Én smuk busk

Lad mig fortsætte i samme farvetone som tidligere i dag. Det er ikke svært, for kombnationen af hvid, gul og grøn har jeg i den glad dyrket.

 

20100704_104406

 

Jeg holder rigtig meget af at anvende buske sammen med stauder. Hvad siger I til den fligede vækst her? Det er en gulbladet druehyld, Sambucus racemosa 'Plumosa Aurea', som med sine smukke fligede blade ofte vækker opsigt.

 

NB. Jeg har ikke glemt, at jeg havde lovet jer en video i dag. Man da jeg var klar, begyndte det med sludsne. Jeg lover at komme med levende billeder i morgen.

14 kommentarer:

 1. Kære Claus,

  kan godt forstå, at din smukke druehyld får dine havegæster til at spærre øjnene op. De gullige blade er virkelig graciøse. Sådan en skønhed måtte gerne bo hjemme hos mig. Dejlig farvekombination.

  Hvor bliver det skønt med levende billeder fra din martshave. Dine videoer er Guds gave til os havetosser:o)

  De kærligste sne-hilsner til alle derude

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det er en bemærkelsesværdig hyld i en saftig farve!
  Hvad jeg også kan skue, er den lille fine ranunkel, den indkøbte jeg i sensommeren efter den havde optrådt flere gange i bedårende sammenhæng...håber de blomstrer til sommer og kaster masser af frø!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Kære Pia,

  har du mon gemt planteskiltet, så du kan fortælle mig, hvad den lille vævende og delikate ranunkel hedder?
  Jeg har helt tabt mit hjerte til den, og den står meget højt på min planteønskeliste.

  Håbefulde og forelskede hilsner

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Hvad er nu det?
  Flere skriver om sne/slud i Jylland.
  Selv Tante Grøn sender snehilsner!
  Mon man skal blive overrasket i morgen?
  Nu må det frygtelig gerne høre op, så vi kan få det forår, vi alle trænger til og higer efter.
  Vi trænger jo alle til - ligesom du - at se andet end den bare, brune jord, og ingen trylleformular har endnu virket!(har forsøgt!)
  Tak for dejlige billeder de senere dage (som sædvanlig!).
  Har lige bestilt "En haverejse til Sydengland" samt "Vintergækker - hvid magi" - så hvis foråret lader vente på sig, er der rigeligt at kigge på og læse i.
  Håber, det er vinterens sidste krampetrækninger i denne omgang.

  Så en lille aftenbøn om godt vejr sendes op herfra med en kærlig hilsen
  Karen

  SvarSlet
 5. Kære Pia og Tante Grøn - I har da øjnene med jer! Lad os lige få det på det rene: De små hvidgule blomster nederst er matrem. Den omtalte ranunkel er den, som titter skråt ud af billedet mod venstre. Det latinske navn er Ranunculus acris 'Sulphureus'. Den skal jeg nok fortælle lidt mere om en af de nærmeste dage.

  SvarSlet
 6. Hej Tante Grøn
  Jeg har tyv-nupset den fra Claus. Jeg tror det er den lille sag han omtaler i "Den levende have" s. 116 som Ranunculus acris "Sulphureum". Ellers må ophavsmanden til vores længsel lige korrigere mig!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Kære Claus og Pia,

  tusind tak for navnet på mit hjertes udkårne:o) Nu vil jeg forsøge at score yndigheden, for man kan jo ikke gå rundt og lide af ulykkelig kærlighed i al evighed, vel?

  Matrem har jeg også i stor stil. Lidt for stor stil vil Syrenprinsen mene. Jeg har en mærkelig svaghed for havens uregerlige vildbasser, så de skal tugtes med lidt hård hånd engang imellem.

  Kære Karen,

  hvis hverken bønner, trusler eller trylleformularer virker overfor vejrguderne, har jeg en sikker metode til, hvordan du kan forvandle vinter til forår: Gak ud og køb en masse nyt vintertøj, et par dyre vinterstøvler og en rigtig flot og varm pelsfrakke....så skal du se....så bliver det forår MED GARANTI:o)

  Hvor er det et hyggeligt forum du har skabt her, Claus. Dalbyens Havetosseforening er et dejligt, opløftende mødested. I love it:o)

  Godnunatogsovnurigtiggodt.......zzzzzzz

  SvarSlet
 8. Jeg skal snart til at lave ny have. Der skal jeg nok også ind over farvekombinationen hvid/gul. Hylden vil passe flot ind, så tak for tippet. - Og så glæder jeg mig til dine havefilm igen :)
  Vh. Helle

  SvarSlet
 9. C'est très beau, félicitations !
  MC

  SvarSlet
 10. kære tante grøn

  Og hvis ikke der virker med garantien, så er det på med et par sammenmaste dørslag som snesko, solbriller som snebriller og så har du jo perfekt haveoutfit der kan holde dig varm under "winter gardening'en".
  Der kan næsten gå lidt Hyacinth Bucket over det. Du må endelig sende billede hvis du oveni tilføjer pelsen og pandelygten:)
  Kærlige hilsner herfra AnneLilla

  SvarSlet
 11. Ja, druehylden giver en dejlig lethed og den lysegrønne farve er pragtfuld forårsagtig. Ligner den samme indtagende farve som nyudsprungen bøg.

  Mht. den lille fine måneskinsgule ranunkel kan jeg berette, at der var ved at opstå huller i din gule afdeling i sommers, da jeg var så heldig at være til åben have hos dig. Den er måbende dejlig, så jeg kan godt forstå Tantens og andres begejstring. Du beretter om denne lille dejlighed i din bog Den levende have på side 116. Den bog kan jeg på det varmeste anbefale, da den har været en stor hjælp for en nybegynder, som jeg er. Blot er jeg ked af, at jeg ikke har den oprindelige store udgave.

  Det ender forresten nok med, at videoen kommer på et tidspunkt, hvor påskeklokken faktisk ER sprunget ud :0)

  SvarSlet
 12. Jättesnygg Sambucus, så vackert med de flikiga bladen! Den lyser verkligen upp.Åh vad man längtar efter våren nu!Hälsningar från ett snörikt Västerbotten.

  SvarSlet
 13. de passer da perfekt sammen ;)

  SvarSlet
 14. Kaere Claus,
  ja flot er det jo, det er det bare
  i din have....
  Og hold da op, hvor jeg glaeder
  mig til en video (Tante Gròn har
  fuldstaendig ret, det er bare
  som en hel gave !)

  hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet