Skønne sommermorgener

Selv om jeg på ingen måde er god til at stå tidligt op, må jeg sige, at jeg elsker de sommerdage, hvor jeg kommer tidligt ud af fjerene og lister ligeså stille ud.

 

20090627_040041

 

Billederne her var fra sådan en morgen, og jeg kan se, at de er taget omkring kl. 4.30. Her får man de bedste billeder, rent lysmæssigt.

 

Jeg kan ikke lade være med at svømme hen, når jeg ser denne frodighed. Forår kom nu ...

32 kommentarer:

 1. Ikke meget slår sådan en sommermorgen. Tak for tippet om fotolyset - nu vil der måske være endnu flere der lister rundt i haverne en tidlig sommermorgen :)

  Det er næsten ikke til at forstå at der igen bliver så frodigt i haven, men det sker jo om ganske få måneder.

  SvarSlet
 2. Det är sådant jag längtar till mest. Ljusa varma sommarmorgnar när man sitter med kaffekoppen ute tidigt, tidigt på morgonen.

  SvarSlet
 3. Smukt billeder. Man savner forår og sommer alt for meget efter alle de dejligere billeder du har lagt op. Begynder snart at synge "kom maj du søde.....

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Hvor ser det vidunderligt ud. Jeg har heller ikke for vane at stå så tidligt op, men måske man skulle overveje det ....... ind i mellem. Det kræver så måske også, at man gør kort proces med de dejlige lyse sommeraftener :-)

  SvarSlet
 5. Lisbeth/ Provence8. februar 2012 kl. 08.25

  Kære Claus
  Ja morgener er de bedste om sommeren når alle andre i huset sover. Lyset er fantastisk, det har du ret i og duftene. Smukt farvespil på dit foto og en næsten drømmeagtig stemning.

  SvarSlet
 6. Åh, va vackert! Jag längtar så enormt mycket efter vår och sommar och med dina bilder gör jag det ännu mer...;-)

  Britt

  SvarSlet
 7. Kære Claus,

  Jeg aner intet om at blogge, men har nu fulgt din vidunderlige blog i noget tid. Jeg er fuldstændig benovet over det paradis, som du har skabt i din have! Jeg har selv lige opdaget glæden ved 'alt det grønne' udenfor mine vinduer. Jeg er desværre en typisk haveejer, der har gjort alt det forkerte. Nedlagt diverse bede, herunder et kæmpe staudebed, fældet træer og erstattet store dele af haven med fliser og skærver. Men nu skal det være slut! Til foråret fjerner jeg mange rækker sten, så jeg får plads til blomster. Jeg har bestilt en masse poser sommerfrø (rosa og hvide nuancer). Af genboen har jeg fået et lille drivhus (intet at sammenligne med dit vidunderlige væksthus), men alt har en begyndelse. Jeg glæder mig og håber, at jeg over årene kan forvandle min stenhave til en frodig blomsterhave! Jeg vil følge din blog, for du er en stor inspirator!

  Kærlige hilsner
  Dorthe

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Sikke en frodighed! Ja, det er ikke til at forstå, at det virkelig kan være sandt, når man kigger ud og ser hvordan, det ser ud derude lige nu!
  På billedet kan jeg spotte din fine lilla valmue. Mon den kommer i handlen i Bilka?? Jeg har ledt med lys og lygte efter den, men ikke været heldig at finde den endnu.
  Selv om jeg lige for tiden falder for de fine gule, hvide og creme blomster, er og vil lilla altid være min yndlingsfarve. Så jeg må simpelthen bare eje den smukke valmue ;0)
  Håber det lykkes mig at finde den.
  Så, jo Claus, jeg har også andet end gul/hvide farver i min have ;-)
  Hvordan kan jeg andet med al den inspiration dine flotte bøger giver!
  Mange hilsener fra
  Lise i Silkeborg

  SvarSlet
 9. vent lige et par dage med at skrige efter foråret, jeg er ikke helt klar til foråret endnu !! det vil til gengæld passe mig perfekt hvis foråret dukker op til uge 9 ;)
  fortsat go' dag :)

  SvarSlet
 10. Hej Claus.

