På tur

De sidste to dage har jeg været på Sjælland til forskellige møder.

 

20120209_081813

 

I nat sov jeg på Dragsholm Slot, og i den sammenhæng synes jeg lige, at jeg vil nævne, at jeg faktisk er ret mådeholden, hvad hoteller angår, men mindre jeg er på ferie.

 

20120209_081600

 

Men slottet lå godt på min rute, og desuden var prisen – qua årstiden - vældig fair.

Da jeg vågnede i morges og kiggede ud af værelsesvinduet, åbenbaredes et fantastisk skue sig. En stor og imponerende køkkenhave i barokstil.

 

Den skal Birgit Helbo høre om. Hun er nemlig ved at skrive en køkkenhavebog til os.

 

20120209_081955

 

Det var et dejligt ophold, og da jeg kørte ud, så jeg denne skønne pavillon. Den skal I også lige opleve ...

10 kommentarer:

 1. Tack för att du visar spännande platser, när du är på resa. Även om det är vinter, så är det vackert att se hur snön förtydligare formerna.
  /Ann

  SvarSlet
 2. Sikke et dejligt syn at vågne op til. Den bog glæder jeg mig til. Har besøgt Helbos have, og det kan helt klart anbefales. Hun har en smuk og spændende have og tager meget venligt imod besøgende når hun holder åbent have.
  Hvornår forventer du at bogen bliver udgivet?
  mvh Lotte

  SvarSlet
 3. Der gad jeg sørme godt slå glukkerne en solbeskinnet morgen. Skønne granit ting ved pavillionen.

  Dorthe

  SvarSlet
 4. Lige sådan en pavillon jeg har drømt om som supplement til drivhuset.
  Mette

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Helt i tråd med forrige indlæg, kan jeg kan se, at du fortsætter med den hvide farveskala;0) Det siges også at være muligt at møde den hvide dame på Dragsholm...
  Flot udsigt du havde!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Sidder her og nyder en, synes jeg selv, velfortjent godnatkaffe ovenpå endnu en meget aktiv dag. Skriveriet bliver negligeret, for døgnet har for få timer i denne uge!

  Men sammen med kaffen ville jeg lige se, hvad du nu gik og lavede... Og sørme om ikke, du overrasker mig med billeder fra "barndomslandet". Jeg er vokset op i Faarevejle Stationsby, som ligger ganske få km. fra Dragsholm Slot. Desværre har jeg aldrig lært slottet at kende nærmere end som et kig fra gårdspladsen.

  Til "almen forvirring" ;) kan jeg så fortælle andre, at du fra Dragsholm Slot desuden har kigget ud på en af Lammefjordens marker (vil jeg tro det også må være der), hvorpå der muligvis dyrkes kartofler, gulerødder eller måske endda tulipaner. Lammefjordens jord er inddæmmet fjordbund og indeholder en pæn del sand og er derfor velegnet til dyrkning af de nævnte.

  Jeg har nu kun spinkel kontakt til barndomslandet, da jeg ikke længere har familie der og faktisk ikke har været der i flere år nu. Måske man skulle prøve at bo på slottet som en anden prinsesse engang ;) Så du noget til spøgelset - en dame, så vidt jeg husker? ;)

  Hjerteligst godnat.

  SvarSlet
 7. Tusen takk for reisekortet:) Det ser ut til å være en deilig plass:) Klem

  SvarSlet
 8. Hej Claus.
  Lidt kongelig har man lov at være :o).
  I går så jeg netop en Signe Ryge udsendelse på tv2 fyn's net tv, om Birgit Helbos have. Sjovt du lige nævner hende her. Blev så glad, så jeg trykkede mig straks ind på hendes hjemmeside. Og der er flere udsendelser linket, så jeg ved godt hvad mine kaffepauser går med i dag ;o)Hun har bare en superskøn have.

  Ha' en go' dag Claus :o)
  Kh Marlene

  SvarSlet
 9. Åh jeg troede lige du var på vej til Marianne Spiren for at udse dig alle de smukkeste! Kommer du i nærheden af Præstø, må du love at besøge Frederiksminde ved kirken - fantastisk mad!

  SvarSlet
 10. Du er altså hamrende god til at indfange lys og stemning, Claus Dalby. Pragtfulde vinterbilleder - og endvidere en utrolig charmerende pavillon!

  Hilsner, Mona.

  SvarSlet