En rask beslutning

I dag har jeg taget en rask beslutning. Nu er I måske spændte på, hvad den går ud på. Jo, jeg har – helt impulsivt besluttet mig for at være mere i haven og deltage i arbejdet derude. De sidste to måneder har jeg haft rigtigt travlt med mit Bilka-samarbejde. F.eks. har vi her i huset, på forlaget, lavet alt grafisk materiale – etiketter, plakater og emballager. Det har været sjovt, for så får jeg det, som jeg vil have det. Men det tager jo tid.

 

_20100611_141139

 

Derfor er jeg ikke nået så langt med ‘Den hvide have’, som jeg havde håbet, og af den grund bliver den nu udskudt. Måske kommer bogen til efteråret. Måske næste år … Jeg er sikker på, at I forstår mig.

 

Den næste lille uge er jeg væk. Tager til København i morgen tidlig til forskellige møder og flyver så til Bologna på søndag for at deltage i den internationale børnebogmesse. Jeg er hjemme igen på torsdag. Så er jeg spændt på, hvor meget, der er sket i haven.

 

Men frygt ikke! Jeg tager mig tid til at blogge alligevel.

30 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  God beslutning.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Selvfølgelig forstår jeg din beslutning,, jeg vil hellere vente på at din bog bliver færdig og du så har hjertet med når du skriver den, end få noget der ikke lever op til forventningerne. Det skal være glæden ved at skrive der driver værket, ellers bliver det bare for surt.
  Alle de andre fine bøger fra din hånd, kan sagtes tåle at blive nær gennem læst endnu engang.
  Men jeg håber du bliver ved med at blogge, da det er en kæmpe vitamin indsprøjtning at få, og giver en et kæmpe spark bagi både som lærdom og oplysning om alle de fine ting du omgiver dig med.
  Jeg har lært rigtig mange ting af dig, som jeg aldrig ville lært andre steder, selvom både Havebladet og Alt om haven ligger på bordet, kan det ikke leve op til den viden, som du bidrager med. Tusind tak.

  Kæmpe knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Fuld forståelse. Det er jo nu man har allermest lyst til at få jord under neglene.

  Da jeg så billedet på dette indlæg, var jeg lige en tur tilbage hos min farfar og farmor. Deres indgang med træterrassen, fjerbusken og de kæmpe hostablade...

  Sjovt som billeder kan vække minder, som man havde glemt alt om.

  God tur til Danmark ;o)

  Forårshilsner fra Lise

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  God tur! igen - igen

  Kan godt forstå du vælger at arbejde i din smukke have.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 5. En mand som dig der trives bedst med hænderne i daglig blomsterkontakt kan da ikke leve med slet ikke at have tid til det sjove i haven. God fornøjelse, jeg glæder mig til at se resultatet.

  SvarSlet
 6. 'Den der venter på noget godt, kan vente længe' smiler..
  Glæder mig til at følge dig i haven.. og god tur..
  fru.leger

  SvarSlet
 7. Kære Claus, forstår dig rigtig godt. Man får det meget bedre, når sådan en beslutning er taget. Det der med at arbejde under FOR meget pres, fører i længden ikke til noget positivt. Man skal have glæden med, - og den får du samlet op i haven.
  Hele sidste år brugte jeg til at total omlægge haven og samle ny energi. Jeg har aldrig før sådan rigtig gået op i haven, men dine havebøger gav mig ideerne, og ja - glæden kom og er blevet der.
  Havearbejdet både afstresser og inspirerer. Det er en herlig hobby.

  SvarSlet
 8. Det forstår vi godt Claus...tag den tid du trænger...så kan vi bare glæde os lidt længere..:-)
  Det er jo nu du skal nyde haven hvor det hele spirer og rigtig god rejse til Bologna..:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Jeg er sikker på at det er en god beslutning! Man skal jo huske at nyde livet ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
 10. Ps. Jeg var i Bologna i efteråret, det er en skøn by!!
  K.Gro

  SvarSlet
 11. Hej Claus.

  DET er der stor forståelse for.

  Du har jo nærmest spyttet den ene bog ud efter den anden, så vi venter gerne et år på den næste perle :0)
  Godt at høre at du har taget den beslutning!

  God dag til dig og alle derude, vejret skulle blive fantastisk!

  Kh Marlene

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  ´Alt godt kommer til den, som venter længe nok´ skrev jeg engang, og jeg tænkte på det igen netop nu, efter at have læst dit indlæg. En bog med både sjæl og hjerte, venter jeg gerne på, også lidt længere .....
  Nyd endelig foråret, nyd at alt vågner og strækker sig efter vintersøvnen. Nyd endnu en ny start på haven og glæd dig over at befinde dig i dit rette element. Respekt for din beslutning.
  Kærligst, Iris.
  Ps: Hvornår kan jeg i Bilka, begynde at se mig om efter Showaurikler??

  SvarSlet
 13. Hej Claus.
  Det lyder som en god beslutning. Skønnest er det at se haven gro, hvis man selv har lagt arbejdet i det. Så upåagtet, at du har nogle kompetente medarbejdere, så er der noget særligt ved selv at glædes over de små planter, duften af fugtig jord og lugearbejdet på egne knæ.
  God tur til Bologna
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 14. Er sikker på at det er den helt rigtige beslutning !
  Godt at du passer bare lidt på dig selv og nyd din skønne skønne have - her i forårstiden, hvor der sker allermest derude.

  Masser af have hilsener fra Sanne O.
  Nu med haveplan. Den kom med posten i går :-))))))

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Under dig så godt at se lidt indad på matriklen. Det er vel trods alt dér, du bliver gødet og får meget af stoffet til at formidle videre? Glæder mig faktisk over, at du kan få en stor dosis af jord på fingrene og alle de stimuli, man kun får ved selv at være derude:)

  God tur!
  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 16. Det er bestemt en RASK beslutning og ikke en SYG beslutning :-)

  Godt du passer på dig selv og gør det du har det bedst med.

  Skønt du bliver ved med at blogge.

  God tur !

  SvarSlet
 17. Fuld forståelse herfra.
  Jeg tror også at det er godt at du ikke kun er tilskuer til havearbejdet, når nu du holder så meget af at have fingrene i jorden selv og man trækker vejret så godt langt ned i maven når man arbejder derude:)
  Rigtig god til til bogmessen og tak for appetitvækkeren til Den hvide have - dejligt foto.

  SvarSlet
 18. SÅDAN! Det skal være dig, der kører kalenderen og ikke omvendt.

  Alt det flotte Bilka design er naturligvis ikke bare kommet dumpende ned fra himlen. Det ER super flot lavet! Det giver en lyst til at købe, og det er jo det, det handler om :0)

  Glæder mig oprigtigt at du giver dig tid til selve haveriet og ikke "bare" at skrive om det. Og hvad du nu ellers går og pusler med.

  God tur til Kbh og Bologna. Håber du får tid til at få lidt god italiensk mad og vin.

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Fin beslutning - og flot at du trods rejser vil blogge videre.
  God tur ... jeg håber på en lille stemningsrapport fra Bologna :-)

  Smukt billede i øvrigt.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 20. Du skal da have lov til, at nyde foråret - der er da ikke noget bedre.
  Imellemtiden kan vi nyden din blog og følge med i Jeres haveliv. Din blog er en daglig inspirationskilde og jeg holder meget af dine tips og tricks.
  Jeg har downloaded Haven i Hune og nyder virkelig, at se dig og Anne igen.
  Hvornår kommer dine egne have programmer fra DR som podcast?
  Forårs hilsner fra Falster

  SvarSlet
 21. Du tager bare den tid, der er nødvendig til den nye bog..
  Det bliver den ikke ringere af :-)

  God tur til Bologna (lidt misundelig)
  Men foråret herhjemme er jo heller ikke værst.

