Min yndlingsfarve?

Det sker ikke sjældent, at jeg bliver spurgt om, hvad der er min yndlingsfarve.

 

claus20090527_174031

 

Det kan jeg ganske enkelt ikke svare på. Jeg elsker alle farver og at arbejde med dem. For eksempel som her, hvor jeg har matchet den lavendelfarvede tulipan ’Bleu Aimable’ med andre planter.

 

claus20090526_150807 claus20090526_150848 claus20090526_150913

 

Blandt andet forskellige farvetoner af bølgekronet storkenæb, som villigt krydser og selvsår sig.

 

claus20090526_151048 claus20090605_184159

 

Som det fremgår af billedet til venstre herover, står prydløg klar til at tage over efter tulipanerne. Og her er det jo så herligt, at de har samme farve. På billedet til højre er det natviol, som også er en uforlignelig partner.

 

claus20090605_184223

 

Eller hvad siger I til sammensætningen her, hvor det er iris, der flankerer natviolen?

 

I mit personlige ’bibliotek’ har jeg flere bøger om plantepartnere, men de er ikke lige ’ærlige’ alle sammen. De viser en masse smukke portrætter af indtagene blomster og sætter dem op ved siden af hinanden. Problemet er i mange tilfælde blot, at de viste planter ikke blomstrer samtidig. Men det gør disse altså …

10 kommentarer:

 1. åhja, at "lege" med farver er noget af det mest spændende ved haven. Og jeg vil give dig ret i at det er næsten umuligt at vælge en yndlingsfarve, alle farver er smukke med de rette naboer.
  Sjovt du nævner de uærlige blomster sammensætninger, jeg har osse ofte moret mig lidt over dem,.
  Du har nu helt styr på det med farvepartnere, sikke nogle sammensætninger gufguf. jeg tror jeg skal finde nogle flere storkenæb, dem du viser her, er da bare yndige, du skriver de så sig selv?? et meeget stort pluds i mine øjne.
  venter venter på forår
  kh Gunvor

  SvarSlet
 2. Skønt komponerede perler du viser for os her Claus. Storkenæbene i de forskellige nuancer var jeg slet ikke klar over fandtes i mere end den mørke i midten. Det ser da lækkert ud hvis de kan krydse sig og blandes - sådan lidt vildt ind i hinanden.

  Kh fra
  Eva

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Hvor ser det skønt ud, det du har sammensat, det er fortryllende flot ---
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 4. Forresten akelejeni i hvid og lilla, du kommenterede på findes som frø hos Zimtrade. Den hedder Aqilegia "Double Pleat Blue and White" i deres frøkatalog.

  ;)
  Eva

  SvarSlet
 5. Det er en meget yndig farve! Jeg er mest til de " ægte " farve sammensætninger :-)og Iris og natviolen er meget yndig sammen! Det skriver jeg lige op i min sorte bog :-D
  K.Gro ps. Jeg har hørt fra Nette at jeg har noget at glæde mig til!!Og det gør jeg, Helt Vildt :-D
  Vi ses ;-)

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt forstå, at det er din ynglingsfarve. Det ser så smukt ud!

  SvarSlet
 7. Jeg holder også af alle blomsterfarver. Det er sjovt at sætte flere nuancer sammen. Jeg holder også utroligt meget af at sætte forskellige bladformer og bladfarver sammen. Meget smukt med natviolen og irisen.

  Knus fra janne fra Greve

  SvarSlet
 8. ÅHHH... min ynglingsfarve... mums...
  fru.leger

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Hvem siger også at man skal have én ynglingsfarve eller én livret?? Én af de særlige ting ved dig er jo netop evnen til at begejstres. Det synes jeg er noget særligt, og det er faktisk ikke alle der besider denne evne. Men evne til at blive begejstret gør jo livet meget mere indholdsrigt og positivt.
  Netop haven er jo i konstant forandring, og det er evnen til at lægge mærke til de små forandringer, året rundt, der gør det så dejligt at være havemennesske. Når jeg fortæller folk at jeg går tur i min have hver dag tror de at jeg har en park, men nææ nej, jeg har en helt almindelig parcelhushave, men jeg elsker at gå rundt og lægge mærke til de små forandringer der sker hver dag (også på denne tid af året), og sige at jeg har én ynglingsfarve, eller årstid eller andet, det er jo som at skulle vælge et ynglingsbarn...fuldstændig umuligt :-)
  Med venlig hilsen
  Maj-Britt

  SvarSlet
 10. Smukke billeder... specielt dem med storkenæb,som jeg holder så utroligt meget af.

  SvarSlet