Det spirer og gror

Noget af det, der fascinerer mig mest, er at se et frø gro og en plante udvikle sig. Der er ganske enkelt ikke noget mere livgivende.

 

20120313_135056

 

Ana er i gang med at så, og som I kan se, står det hele på række og geled. Som jeg har nævnt før, er der undervarme i bordene, så frøene spirer hurtigt.

 

20120313_134639

 

De næste dage skal der gøres hovedrent i væksthusene. Vinduespudseren kommer og alt bliver poleret. Nu skal vintersporene viskes væk.

11 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Ja, dét er nok noget af det mest fantastiske på denne jord. Et lille frø, nogle mindre end et fint sandskorn, at tænke sig det kan blive til ´noget´ og noget stort og smukt. Det er bl.a. denne proces, om jeg så må kalde den, der gør det hele så fascinerende. Det er jo et lille under der sker, hver gang et frø spirer.
  Jeg kan se der bl.a. er sået Tagetes french vanilla i dit væksthus, uhm. Jeg må igang i weekenden! Sidste weekend blev brugt til at højtryks rense drivhuset, vaske potter, og stille plante reolerne frem. Os, der må klare os med solens varme. Men nu er alt så gjort klart, frø og jord er i hus, og ´batterierne´ikke mindst er fuldt opladet. Håber på lidt godt vejr oveni ...
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det er dejligt at se billeder fra dit væksthus.Ja du har ret, det er så livsgivende at se et frø blive til en stor plante med hver deres sjarme,dufte,farver og former.
  Jeg tænker det er lidt ligesom os mennesker på jorden,vi er ikke to der er ens,alle har forskellig DNA.
  Det lyder nok lidt filosofisk,kom bare lige til at tænke på det.
  God dag
  KH Ayse

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud og jeg giver dig ret i der er meget livgivende.

  KH Margrethe

  SvarSlet
 4. Ja der findes næsten ikke noget bedre end små kimplanter.

  kan du ikke sende Ana og vinduespudserne hjem til mig, når de er færdige hos dig :-))

  SvarSlet
 5. Fiiiine billeder fra dit væksthus! Og helt suverænt bliver det da, når vinduerne bliver pudset. Det kunne mine småsprossede vinduer her i huset også godt trænge til, men pollensæsonen (el i disse dage) er allerede startet, så det må vente.
  Men indendørs såning hr jeg været i gang med. Ikke ret meget i år; men det er jo ikke til at lade cære, så på det lune badeværelsegulv under ovenlyset står en bakke - og tænk: af de 16 hvide Klokkerankefrø, jeg såede for en lille uge siden, kan man nu ane et par spirerr..... Der er også nogle andre, som har spiret rigtigt; men nu kan jeg ikke huske, om det er søster Hannes Hosta eller Ananas Noir tomater . Ja, jeg ved godt, at man skal sætte navneskilte ved, men det får jeg ikke altid gjort, og jeg kan også godt lide overraskelser.
  Glædelig forår
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Håller fullständigt med dig. Varje morgon måste jag skynda mig ner till växthuset, för att välkomna nya små plantor...det är sååå spännande.
  Här är det också full fart. Mina glasväggar är 3m höga och det innebär att jag själv inte klarar att rengöra dem. Alltid något att skylla på i alla fall..."smile".
  Bästa hälsningar/Randi

  SvarSlet
 7. Det ser godt ud , du har ret i at det er fascinerende at se et fró spire , senere hen knopdanelsen og den fórste blomst! Det er som at vaere forelsket,ha,ha,ha!!!Held og lykke! Hilsen A. Bonairensis.

  SvarSlet
 8. Dejlige hjemmeside du har her. Jeg er tit inde på have forums og blogs, men er dog aldrig stødt på din blog før i dag. Dejligt at se at det så småt er begyndt at spire hos dig.

  SvarSlet
 9. Jeg syntes også at det er helt fantastisk at frembringe sine egne planter med de små frø. Det er jo utroligt hvad de udvikler sig til :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Tillykke Claus
  Og tak for dit store arbejde!!!
  K.Gro

  SvarSlet
 11. Hej CLaus
  Når I nu skal til at forårsrengøre væktshusene, er det så nu I sætter alle tulipankrukkerne ud. Jeg har valgt at bære mine ud og håber det gode vejr holder.
  vh Bente

  SvarSlet