  Læste din anbefaling af Styleroses i UK. Bestilte 3 Odyssey-roser, som kom gesvindt samt i særdeles god stand. Tak for tippet.

  Prøver nu det samme med Binnyplants for at erhverve de attråede rølliker (schneetaler og credo) Venter spændt :-)

  Har ét spørgsmål. Er det fjerbusk, du har på billedet her? Jeg har haft det i haven og nød dem i de par dage, de var hvide, men siden blev de bare brune og kedelige -samt masende store..
  Kunne ikke forestille mig, at du ville vælge sådan nogle?

  God haveweekend til alle
  SuK

  SvarSlet
 22. Du skal have hjertet med i det du laver.

  Rigtig god tur.

  Mvh Maibritt

  SvarSlet
 23. Kære Claus,
  En rigtig fornuftig beslutning, og jeg er ganske sikker på, at alle forstår din beslutning.
  Det er så velfortjent som noget.
  Ønsker dig en herlig tur til både Københavnstrup og Bologna.
  Nyd det så meget du kan!

  Kærlig hilsen
  Karen

  SvarSlet
 24. Hei Claus
  Det er deg "vel unt" som vi sier på vestlandet. Jeg har selv jobbet veldig mye i det siste, men det er fordi jeg ønsker å ha god tid til hagen nå til våren. Så selvfølgelig forstår jeg deg. Det gleder meg at du tar deg tid til deg selv og vi har jo alle dine bilder fra hagen som inspirasjon. Nyt det i Bologna:)

  Vårhilsen fra

  Unni

  SvarSlet
 25. Hej Claus
  Sikker på, at bogen bliver bedre hvis den ikke laves i hastværk. Glæder mig alligevel til, at se den når den kommer.
  Ha' en rigtig god tur til Bologna. Håber, at der bliver tid til, at se lidt på den smukke by, nyde maden og måske finde noget til bloggen,der kunne interessere os læsere.
  Med venlig hilsen Søren

  SvarSlet
 26. Du är absolut ursäktad! Då har vi något att se fram emot...
  Ljuvlig bild!
  Ha en riktigt fin helg / Liv

  SvarSlet
 27. Jo, jeg forstår godt din beslutning - det kan jo også være vigtigt for resultatet. Men jeg er alligevel ked af det, for jeg har i et par år skulle omlægge et hvidt bed, men har udskudt det nogle gange, for jeg ville lige vente og blive inspireret af din bog!

  SvarSlet
 28. Jeg hadde gledet meg så til din bok, og hadde tenkt at det skulle være min eneste hagebok i år. Jeg anlegger ny hage i en gammel "jungel" som nå er skåret ned, og mitt første rom var det hvite rom. Gleder meg over at meget har tålt vinteren, bare en camelia har frosset vekk tror jeg. Har plantet flere forskjellige hvite tulipaner og i mens jeg ventet på din bok begynte jeg på lilla og mystikk rommet, pilerommet er ferdig, men det hvite rom står mitt hjerte nærmest. Synd jeg må vente på boka!

  SvarSlet
 29. Jeg lurer på om du faktisk leser våre kommentarer ;) Nå ble jeg faktisk skuffet i dag da jeg leste at du kjører rundt og leter etter drivhus - jeg venter på Hvite hager - og håper inderlig ikke du har gitt opp prosjektet. Min kommentar fra 6.4 gjelder fremdeles :)))))I mens må jeg bygge opp min hvite hage så godt jeg kan selv - og har vært i danmark og lett etter hvite planter - helst "svevere" Trenger noen høye slanke planter til å bygge over en del kompakte bed nu!
  hilsen www.minminivilla.blogg.no

  SvarSlet
 30. Kære Ingunn - ja, jeg læser ALLE kommentarer. Men de får mig altså ikke til at ændre udgivelsesplaner. Beklager ...

  Bogen om hvide haver udkommer til foråret.

  SvarSlet