden!!!!

  Stormende - men kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Du frister over evne. Må straks søge hvor jeg kan få fat i den. Passer til mit skovbed, og hvis den gerne breder sig passer det perfekt
  Kærlig hilsen Maj-Britt

  SvarSlet
 11. Hej Claus.

  Tror mit måneskinsgule bed kommer til at ligne et Claus Dalby bed i år,(HÅBER!)for jeg kan se på min liste over MUST HAVE, at du står for 80% af inspirationen :o). Og tak for det, og bliv endelig ved med at vække drømmene i os. Du er en inspirator og det skal du have stor ros for.

  Kan i øvrigt fortælle at frøsortimentet indkøbt her i huset, nu officielt kan dække hele Mors ;o)

  God fornøjelse med Den hvide Have. Glæder mig til at se det færdige resultat og kan vel ligeså godt begynde at gøre klar til et hvidt haverum ;o)

  Kh Marlene

  SvarSlet
 12. Fin er den skam. Men når det kommer til lige netop anemoner, så er jeg simpelthen så traditionsbunden! Kommer aldrig til at holde mere af de blå og gule anemoner end jeg gør af den almindelige hvide.

  -Glæder mig pludselig usigeligt meget til at kaste mig omkuld i skovbunden og snuse duften af foråret ind!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 13. De er begge meget smukke og elegante i deres skrøbelighed... og sikke mange drømme du vækker...
  Fortsat god dag, håber den bliver fuld af gode oplevelser...
  fru.leger

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Min computer har været hos computerdoktormanden i et par dage, så jeg har fulgt bloggen fra min mobil. På denne var farverne på disse yyyyyyndige måneskinsgule blomster temmelig ...... gule. Derfor tænkte jeg ved mig selv: " Begynder han nu på det nettogule. Nu må den gode Hr. Dalby holde inde". Så glad blev jeg, da jeg i dag fik 'puteren tilbage og kunne konstatere, at disse herlige vækster har den HELT rigtige farve :0)

  SvarSlet