Årets første levende billeder

Ved godt, at det stadig ser lidt goldt ud derude. Men jeg håber, at I hygger jer med filmen alligevel.

26 kommentarer:

 1. Dejligt vue, du giver her.. Giver dig ret i, at det er spændende at følge udviklingen dag for dag..
  Nu er det lyst, når man kommer fra arbejde, så man kan nå rundt og kigge på det hele og lægge planer..

  Du må endelig fortælle, om det virkelig lykkes Jer at holde sneglene væk med det hegn.. Tror du ikke, at nogle af dem har fundet behag i spisekammeret hos dig og overvintrer? For ikke at tale om dulgte æglægningssteder?

  Jeg havde også invasion sidste år.. for første gang. Var ude og myrde hver dag, men måtte alligevel se mine arme flittigliser bukke under på under 2 døgn.. Brugte ferramol for at redde dahlierne.. det lykkedes men hullede blev de -også i den grad..

  Håber på lidt færre af dem i år!
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Tak for de klare beviser. Jeg fatter ikke, at dine påskeklokker er så langt fremme. Selv skal jeg næsten grave efter mine.

  Det er spændende at følge din have fra de første grønne løgplanter titter frem. SÅ dejligt at tænke på, at der er fuld knald på under jorden lige nu. Der arbejdes på højtryk med forberedelserne til blomstringsfyrværkeriet.

  Igen, tak for kigget!

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Hvor er det skønt at se din have igen, der er bare en helt fortryllende ro over den.
  Man kan blive helt misundelig når man ser den orden, som du og dine gartner har nået inden frosten satte ind.
  Det er spændene at se haven gold for da træder de forskellige linjerne helt tydeligt frem og man får et helt andet overblik over haven, en når alle de skønne vækster blomster.
  Glæder mig til at følge haven endnu en sæson.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Sikke en fin video-tur gennem din have. Man hører tydeligt, at foråret er på vej med de syngende fugle i baggrunden. I går var jorden helt dækket af sne her i det nordjyske. Den smeltede heldigvis i dagens fine vejr.Som Pia så rigtigt skriver er det spændende, at se haven inden den igen bliver helt grøn. Jeg har selv i dag lettet på nogle af de granris som dækker mine stauder. Solhat, røllike, Kattehaler m.fl. er godt på vej med friske skud herunder.

  Forårshilsner fra Søren

  SvarSlet
 5. Tak, for en dejlig video!! Mine påskeklokker har også rejst sig og er i fuld blomst, dog ikke på størrelse med dine :-)

  SvarSlet
 6. Tak for et lille videokig fra haven! Jeg kan være med på højden, men absolut og desværre ikke på omfanget af påskeklokkerne. De helt mørke er hos mig ikke så langt fremme, men de rosa og dem med prikker går det bedre med.
  Så har jeg også snydt (nej, hvor kom det "også" dog fra), med et enkelt bedårende eksemplar med præstekrave fra Bilka til drivhuset.

  SvarSlet
 7. I did not understand a word about you were telling. But the video was beautiful. I am curious how your plants will look at the video about a week later.
  Thanks for showing.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Det er skønt igen at se din have.
  Jeg synnes juleroser er så smukke jeg har den i hvide i min have,den mørkerøde er på min ønske liste.
  Det er helt utroligt at tænke på hvordan alt bliver levende igen med tusindvis af forskellige farve nuancer og former tak du store skaber.
  Håber den næste video kommer fra lysthuset :)
  Kh Ayse

  SvarSlet
 9. Hurra Claus og haven live! Det er længe siden og hvor har jeg savnet disse videoer fra Danmarks smukkeste have!
  Og velkommen hjem sku man vel også sige. Sikke en orden i dine bede - må være fantastisk at være velsignet med dygtige folk.
  Går og venter på plantebelysning i Bilka. Var det i Marts mon, jeg bliver helt i tvivl.
  Tæller dage ned til jeg skal besøge Marianne Spiren i hendes slikbutik ;)
  Har en særlig sort med til hende og Søren

  SvarSlet
 10. Kære Cendie -kunstlyset kommer desværre ikke i år. Har jeg lovet, sådan helt bogstaveligt, at det gjorde? Jeg synes kun, at jeg har luftet, at vi kiggede på det. Men måske husker jeg forkert. Fortvivl ikke, du kan bruge et par dagslyspærer i stedet.

  SvarSlet
 11. Dejligt at se live billeder fra din have igen. Jeg blev kun lidt søsyg, af at se videoen ;-)

  Jeg håber at sneglehegnet hjælper.

  Fantastisk at dine påskeklokker er så langt fremme.

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Lige en ekstra lille kommentar til den dejlige video, du viste tidligere på dagen.
  Jeg skrev bla. at jeg syntes det var rigtig spændene at se linjerne i din have inden frodigheden kommer igen, derfor kunne det være rigtig spændene hvis du lavede en video sådan mere i hovedhøjde (uden næsen nede i jorden) så man ser linjerne i en helhed. Det er bare et forslag til en ny video, hvis du syntes.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 13. Dejligt gensyn med din have og flot med dine store påskeklokker. Det er helt utroligt at de er så langt fremme, mine er langt bagud...

