Som skyer af candyfloss

Mon ikke, at den mest anvendte farve i haven næst efter den grønne, er rosa? Jeg tror det. Jeg er da også tilpas feminin til at synes, at den er uundværlig.

 

20090717_120944

20090717_120909

 

Billederne her kom jeg tilfældigt forbi i mit arkiv og tænkte, at de var værd at vise. Det er nemlig den fine mjødurt, Filipendula, der minder om astilbe. Dog bliver den noget højere, og jeg har jo en forkærlighed for planter, der danner overstandere.

 

Mjødurt fås også i flere andre farver. En råhvid vokser på vore grøftekanter.

 

NB. Nogle tænker måske på, hvad den høje vækst bagved bænken er for én. Der er violfrøstjerne, Thalictrum ‘Elin’, kan jeg fortælle.

14 kommentarer:

 1. Hej Claus.

  Dejlige billeder -- og en smuk buket, du der fik ---
  Der så unægtelig også lidt bart ud, på de billeder du viste fra det opholdssted, -- det skrev jeg for mange dage sigen. Men det er da noget BØVL du der har fået lavet med den Kommentarmoderation--
  Men du er måske ikke interesseret i vores andres hilsen mere??
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 2. Jeg elsker...e-l-s-k-e-r...ELSKER den lyserøde candyfloss-mjødurt:o)

  Første gang jeg så den, var da du præsentererede den for os, via hollandske Annas have og det var kærlighed ved første blik. Jeg var totalt solgt, - og er nu den lykkelige indehaver af adskillige pragteksemplarer af denne underskønne vækst.

  Den er vidunderlig og jeg kan kun anbefale den på det aller aller kraftigste.

  Candyflossknus fra een med hjerter i øjnene

  SvarSlet
 3. Helt himmelsk

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Elsker også lyserød - til blomster og hindbærlagkager, ellers kan det godt blive lidt for sødt efter min smag. Mjødurten er virkelig skøn og den findes ovenikøbet i min have, dog med det alvorlige problem, at den endnu ikke har blomstret skønt den har haft chancen i 3 sæsoner nu! Hvis det igen lykkedes hækklipperen (min mand - suk!) at trampe den helt flad, må den vist flyttes til sikrere omgivelser.
  Lathyrussåningen glæder jeg mig til og håber, at flere jernstativer vil fyldes af masser af blomster. Jeg håber også på, at billedsiden byder på lidt placeringsforslag til stativerne. Er lidt nysgerrig efter at høre, om du sætter stativer efter en plan eller mere sådan "tilfældigt".
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Jag älskar Mjødurt och jag tycker också om växter som är lite rakryggade. De är lite spännande och väcker alltid min uppmärksamhet.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 6. Underbar! Men violfröstjärnan har ju ett fantatiskt namn - den måste jag bara skaffa!

  Knus fra Malmö
  Elin

  SvarSlet
 7. Jeg bliver helt blød inden i, når jeg ser denne mjødurt. Jeg må ganske enkelt finde et sted til den. Der må kunne presses et par små bede ind ....... et eller andet sted, hvor havenaboernes skvalder ikke kommer ind og overtager min have :(

  SvarSlet
 8. PS*: @ jmn, Hvis ikke du har bemærket det, har flere rundt omkring på havebloggene "bøvl" med GOOGLE's nye sikkerhed. Det er ikke blogejerens skyld. For øvrigt har de gjort det en anelse nemmere de sidste 24 timer.

  SvarSlet
 9. Den lyserøde er fantastisk smuk.:-)
  Når jeg kikker efter den på nettet kan jeg kun se hvid og stærk pink.
  Ikke nogen med denne skønne farve.

  Flot er den.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 10. Ja, lyserød kan vi ikke undvære, det er da også én af de få farver der har fået lov at komme med i mit hvide og grønne have univers :-) sammen med lidt violette toner.

  Rød - og også lyserød - er komplementær til grøn, så det er jo to farver fremhæver hinanden på forbilledlig vis! Sådan en Mjødurt vil jeg overveje, så jeg stadig kan have lyserøde skyer i haven når Kirsebærblomsterne er faldet.

  Tænk sig at der er en violfrøstjerne der hedder Elin! Se, det vidste jeg ikke, min violfrøstjerne hedder Hewitt’s Double, men her er plads til flere :-)

  SvarSlet
 11. Hvor er det dejligt at være tilbage.... På din side, stadig lige delikat og nyt hver eneste dag. Det er ikke mange gange jeg har været forbi det sidste halve år, startede i nyt job i august. Har en uges ferie som tilbringes her nord for Lillehammer, super skiløb og det kan bøde på ventetiden på foråret. Har nydt at sidde og læse indlæggene mens familien stadig sover. Hjemme er der ingen sne så forårsløgene titter frem ved jeg. Og vinterjasminen står med masser af gule blomster, så alligevel lidt forår er der i haven, faktisk har jeg blomster i haven hver eneste dag året rundt.

  Tak for at du stadig er så ihærdig

  Venligst Susanne fra Nivå

  SvarSlet
 12. Ha ha, candyfloss - sjovt udtryk til en blomst Claus.

  kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Hej Hyachinth
  Jeg tror mjødurten hedder Filipendula rub. 'Venusta'og kan købes hos Damholmgaard.dk.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 14. Hej Claus,

  En meget skøn lyserød plante - og så viser du den lige nogle dage efter, jeg har købt et hav af astilbe i hvid, lyserød og postkasserød. Så må jeg "nøjes" med dem. Jeg har rigtig mange vintergækker i haven. Jeg må ud og studere dem lidt - og se, om der er forskelligheder. Til lykke med den skønne buket.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet