Noget stort og noget småt

Modsætninger er vigtige ved tilrettelæggelsen af et staudebed, og det er blandt andet vigtigt, at der både er noget stort og noget småt.

 

claus20100705_080057

 

Se for eksempel her, hvor den engelske rose ’Molineux’ er kommet i godt selskab. Bemærk pæonfrøstandene helt til højre i billedet. De tilhører ‘Prarie Charm’, der netop er afblomstret.

 

claus20100704_102805

 

De små fine hvide/gule blomster tilhører martrem, Tanacetum parthenium ’Aureum’, der dufter af kamille.

 

gfvfw1[1]

 

Her er tale om en lille uprætentiøs plante med det fineste gule løv. Senere er det blomsterne, det gælder. Vær opmærksom på, at martrem er en heavy selvsåer; men den lader sig let luge væk.

19 kommentarer:

 1. Kjære Claus. Vakre kompinasjoner. Jeg elsker dine gul/ hvite bed! Ha en fortsatt fin lørdagskveld. Klem Ellen

  SvarSlet
 2. Jeg MÅ altså have et crem/gult bed et sted... jeg er ellers mest til lilla, blå og rosa... men Claus, du har altså de smukkeste sammensætninger, så det MÅ gøres efter... VH fru.leger

  SvarSlet
 3. Hvor er det fine kombinationer :o)

  Og så kære hr. Dalby, vil jeg blot bede Dem om at henlede Deres opmærksomhed et øjeblik på dette indlæg på min blog: http://frufriisfroebo.blogspot.com/2012/02/med-gode-venners-hjlp.html
  Der er ønsker i luften i bloglandia... :o)

  De allervenligste hilsner fra fru friis med egen rosenbog... ;o)

  SvarSlet
 4. Hallo Claus,
  The combination of the white's and yellow is gorgeous.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 5. Du viser den ene vakre samplantingen etter den andre, så en stakkar helt kan miste pusten :) Hvilket vakket bladverk det var på martremen, nyyydelig sammen med Molineux og Digitalis. Ønsker deg en deilig søndag, Claus. Klem fra Ninni

  SvarSlet
 6. Godmorgen Claus, ja Matrem er en sød lille sag. Har den flere steder, nænner ikke at luge den væk, kun hvis det er et uheldigt sted den har valgt. Men nu kan jeg se,den skal flyttes hen til min Marseilliesborg rose.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 7. Det er så smukt Martrem er en fin lille sniger der her giver prikken over iet.

  SvarSlet
 8. Gjett hva jeg har fått i dag?:) En av mine snille kollegaer har vært i københavn, og med seg hjem til meg, hadde hun ditt fuglemathus:):):) Det er allerede blitt innviet nå på morgenen, fru rødstrupe var først ut:) Og huset var enda flottere i virkeligheten:) Jeg er så glad:):)

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Jeg skal selv i gang med et haverum i disse farver til foråret, så jeg skriver ALT ned af smukke kombinationer, og det du viser her, vil i hvert fald blive efterlignet, med et lille Marlene twist hist og pist.

  Kh Marlene

  SvarSlet
 10. Å. Å er alt hvad jeg kan sige for det er så fint så fint og man kan ligefrem mærke solskinnet her midt i vinterkulden.

  Tak for den solstråle.

  SvarSlet
 11. Dem Matrem er også velkommen hos mig. Det er altid spændende at se hvor den vil dukke op med de yndige blomster og dekorative blade :O)

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Det øverste billede minder mig om at der skal plantes flere pasinak i år og gullerødderne skal også huskes:-)

  Engblomsten

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Endnu en lektion i lag-plantning - dem kan vi aldrig få for mange af!Meget smukke sammensætninger (igen)med højt og lavt, let og bastant, spir og runde former. Jubiii, hvor kan det ikke blive forår hurtigt nok!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Må blankt indrømme at du er årsag til at jeg har ændret smag. Jeg er gået fra "gult kommer ikke inden for havelågen, og bliver sparket ud, hvis det viser sig" til "hvor ER det en lækker MÅNESKINSgul farve. Kan jeg mon ikke liste lidt af det ind et eller andet sted". Man har et standpunkt til man tager et nyt.

  Så kom ikke her og sig at du ikke er trendsetter.

  SvarSlet
 15. Kære Nette - ja, du er jo om nogen 'til' de rosa blomster, men i selskab med dem, er de cremegule toner også utroligt lækre.

  SvarSlet
 16. Jeg har ledt, og ledt, og ledt i skuffen med superlativer, men jeg kan efterhånden ikke finde flere brugbare af slagsen, kære Claus!
  Disse kombinationer i gult, hvidt, grønt og gråligt er simpelthen til at falde i svime over!
  Apropos dit forrige indlæg er der noget dragende ved døre/låger i det frie rum - selv dem man godt kan se er "fake" og ingen steder fører hen.
  Til gengæld hader jeg lukkede døre i boligen. Ved ikke hvad det skyldes - noget for en psykolog?
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 17. Knud Petersen (Rosenposten)fik mig fanget af det gule med rosen "Golden Celebration", den står smukt sammen med de gule akelejer fra Colorado og andet godt i de måneskinsgule toner.

  Matrem faldt jeg for i en havebog for mange år siden; get gulgrønne fås ikke bedre. Tak for ideen til at sætte den ved rosen. Synes Matrem er rimelig nem at styre selvom den selvsår - den finder selv mange smukke pladser, som jeg ikke selv havde tænkt på.

  Tak for ekstra af de varme solskinsfarver på en iskold solskinsdag:)

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet