Det er i detaljen, man skal se helheden

Det sker af og til, når jeg svarer på, hvor meget hjælp jeg har i haven, at folk ser lidt undrende på mig. Men der er altså meget at gøre på et sted som her.

 

20120326_084857

 

Her i forsæsonen er tiden gået med at rengøre drivhuse, male porte og træværk, sprede ral, sætte 120 meter sneglehegn op, skrabe fuger mellem brostenene, rette hegn op ind mod naboen, så, prikle, og, og, og ...

 

20120326_085051

 

I dag har vi fået omkring ti kubikmeter stenmel, som bruges til at ’friske’ stierne op med. I sidste uge blev omkring 10 cm skrabet af alle steder, og nu kommer der så nyt på.

 

20120326_084923

 

 

I næste uge skal vores store telt tømmes for potter, og så skal der pottes op. Omkring tusind potter skal plantes til.

 

20120326_085405

 

Et gammelt ord siger, at det er i detaljen, men skal se helheden. Og det tilslutter jeg mig fuldstændig. Og jeg elsker det, fordi jeg har så utrolig god hjælp.

14 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Jeg har så rigeligt i mine ´små´ 650 m2, så jeg kan blive endnu mere svedt af at læse om alle de gøremål der er i din have, dine 4000m2, og forståeligt nok at der er så meget der skal laves, forberedes og ordnes. Godt at der er hjælp at hente, og, har sagt det før, DEJLIGT som du altid roser og skønner på, både dine medarbejdere og deres store indsats.
  Og igen må jeg give dig ret, for næsten alle kan anlægge en have, men det er detaljerne der gør den til en helhed og gør den personlig. Intet må overlades til tilfældighederne. Dét ses tydeligt hos dig, der er tråd og mål i alt hvad der foretages i haven. Hvem der havde et sådant overblik. Hold op hvor jeg beundrer dig.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Det er klart med sådan en have som du har stablet på benene, er der meget arbejde der skal gøres hele tiden, for at det ikke løber fra en. Det ville blive en umulig opgave at løse og resultatet kommer jo af ingen ting. Det er detaljerne som giver det sidste, det ved man jo godt.
  Samtidig er det jo herligt at du har muligheden for at kan skabe nogle stykker arbejdspladser, især i disse tider, hvor der er mange mennesker der mangler noget at rive i.
  De mennesker du har ansat er i paradiset og der er ikke noget der er sundere.

  Knus herfra det midtfynske hvor der ligger en klam hånd hen over os, Pia

  SvarSlet
 3. oho! Du er i gang med utroligt stort arbejde!

  SvarSlet
 4. oho! Du er i gang med utroligt stort arbejde!

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Når man har en sådan "high maintenance" have, er det vel ingen overraskelse at der skal et godt øje, masser af maskinkraft og mandetimer til før det lykkes. Tak fordi du inviterer os med i processen. Det ville da være kedeligt, hvis vi bare skulle se dig slå 3000 kvm græs på en havetraktor hver søndag ;-))
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 6. Dejligt at høre at du og dine ansatte også har nok at se til i haven. Det har jeg også...Det kræver MASSERE af knofedt, før man kan sætte sig og nyde. Så længe vi bare husker at nyde processen, imens vores haver forvandler sig - til et paradis.

  SvarSlet
 7. Hej Claus

  Pyh, sikken masse der er at se til. Jeg følger tit lidt med her på siden, for min mand og jeg skal snart til at anlægge vores første have sammen. Og det glæder vi os helt vildt til!

  Jeg vil enormt gerne vide, hvad de metalkanter du bruger som afgrænsning i dine bede hedder og hvor de fås?

  Mvh.
  Maria Odgaard

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 9. 1000 potter - det var godt at høre, folk ryster på hovedet af mine 100 :)

  SvarSlet
 10. Hej Maria
  Jeg kan huske Claus har fortalt om anlæggelse af stierne tidligere. Prøv at søg på stenmelsstier eller båndstål.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Ååååhhhhh bare der kom nogen og lavede stier på mine glidebaner :0) Du har så ganske ret.

  SvarSlet
 12. Jeg kan godt forstå, der er meget at se til, alt bliver jo nusset og plejet og passet ned til mindste detalje;) Men dine arealer er heldige med at have dig til ejer!

  Jeg ved hvor meget arbejde der er med at passe mine få kvadratmeter, men jeg nyder hvert øjeblik der går - både under og efter arbejdet udføres/er udført;-)

  SvarSlet
 13. Jo, der er nok at se til, på de store og små steder. I går gjorde jeg mit drivhus klar og i dag såede jeg salat, persille, dild, radisser i bakker til drivhuset. Inde i husets vindueskamme står appelsin-tagetes, frøkenhat og lathyrus. Jeg har også i dag sået basilikum til alt det pesto, jeg skal have i løbet af sommeren. Hm...
  Min mand rettede græskanter af i går og lagde kartofler i urtehaven.
  Samtidig skal der også lige være tid til at læse mine nye bøger: om vintergækker og haverejse til Sydengland. Desuden mine bøger fra biblioteket, - også havebøger, og en enkelt roman.
  Arbejde - jo, det skal også passes...
  Lektier sammen med ungerne - jo, også det.
  Kede sig? Det kan slet ikke lade sig gøre :-)
  Det er en travl, men SKØN tid og nu også sommertid...

  SvarSlet
 14. puha... ja der er nok at gøre - her ku' vi også godt bruge et par ekstra hænder ;0)

  SvarSlet