En rosa skønhed

I går skrev jeg lidt om kongelys, Verbascum. Når det gælder denne planteslægt, er langt de fleste medlemmer gule og i sjældnere grad hvide.

 

20090619_102621 20090619_102545

 

Men der findes også andre farver. For eksempel rosa, se billederne ovenfor. Her er det den underskønne ’Summer Sorbet’, der – på billedet til højre – er i selskab med rød havemælde.

Jeg har plantet adskillige ’Summer Sorbet’ yderst i bedene oppe ved søjlepavillonen.

11 kommentarer:

 1. Hallo Claus,
  Is'nt she beautiful. I have never seen a plant before with the kind of bud's she has before the flower opens. I once had an apricot variety but she did want to grow in the clay.
  Have a nice sundag and thanks for sharing.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 2. Sikke en smuk variant!!! Ummm måske.... ja man ved jo aldrig ;-)
  Som Marijke skriver, så er der noget ved knopperne. De ligner små pakker, meget yndigt :-)
  Fortsat god søndag
  Fro

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Ja, Verbascum er meget smukke, specielt de blide rosa og man kan være heldig at de sår sig selv.

  Jeg har været i Bilka Hundige idag og kom hjem med en hel trailer fuld af jord, rosenbue, runde plantestativer og en masse små lækkerier. Sikken en masse dejlige ting i en super kvalitet. Og planterne er store i en god størrelse potter.
  Jeg må afsted igen snart, kan jeg afsløre. Din indflydelse er supergod og Bilka har nu et havecenter man ikke skal undervurdere.
  Og god service fra Bilkas medarbejdere, der gerne giver en hånd med, så de tunge ting kan blive læsset ordentligt.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 4. Hvor ER den smuk!! Og tilmed en sensommerblomst. Dem har der ikke så mange af hos mig -udover asters og roser. Er de fra frø, dine planter? Og kan de mon skaffes i DK, eller er de fra dine frække blade?
  Vi er sikkert rigtig mange, som glæder os til Bilka i Hillerød, som snart slår dørene op. Jeg håber også, at de har godt fyldte hylder i havecenteret..
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 5. ÅH altså.. endnu en smuk kombination som jeg bare MÅ eje... før jeg kom i blog-land, tænkte jeg, at jeg nok altid ville have en lille græsplæne. Også når drengene er flyttet hjemmefra.. men jeg forstår mere og mere, hvorfor der bliver nedlagt græsplæner til fordel for blomster..
  det er jo bare så eventyrligt og smukt... god søndag aften...
  fru.leger

  SvarSlet
 6. Kære SuK – jeg er ikke stødt på den i Danmark. Desværre kan den ikke sås fra frø.

  SvarSlet
 7. Helt perfekt och underbar färgkombination. Älskar det skira rosa i kombination med den mättade lila.

  SvarSlet
 8. wow - og mig der altid har betragtet kongelys som irriterende ukrudt............meeeeeen, det er så også den MEGET gule variant der ynder at slå sig ned hos mig, og mit forhold til MEGET GUL kan vel nok kaldes en smule anstrengt. Men denne.......den må gerne bo hos mig, den passer lige til alt det andet i haven og ikke mindst til mig. Hvor ærgerligt at den ikke fås i DK. På den anden side har jeg lige sået en hulens masse (herunder "dine" cremefarvede tagetes - og det er jeg spændt på, for er mit forhold til gul anstrengt kan mit forhold til tagetes vist godt kaldes MEGET anstrengt......)så måske meget godt lige at få plads til det inden endnu mere bringes på banen. Er pt. nødt til at vælge strategien "ikke se-Ikke høre", ellers får jeg bragt alt for meget til huse og sat gemalen i risiko for en rygskade med alle de nye bede der så må graves. Men denne her kunne jeg vel nok finden en lille plads til hvis det nu var............ :o)
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 9. Det var dog en umanerlig lækker kombo.

  SvarSlet
 10. Det lyder besnærende Claus.
  Du forstår sandelig at opbygge vores forventninger! ;)

  knus-her-fra-Frodes-pc

  Eva

  SvarSlet
 11. Hei Claus
  Jeg elsker kongelys og den gule er fantastisk i den litt ville delen av hagen min. Denne var også fin men den gule er min favoritt.

  Hilsen Unni

  SvarSlet