Det er tankevækkende, at nogle af verdens bedste råvarer – parmesan, parma skinke og balsamicoeddike – fremstilles her lige rundt omkring Bologna.
Når man kun bruger det bedste, skal der ikke meget til at tilberede et måltid, der er en konge værdig. Faktisk har jeg flere gange sagt, at det at opleve de engelske haver første gang var som at komme til Italien og smage lasagne; jeg vidste simpelthen ikke, at det kunne smage sådan!
Det siger næsten sig selv, at det var her i Italien, at man lagde grunden til den i dag så kendte ’slow food’-bevægelse.
Bevægelsen er en international uafhængig non-profit interesseorganisation, der blev stiftet i 1989 som en modreaktion på fast food-kædernes udbredelse og stigende dominans på fødevaremarkedet.
Slow Food-bevægelsen arbejder for at fremme udviklingen af kvalitet i fødevareproduktionen. Den forholder sig til mad, traditioner og nydelse af gode råvarer produceret med respekt for naturen og omtanke for kommende generationer.
Programerklæringen er at øge bevidstheden om fødevarevalg. Dette slutter jeg i høj grad op om!
Det ser også bare vidunderligt ud! Det er lige, så hjertet smelter og maven rumler ;-)
SvarSletAaaj, Jeg bliver helt vild i varmen, når jeg ser det bugner med alskens "dejligheder". Jeg må vente nogle måneder endnu til at opleve disse vidunderlige madtempler som ja selv supermarkeder byder på, når man kommer til både Italien og Frankrig. Jeg glæder mig og vi har lige booket flybilletter idag.
SvarSletBibi fra Almind
Aaaj, Jeg bliver helt vild i varmen, når jeg ser det bugner med alskens "dejligheder". Jeg må vente nogle måneder endnu til at opleve disse vidunderlige madtempler som ja selv supermarkeder byder på, når man kommer til både Italien og Frankrig. Jeg glæder mig og vi har lige booket flybilletter idag.
SvarSletBibi fra Almind
sikke da nogle dejlige billeder, med alle de lækkerier og alt det dejlige mad der kan blive ud af det
SvarSlethilsen kim
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletHvor SER det bare lækkert ud det hele! Jeg håber, at du får smagt på det meste - og ikke kun tilbringer din tid på messen :-)
SvarSletForrygende billeder. Er på rejse med dig!
SvarSletUdgiv en bog med sanselige, saftige og farverige billeder fra Italien, Claus! Du er SÅ god til at indfange det smukke og dragende! Og det er Italien...
Kh Gitte, Viborg
Kan godt forstå at du nyder at gå rundt i "Europas spisekammer" - der ser forrygende lækkert ud og meget flotte opstillinger, de har i butikkerne og boderne.
SvarSletBæredygtig slow-food må simpelthen være vejen frem.
Nyd resten af opholdet og messen også, selvfølgelig!
Mine tænder løber i vand.
SvarSletDejlig repotage fra den rejsende onkel Claus ;-)
Kære Claus.
SvarSletDu forstår da om nogen, at pirre alle vore sanser med de her lækkerier. Billedet med alle glassene med mumms henkogte delikatesser, uhmmm, for slet ikke at tale om det nederste billede. Dét opfordrer jo direkte én, til selv at gå igang med at fremelske lignende afgrøder. Og er der noget mere skønt end friske, sprøde og saftige grøntsager, nej vel!?
Tak fordi du tog os med på markedet. ´Pamjulefis´ var der vist én der sagde ... ;oD
Kærlig hilsen, Iris.
Smukt! :-)
SvarSletKære Claus,
SvarSletKan du ikke godt se, at du bliver nødt til at finde plads til lidt køkkenhave!?
Du ville elske det!
Kærlig hilsen
Karen
Åh man længes! Hvorfor kan vi ikke ha samme madmarkeder i Danmark? Jo tak jeg kender godt torvehallerne, men der langt for at hente lækkerier. En stor køkkenhave er et musti min nye haveplan. Ku man ønske en køkkenhavebog? Ikke så meget om planter, men mere design og stilarter. Ligesom Drivhusdrømme!
SvarSletDet meste af mit snart lange voksenliv har jeg praktiseret slow-food cooking, og det har ofte involveret det højere skoleridt flere dage i træk. Men man kan altså også slippe virkelig nemt om ved det, når bare råvarerne er førsteklasses, sådan som vi fx gjorde, når vi havde travlt på min mands værksted i Champagne.
SvarSletPå en kogeplade blev en gryde sat over med et stykke kalvespidsbryst fra slagteren i landsbyen samt spidskål, løg og solmodne tomater og (nye) kartofler fra markedet på torvet. Det stod så og simrede i resten af den flaske 'Epernay champagne, som vi havde drukket aftenen før - kun to glas til mig, fordi mere ville afstedkomme en syndflod af tårer. Jeg bliver så beruset af champagne. Derfor denne rationering,som ofte kom madlavningen til gode. Nemt altså, men også virkelig velsmagende.
Bagefter fik vi måske hindbær med frisk gedeost. Når den kun er 8 dage gammel, er den ikke blevet til rigtig ost endnu, men er uovertruffen til fx friske hindbær eller kirsebær. Uhm!
Happy Slow-Cooking
Jytte
www.danishknitdesign.com
P.S. Jeg tilslutter mig Cendies ros til dine fotografiske evner, Claus, og håber, at du tager hendes forslag til dig om en bog om køkkenhaver à la Drivhusdrømme.
Kære Jytte,
SvarSletDet er da noget af det mest lækre, jeg længe har hørt/læst.
Synd, du ikke tåler champagne i "industrielle mængder", men så nyder du det forhåbentlig så meget desto mere.
Håber da, at du stadig praktiserer slow-food cooking.
Bedste hilsner
Karen
Tak for din søde hilsen, Karen!
SvarSlet- og ja, du kan tro, at jeg stadig praktiserer slow-food cooking. Lige nu glæder jeg mig til min forestående ferie i Florida, hvor de har kød af forrygende kvalitet til rimelige penge og fisk ligeledes såvel som solmoden frugt og grøntsager: appelsiner og ananas og tomater og .... og ....
Happy Slow-Food Cooking
Jytte
www.danishknitdesign.com
Kære Claus
SvarSletHvor ser det bare så skønt og lækkert ud altsammen. Hvorfor har vi dog ikke lignende markeder her i DK, med vore madvarer.
Og det er dejligt at høre, at du nyder det. Det fortjener du efter al dit arbejde. Mht. dit Bilka-samarbejde er det bare så dejligt at kunne købe "dine" fine ting. Kvalitet til mindste detalje, både mht. etiketter osv. Meget flot!
Mange hilsner
Mette Marie