Nu savner jeg min have!

Hvordan kan man gøre andet i sådan et skønt vejr? Indrømmet; jeg er altså ikke af dem, der går ture, så jeg har for det meste siddet inde og skrevet. Ja, jeg ved godt, at jeg er et skarn. Men det går godt med ‘Den hvide have’.

 

20120226_144337

 

I dag var der én af mine medlogerende her på Klitgården, der spurgte, om vi ikke skulle tage en tur ud på Grenen. Jo, selvfølgelig skulle vi da det! Som sagt så gjort.

 

20120226_144458

 

På vejen så vi flere sæler, blandt andet ovenstående, der (efter min mening) så lidt drægtig ud. Den lå og kiggede, og vi var ærlig talt også lidt i tvivl om, om den havde det skidt.

 

20120226_162004

 

Efter en kop kaffe og et monsterstort stykke lagkage på Brøndums Hotel returnerede vi til Klitgården, der var badet i det smukkeste solnedgangslys.

 

20120226_162213

 

Fat i fotografiapparatet for netop dette bløde aftenmedlys er så smukt. Ellers er medlys træls at fotografere i, fordi objektet snart kommer til at se ud som om, det er direkte belyst af en projektør.

 

20120226_162440

 

Nuvel, modlyset er heller ikke at kimse ad.

21 kommentarer:

 1. Kan godt forstå at du savner din have og sikkert rigtigt meget på sådan en dejlig solskinsdag som i dag, hvor det har været meget forårsagtigt.

  Lyset over Skagen er nu smukt og du har sikkert nydt gåturen ved Grenen trods alt.

  Godt at høre at det går fint med de Hvide Haver - jeg glæder mig til at få fingre i den bog.

  Mange hilsner Ulla

  SvarSlet
 2. Ja der har været et ualmindelig smukt vejr idag ... men har nu heller ikke haft tid til at tilbringe den udenfor ;0)

  SvarSlet
 3. Smukke billeder! Er det sådan et hverdagsfænomen at der bare lige lægger sådan en sæl? Jeg får helt lyst til at tage en smuttur til grenen.

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Super dejlige billeder fra Skagen, Og hvilket lys det er badet i.

  Altid en fornøjelse at kigge til din blog her.

  God arbejdslyst!

  mange hilsner
  Christel

  SvarSlet
 5. Jeg ville også nødig have undværet min have i dag, når vejret har været så skønt. Men det ser nu dejligt ud i Skagen:-)

  SvarSlet
 6. Jeg er helt sikkert at du vil spotte rigtig forskellen i din have på tidspunkt du vil tilbage hjem :)

  SvarSlet
 7. Kære Claus,

  tusind tak fordi du tog os med på en pragtfuld virtuel søndagsudflugt til det smukke Skagen. Skagen kan man aldrig få nok af. Det samme gør sig gældende med dine maleriske og stemningsfulde billeder.

  Grenen og de to have der mødes, kan til stadighed fascinere. Sidst vi stod der, var sammen med to kære venner, så dine billeder bragte dejlige minder frem fra hukommelsens skatkammer.

  Klitgården er en fantastisk smuk bygning.

  Lagkage på Brøndums Hotel har jeg stadig til gode. Det MÅ prøves engang, selvom min figur minder en hel del om den nuttede sæl.

  Claus, du og dit magiske kamera er fænomenale til at fange stemninger, der vækker føleser i een. Bliv ved....bliv ved:o)

  Håber du kan skrive dig ud af hjemveen efter haven:o)

  Knus fra en Skagenfan

  SvarSlet
 8. Godt du ikke fotograferede lagkagen!! Jeg er nemlig monster-sulten - lækkersulten, lige nu.

  Har heldigvis væres i haven i dag.

  Nu vil jeg sætte en have-dvd i.

  God uge.

  SvarSlet
 9. Det ser såå underbart ut! Njut av dina dagar där... jag är allt lite avis!
  Ha det bäst / Liv

  SvarSlet
 10. Smukke, smukke billeder som altid - og jeg kan kun tilslutte mig at Skagen bare ER et fantastisk sted, det må virklig kræve viljestyrke at blive indendøre og arbejde i de smukke omgivelser.

  Jeg kan sandelig godt forstå at du savnede haven i dag. Det var fantastisk at komme derud og fornemme at foråret faktisk kommer inden længe. Selv sprang jeg rundt som en kåd kalv - så i drivhuset, så i køkkenhaven, så på terrassen og så forfra igen. Sad en stille stund efter oprydning i drivhuset og bare nød varmen, lyset og roen der var derinde, og drømte om alle de frodige små skønheder der snart skal spire og bringe endnu mere lykke. Og tænkte at vi ikke er så forskellige fra planterne - vi kræver også en vis mængde lys, luft og varme for at spire og gro.........Så husk at komme lidt ud i lyset og luften hver dag, også selv om du har travlt med den hvide have. :o)

  SvarSlet
 11. Tak for smukke billeder...
  Og fortsat god arbejdslyst med bogen.... dén glæder vi os til.
  Mange hilsner
  Susan

  SvarSlet
 12. Det ser da ud til at du har haft en dejlig dag, skønt afsavnet.
  En monster-kage, en smuk gåtur, solskin og et hyggeligt møde, med en lækker lille prop af en sæl - det kunne jeg da godt bruge.

  Fortsat god søndag aften.

  SvarSlet
 13. Kære Trine - Dit herlige udtryk: 'En kåd kalv' er meget billedligt. Tak for det.

  SvarSlet
 14. Ja, det var virkelig første dag på græs, så Trine's udtryk med en kåd kalv var meget beskrivende.

  Men uanset, om vi var i haven eller ved Grenen, så råbte vejret "Kom ud! Kom ud!" Årets første dufte af solbeskinnet jord og slattent græs er berusende. Bedst og mest intenst var dog forårsduftene i drivhuset - som i dag har fået nye ruder i efter stormene!

  Så smukke billeder fra Skagen. En gammel hyld i markskellet i frostvejr og modlys i morges fik blodet til at strømme her. jeg tænkte, her kunne Claus forevige det skulpturelle og lyset på smukkeste vis. Du fordrer virkelig til at se smukheden overalt, Claus!

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 15. Hvor var det godt at høre, at du også investerer i dit helbred. Der er stadig mange bøger og billeder, der skal komme fra din hånd :-)
  Det ville være synd og skam ikke at runde Grenen i det gode vejr, når man nu alligevel var der.

  Haven står og kalder højere og højere om alt det, der skal ske derude. I morgen får jeg lavet regnvandssikring + lille bassin, som jeg regner med vil være et smukt indslag samt gavnligt for fuglelivet hos mig.. Er meget spændt på resultatet.
  Jeg rundede planteskolen for at spørge efter såmuld til mine nye roottrainers. Kom liige til at købe en hvid træpæon, som indtil videre pænt må vente indendøre, til temperaturerne bliver mildere..
  Åh ja, forårsdrømmene er over os ikke mindst takket være dine skønne billeder og lokkende forslag :-)
  Hvornår er det nu, at de hvide haver kommer fra forlaget?

  Jeg fandt forresten de hvide rølliker Schneetaler på en skotsk planteskole.. det gav ro i sjælen, at de kan fremskaffes :-D
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 16. Der ser nu helt dejligt ud der hvor du er. Men lige igår var det nu den förste gode havedag i år, så jeg forstår helt hvad du mener. Vi er nok mange haveejere der tog lejligheden til at begynde på haveåret.

  Men den der sæl - er det almindeligt at de ligger så tæt på folk? Den så jo hel ugenert ud.

  PS - kan du ikke fjerne ordkontrollen. Det er hel umuligt at se hvad der står.

  SvarSlet
 17. Tak for fine billeder og en dejlig lille (rettelse: stor og tung!) sæl.
  Hvis den virkelig havde været i nød, ville I nok ikke have været i tvivl, tænker jeg.

  Fortsat god arbejdslyst, Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Jeg forstår du savnede din have i det skønne vejr der var søndag. Det var simpelthen så dejligt at komme ud og lave noget. Men godt du også kommer lidt ud – det giver energi. Og du fik taget skønne fotos!

  Og ja, det er korrekt, som en anden ”blogskriver” har skrevet, at er man ikke inde på din blog hver dag, kan man næsten ikke følge med og straks er der sket en masse. Skønne fotos og masser af idéer!

  Heldigt, at jeg var inde på blokken i fredags, så jeg fik øje på at vi nu kunne købe blomsterborde og blomsterstativer i Bilka. Og straks af sted næste morgen til havecenteret i Bilka kl. 8:00

  Og jeg må sige tak fordi du har fået foranlediget at Bilka har fået lavet disse ting, så vi kan købe det til rimelige priser. Jeg synes simpelthen det er nogle skønne blomsterstativer og skønne planteborde. Jeg har købt for en formue!

  Nyd det på Skagen!!

  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 19. Kære Tante Grøn. Ja hvad siger du så.. Nu er vi da kommet rigtig langt os to . Tænk at vi skulle opleve at "vores" Claus har været på fodmarch ud i den vilde natur, endda helt ud til kanten af Danmark. Det hade vi da aldrig kunne forstille os.., Og dog når der nu stod kaffe og lagkage på programmet. Jeg er helt sikker på at det var hele turen værd og at et Monster stykke gled ned. Nu ved vi da hvad der skal lokkes med næste gang han er umulig...Du går forrest med en hjemmelavede lagkage på fod og jeg sørger for at skubbe på hvis der skulle blive for lange holdt.. Ser det hele tydelig for mig , op og ned af klitterne..med røde kinder. Du siger noget om at du minder noget om en nuttet sæl, men du må da mene en nuttet sjæl..Det eneste der minder om den sæl er da de smukke øjne.. Det er rigtig fine billeder fra Skagen og jeg mindes tilbage til dengang hvor du og jeg stod med hver vores talent i hver vores hav . Når vi nu næste gang er 3, ved vi jo hvem der skal stå på toppen med flødeskum og chokolade creme om munden. Ved med sikkerhed at vi bliver 5 , så lav rigelig med lagkage.. Ønsker alle en dejlig dag.. kærlig hilsen MR Jetlag.

  SvarSlet
 20. Hej Claus,

  Skønne, skønne billeder fra Grenen og havet, der skyller ind fra begge sider. Skagen er dejlig - har selv et par gange logeret i et lille gult hus lige overfor baghaven til Brøndums Hotel - og nydt herlig kaffe og lagkage i gårdhaven.
  Jeg må have købt lathyrusfrø og være med i årets eksperiment - men det bliver altså ikke frø fra Bilka, desværre.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 21. Kære Mr Jetlag,

  åh, hvor er du s-ø-d:o) Den med "den nuttede sjæl" gik da lige ind i det bævrende gamle tantehjerte med store havetræsko på:o)Sammenligningen med øjene var også rigtig rigtig kær, omend den absolut ikke yder sælen retfærdighed, for mine øjne minder meget mere om en gris`. En gris med tunge øjenlåg og mascara!!!!

  Kære Mr Jetset,

  HUSK: Man tugter den man elsker:o) <3 <3

  Jeg skal nok bage en kæmpestor og monstrøs lagkage:o):o)

  YOU ROCK, BOYS!

  De kærligste hilsner og tanker til alle

  SvarSlet