  Ja væk med sig vinter!!!!
  Sjovt at du lige vælger at skrive om de dejlige lyse morgener. Min ældste datter og jeg stod i vores MEGET KOLDE baggang kl. 06.30 og talte netop om, hvor skønt det er om morgen om sommeren. Det er meget nemmere at komme ud af fjerene, når alt er badet i smuk lys og termometeret viser 20 grader.

  Skønt billed af en super skøn have!

  Kh Marlene, nu i en varm stue.

  SvarSlet
 11. Hvor ser det dejligt blidt og fredfyldt ud med de farver :O)

  ....råber også på forår, men der er mildere vejr på vej :O)

  SvarSlet
 12. Der er også himmelvid forskel på at stå tidligt op nu og til foråret. Lige nu har jeg mest lyst til at gå i hi - men hvis jeg vidste, at en dejlig blomsterhave kaldte på mig, så skulle jeg nok få fart på... ;-)

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Skrev du kl. 4.30.;D.......Det er jo midt om natten, i min verden. Men et meget smukt billed.

  KH. Margrethe

  SvarSlet
 14. Velsignende tidlige morgener. Og når fuglene synger i tillegg, blir det ekstra vakkert, vakkert!! ;)

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Uha Uha, du har godt nok været tidligt ude af fjerene her til morgen, det er godt nok blevet en smule lunere, men da jeg var ude med hunden syntes jeg godt nok at vinden er skrap og kold.
  Med sådan et billede som du lægger på herfra morgen/formiddagen af, kan man jo bare håbe at vi når til foråret og alle dens herligheder meget snart. Vi kan snart ikke venter længere med at komme igang med at så og se alle de ting der er blevet plantet, efter inspiration fra alle dine dejlige indlæg, der har været igennem det sidste år. Men også dine vidunderlige bøger, som jeg sætter stor pris på, bliver bladet igennem på kryds og tværs.
  FORÅR KOM NU.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 16. Hvor jeg glæder mig helt fantastisk til foråret...!
  Kigger indimellem i hemmelige haver bogen, og så bliver jeg husket på at det er sikkert og vist at det igen kommer til at se ud som på dit morgenbillede der...
  Det kan dog være lidt svært at forestille sig lige nu.. :)

  SvarSlet
 17. AHH... hvor du tryller med farver, det er da helt vildt smukt... og skønt med inspiration her i de kolde mdr. så man kan komme godt igang til foråret... Tak Claus.
  VH fru.leger

  SvarSlet
 18. Ih hvor er det fantastisk at skue, her på endnu en hård frostvejrs-dag.

  Jeg er en meget stor beundrer af din blog, omend jeg sjældent kommenterer. Jeg nøjes med at blive inspireret. Ganske storartet til gengæld.

  Jeg længes sådan efter at få en have igen og nu hvor min lejlighed endelig er solgt, er der håb forude.
  Jeg har allerede lavet talrige haveplaner for utrolig mange villa-emner:)
  Om lidt bliver en af dem effektueret og så skal alle billederne her på bloggen efterses ligesom bøgerne "Den Levende Have", "Hemmelige Haver" og "Tasha Tudors Have", som jeg ofte må bladre i. Alle helt forrygende inspiration.

  Tak for at du er så generøs med din viden.

  Varme og farverige hilsener
  Christina W

  SvarSlet
 19. Dette morgenlys giver virkelig en eventyrlig stemning i haven... De fantastiske valmuer!! Jeg ved de mørke valmuer sår du fra frø, men hvad med staudevalmuer benytter du ikke dem i dine bede eller svæger du mere til valmuer som sommerblomster??
  Vi har plantet alt for mange staudevalmuer i et bed, de kommer let til at kvæle de andre stauder.
  Mit ynglings billede fra "Den levende have" er forside billedet af purpurfarvet opiumsvalmuer og lupiner!! Det er SÅ smukt.
  Anne-Mette.

  SvarSlet
 20. Enda et nydelig bilde! Det slår meg når jeg leser kommentarene på bloggen din at utrolig mange forteller at de ikke har hatt noen spesiel hageinteresse før de begynnte følge bloggen din, men du har tydeligvis inspirert mange, mange til å sette igang.
  Din glede over å grave i jorden og evnen til å se det vakre resultatet har smittet over på andre, ikke bare i Danmark. Så er resultatet ikke bare din egen vakre hage men også at mange andre vakre hager har og blir til.

  SvarSlet
 21. Hvor er det bare smukt.. jeg sidder bare her og længes efter sådan en sommermorgen..

  SvarSlet
 22. Underbara bilder att drömma om våren till. Man blir alldeles varm om hjärtat. Kram!

  SvarSlet
 23. ;-) Jeg er godt nok morgen menneske, men så tidligt plejer jeg dog ikke at stå op. Men det kunne være jeg skulle prøve det- bare en gang imellem.;-)
  For lyset er helt vidunderligt sådan en morgen!!!
  K. Gro

  SvarSlet
 24. Ih, hvor du dyrker vores forårslængsler :-D.. Smukke scenarier, som altid. Du giver så mange gode forslag til blomster, som klæder hinanden, at man bliver havesyg! Drømmer stadig hede drømme om at lægge vanterne på en pose af dine fine valmuefrø. De ville passe så dejligt sammen med mine staudesalvier, vortemælk, bjergmynte samt opvoksende asters..
  Men håbet er lysegrønt..ligesom alt det øvrige derude -lige om lidt
  Mange hilsener
  SuK

  SvarSlet
 25. Kære Claus. Jeg har sagt det før, men vil lige sige det igen.. Hvem er det der siger at paradis ikke er på jorden..!! Mit paradis er da i Risskov. Jeg kan næsten fornemme den tidlig morgen hvor der er lidt dug på bladene og fuglene synger. Alt er ellers stille og i baggrunden kan man se springvandets stråle glimte i morgensolen..Det hele er så livsbekræftende og det er så vigtig at man husker at åbner sine øjne, dufter og tager livet til sig.. Jeg er lidt som tyren Ferdinan, der sidder i græsset og dufter til en blomst og ikke gider og slås. Jeg elsker livet og det er vel vigtig at man tager ansvar for det selv. For mig er det derfor vigtig at huske at åbne sine øjne. Smukt Smukt Smukt.. Tak for at gøre mig opmærksom.. kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 26. Ja, vi længes alle efter forår og frodigheden i haven. Det er der altsammen - lige under sneen. Nu skal vi bare lige have gang i forspiringen af alle sommerblomsterne og lidt varme og så går det lige så stille i den rigtige retning :o)

  SvarSlet
 27. Kære Claus

  I tråd med din kommende omtale i The Garden kan jeg ikke lade være med at begejstres over et indlæg som det fra den nye kommentator, Dorthe, her oven for. Hvor ER det skønt at læse om en sådan holdningsændring mht. haveri. Godt gået Dorthe, og et kæmpe fantastisk skulderklap til dig Claus! Sikken god historie!

  SvarSlet
 28. Kære Claus,
  Også jeg blev - ligesom Nette - helt oplivet ved at læse Dorthes indlæg.
  Der ser du, hvad du er skyld i!!!!

  Men lad os endelig få sten og skærver ud af haverne og i stedet få noget for alle vores medfødte sanser - dvs. syn, lugtesans, etc.

  Vidunderligt foto i vidunderligt lys.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 29. Alle længes vi efter foråret. Det kan synes lidt langt væk i disse kolde dage med ned til minus 15 grader. Hvad er så bedre end at sætte sig i en god stol med en havebog. Lukker man øjnene kan man næsten mærke solen, dufte blomsterne og høre fuglene synge.
  Det var i hvert fald den oplevelse jeg havde da jeg igår satte mig med 'Mit Haveliv'.

  SvarSlet
 30. Det var så vackert att det nästan gör ont! Du är sååååå duktig, Claus!

  SvarSlet
 31. Hej!

  Fantastiskt fint. Önskar att jag hade lika fint kring mitt vita gamla växthus :)
  Vad heter den skira rosen på bilden?
  Hälsninga Camilla Örebro

  SvarSlet
 32. Underbart! Åh, vad jag längtar... vår, fågelsång och detta magiska vårljus!
  Ha en fin helg / LIv

  SvarSlet