  Når man ser dine bede, kan man næsten høre hvordan det "kribler og krabler" dernede under jordoverfladen - kan godt fornemme at der er spækket med løg og planter - det bliver så flot :)

  Ulla

  SvarSlet
 14. fantastisk langt fremme dine påskeklokker er. Mine er kun halvt så langt fremme, og flere har frostskader.
  Det må være saliggørende at have så rengjorte bede allerede nu, bare det var mig. Pyt erentisserne skjuler det lidt. Og nu er det så længe lyst at man kan nå lidt ud og få lidt kvalitetstid i haven. godt for sjælen og haven.
  Jeg er spænt på at høre om dit sneglehegns effekt, det må ha været noget af en udskrivning, der er jo mange meter og det er ret højt ku jeg se.
  godt forårsvejr,
  Gunvor

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Det var rigtig hyggeligt at komme med på vandring i din have med fuglefløjt fra skovens orkester. Håber du får rigtig glæde af sneglehegnet, det er virkeligt træls når de på en nat har ædt alle tagetes French Vanilla i haven...
  Fortsat god aften
  Henrik

  SvarSlet
 16. Kære Pia - du har helt ret. Jeg skal blive meget bedre til at vise nogle vue. Når jeg selv ser mine videoer, sidder jeg faktisk og tænker på, hvorfor jeg ikke kigger meget mere op. Skal nok prøve.

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Selvfølgelig vil jeg også rigtig gerne se alle planterne nede i jorden, men det er bare ligesom at det ville være sjovt og se det lidt som en helhed.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  En skøn tid, vi går i møde. Det kan være svært at forestille sig, hvor frodig din have bliver, men vi er jo så heldige, at du holder os ajour både på skrift og i videosekvenser.
  Jeg går hver dag og tæller - lagde prydløg i efteråret, og de er ved at bryde jordoverfladen.
  Til gengæld ser min helleborus forfærdelig ud efter vinteren, så jeg tror, at den må lade livet
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 19. det blir spændende at se om du kan holder de slimede bæster ude af din have ?? og tak for rundturen i din have :)

  SvarSlet
 20. Kære Claus. Tak for forårsfløjt og skøn stemning. Man drømmer sig helt væk, når man ser alt det liv der pibler hos dig lige nu. Duerne er så smukke, - og bassinet. Suk. Du kan kunsten at sætte et eventyr paradis op. Glæder mig til at følge med i dette år.

  Vi håber på det bedste med sneglehegnet. Det ser meget effektivt ud.

  knus
  Eva

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Tusind tak for video, dejligt at høre din stemme igen.---
  Det bliver interessant at følge med, i din have, og sikke flotte Påskeklokker du har --- mine bliver vist ikke til noget - men de kan måske komme næste år!!!
  tak for kikket ---
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 22. "Gold" er nok det sidste ord der ville falde mig ind, hvis jeg skulle beskrive din have ;-)
  Tak for de levende billeder. Jeg har gået og ventet på dem. Faktisk genså jeg nogle af marts-videoerne fra sidste år forleden, bare fordi jeg ikke kunne vente på en frisk.

  SvarSlet
 23. Hej Claus.

  Tak for din video. Underligt nok fylder den mig med mere glæde end de flotte billeder, hvor det hele er så smukt. Jeg ved jo godt med min fornuft, at det heller ikke ser sådan ud hos dig nu, men kontrasten er så stor, så det nærmest bliver let deprimerende at gå ud i sin egen have bagefter - så tænker man at det hele nok er gået ud og at det aldrig bliver til noget. Så tak for en lille opdatering for årstiden. Jeg vil igen kunne nyde de smukke billeder.

  Mange hilsener Jette, Kr. Hyllinge.

  SvarSlet
 24. Kære Claus,

  tusind tak fordi du tog os med på en skøn videovandring igennem dit ypperlige mesterværk af en have.
  Man kan jo næsten høre løgvæksterne gro:o)

  Åh, dejlige dejlige duer:o) Hvor var ham Skidrik sød, da han vinterbadede:o) Hvor vil jeg ønske, at vort dueslag også snart bliver fyldt med unger. Jeg E-L-S-K-E-R haveduerne. De er havens hvide engle.

  Sikke nogle moppedrenge-eksemplarer af Helleborus. De er pragtfulde.

  Hvor ser det fantastisk godt ud med alle de nye stemningsfulde stier, Claus:o)

  Rigtig god weekend til dig og til alle andre her i Dalbyens Havetosseforening.

  Kærlige hilsner

  SvarSlet
 25. Cendie sagde ...
  Åh nej dog hvor er de grimme! Selve idéen er god nok. Åh hvor jeg glæder mig til at se hvilke godter i har fundet til os! Kaster mig frygtløs ud i vinterlathyrus, Claus. Det skal prøves. Så må jeg lige ha købt mig kunstlys som i også har valgt men det er vel ikke i handlen inden marts?? Ja hun er godt gal, tænker du nok, men når jeg får en ide skal den altså afprøves:)
  8. sep. 2011 16.03

  Claus Dalby sagde ...
  Kære Cendie - hvis alt går efter planen, skulle kunstlyset være ude i butikkerne i anden halvdel af februar.
  8. sep. 2011 17.51

  SvarSlet
 26. Hej Claus

  Tusind tak for videoen. Det var så dejligt forårs-bekræftende at høre fuglene og fornemme lydene fra skoven.
  Det slog mig at din have virker meget større på video end i virkeligheden - eller er det bare de ekstra stier der giver det indtryk? Stier er jo uundværlige og helt eminente i sig selv. Godt at du bruger dem.

  Held og lykke med sneglehegnet :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet