Vild med dild

Ofte har jeg fortalt om min store kærlighed til skærmblomster, og en af dem, jeg holder rigtig meget af, er dild.

 

claus20090810_103506

 

Den har en helt særlig gulgrøn farve, som kan indpasses alle steder. Blot skal man huske, at dild på grund af jordtræthed ikke kan plantes samme sted to år i træk.

 

claus20090731_165111

 

Der skal helst gå tre-fire år, før den vender tilbage. Det er altså ligesom i køkkenhaven.

 

claus20090808_130031 claus20090722_131651

 

Er der andre end mig, der er vild med dild, er det vigtigt at huske på, at det skal være skærmdild og ikke bladdild, man skal så.

12 kommentarer:

 1. Er helt tosset med dild - både i mad og i haven. Den minder mig lidt om løvefod i farven. Lidt træls at skulle undvære den et godt sted så nogle gange skifter jeg altså jorden ud og sår igen. Har tænkt på jeg må være bedre til at inkorporere krukker i bedet - lidt nemmere med lige præcis jordtræthed.

  SvarSlet
 2. Ja den er smuk. Havde den selv for første gang sidste år,godt du skrev det med jordtræthed.

  KH Margrethe

  SvarSlet
 3. Ja, visst är de vackra och så användbara. Gott i maten, fint till dekoration och mycket vackert i vasen.
  Ha en fin söndagskväll / Liv

  SvarSlet
 4. Kære Claus.. Ja dild er skønt.Jeg hade selv plantet dild i haven sidste år og jeg glæde mig over at det blev så godt som det gjorde. Det skal helt sikkert prøves igen, men på et andet gro sted.. tak for at informere om det med jordtræthed. Sikken en ellers dejlig dag i dag, fin sol i København dog lidt kølig. Jeg fik ellers noget af en rigtig god ide i dag. Det ringede nemlig på døren og da jeg lukkede op blev jeg mødt med 4 små farvestrålende børn, der skrålede "fastelavn er mit navn" det var bare så hyggelig og barndoms billeder kom frem i hovedet, og da jeg så skulle putte lidt penge i hver deres krukke, lage jeg mærke til at de var ret så fyldte...Hmm tænkte jeg , det var som sørens.. Skulle jeg ikke tage og klæde mig ud som en Gammel kælling fra Mors, og gå rundt og skråle Fastelave er mit navn, Bilka vil jeg have.. hvis jeg ingen Bilka får så laver jeg ballade... Ideen synes at være rigtig god, da der vist er penge i det... Hvordan klæder man sig så ud som en gammel kælling fra Mors...Hmmm ja den er jo nok mere svær at forklare.. men måske kan jeg få et fif fra Tante Grøn..ikke fordi at hun da er gammel.. Ja jeg skal nok få penge til den plantereol.. Tak for i dag Claus og ønsker alle en rigtig god aften, speciel til en dejlig dame fra Mors. Tusind tak for dig.. Kærlig hilsen Paw ..

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Hvis ikke jeg vidste bedre, ville jeg tro, at du var i gang med at få os danskere til bedre at kunne lide gult.

  Nu har jeg lært hjemmefra, at hvis ikke man har noget pænt at sige, skal man tie. Så det burde jeg måske gøre :0) Jeg har bare så svært ved at holde bøtte.

  De sidste par år har jeg dog ændret mening om flere planter (jeg lader mig skam inspirere), men det er kun den måneskinsgule, som får lov at opholde sig hos mig. Og så selvfølgelig erantis.

  SvarSlet
 6. Claus,

  PAW HAN DRILLER:o) :o) :o)

  Knus til Mr Jetset og Mr Jetlag fra Sladrehanken:o)

  SvarSlet
 7. Første våren her var jeg ergelig over at jeg ikke kunne finne dillfrø i hyllene. Årsaken forstod jeg når det kom opp dill alle steder i min og andres hager, så her er det ingen jordtretthet, den finner sin egen plass. Slik er det også med tomatplanter, de kommer opp de merkeligste steder uten at jeg har sådd noe som helst (men det er vist bare i min hage det skjer ). Det er forskjellige sorter, alle med nydelig smak og 100% friske. De plantene jeg har kjøpt på markede har fått tørråte og annet men ikke de som kommer av seg selv.
  Snill er den naturen.

  SvarSlet
 8. Kære Claus,

  Pyha......jeg var da lige ved at tro, at jeg ER en robot. Det var først i mit 5. forsøg i min tidligere kommentar, det lykkedes mig at modbevise det:o)

  Ja, dild er en pragtfuld skærmplante. Jeg er selv mere tilbøjelig til at bruge pastinak for at få den limegrønne skærm i haven. En anden limegrøn lækkerbisk jeg higer og sukker efter, er lundgylden, men den er stort set umulig at opdrive.

  Kære Paw,

  jeg går stærkt ud fra, at det var en TRYKFEJL, da du skrev "en gammel kælling fra Mors!"? Ja, for der skulle da ha` stået "en vammel killing fra MARS!" ikke?:o) En fastelavnsudklædning som en vammel killing fra Mars, må jo blot være noget med nogle gustne knurhår og en spand grøn maling:o) Håber ikke dit kostume skræmmer folk udenfor Bilka alt for langt væk, for så får du jo ingen penge i raslebøssen:o)
  Og tusind tak for dig, din frækkert:o)

  Godnat og sov godt derude i ruskumsnuskvejret ønsker een, der igen igen skal til at slås med robotmodbevisningen. Er der en advokat tilstede?

  SvarSlet
 9. Ja takk! Dild er nydelig! Nå skal jeg bestille frø :)

  SvarSlet
 10. Jeg er også vild med dild, men på et tidspunkt har du skrevet om pastinakskærme, så sidste år fik nogle af mine pastinakker lov at stå i køkkenhaven og deres skærme er jeg endnu mere vild med - i år har jeg desværre ikke nogen, der kan blomstre.
  Sidste år blev mit dild ikke til ret meget og det er nok fordi det ikke er længe nok siden, det har været sået på dette sted, så tak for rådet om ikke at så dild det samme sted i 3-4 år.

  SvarSlet
 11. Hej Claus,

  Skærmdild er skrevet bag øret - der står meget efterhånden, ikke underligt, at ørerne nogen gange stritter lidt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet