Hellere lille og vågen end stor og doven

Flere af jer har spurgt om, hvordan det mon går med mine lathyrus, og her kan jeg svare, at det går rigtig godt. Alle frøene et spirerede, men, men ...

 

_DSC4728

 

... de er mildest talt ikke ret høje, spirerne, og det passer mig rigtig godt. På den måde får jeg nemlig kraftige planter, og jeg garanterer, at de nok skal komme i gro.

 

20120327_120152

 

Frøbakken står i drivhuset, hvor lys og varme er afpasset. Dyrker I i vindueskarmen, men har et drivhus, er det en god idé at sætte planterne derud nu. I kan jo bare tage dem ind for natten, hvis der varsles frost.

15 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Der kan man se hvor meget det har at sige med rette temperatur og lys. Hvis de har de rette forhold bliver de kraftige og ellers bliver de ranglet og gror til himmels.
  Ja, sådan er det jo også med os mennesker forkert kost og for lidt søvn, så kommer vi os til at se forkerte ud ifølge de kloge mennesker.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. "Lille og vågen..." Dét siger jeg også altid. :-D

  Og så må jeg vist også hellere se at komme i gang med at så nogle frø...!

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 3. Godt at se mine ikke er bagud :-)
  De ser ud på nogenlunde samme måde og synes det gik såååå langsomt - men det er jo en god ting kan jeg forstå :-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  I år har jeg vovet mig ud i såningens kunst. Det har været svært at vælge og begrænse sig, det går jo lynhurtigt med at trykke på bestillingsknappen. Har måske taget munden lidt for fuld:-)de fylder jo ikke meget sådan nogle små poser. Havde ikke helt overvejet hvad de så fylder når de er pottet op.
  Den store klokkeranke eksamen består jeg ikke:-( der har kun vist sig to styk ud af to poser, øv.
  Til gengæld går det fint med Lathyrus, så lidt har jeg nok bestået:-)Det kan være det er den smilende herre på embalagen der har "læst" over dem.

  Engblomsten

  SvarSlet
 5. Jeg er nybegynder i spirebranchen og hoppede med, da startskuddet lød.
  Men jeg har ikke drivhus og må nøjes med vindueskarmene, hvor der både er lyst og varmt..
  Så mine lathyrus er anseeligt længere fremme og har flere bladpar.
  Heller ikke alle frø er spiret..
  Jeg må nok vente lidt længere næste år.. Utålmodighed er ikke en dyd .. Vidste det egentlig godt

  Har heller ikke kunnet nære mig med tallerkensmækkerne, så de er i fuld gro.. Men jeg kan jo plante dem om i grimme plastikpotter indtil varmen slår igennem udenfor..

  Hilsen fra
  SuK

  SvarSlet
 6. Hvad angår mine klokkerankerne er der nok nær sket et mirakel! Ud af "ca 8 frø" er der nu hele 16 planter;O) - jeg må have valgt en heldig æske...
  Lathyrus sår jeg først i weekenden. Men nattefrosten truer jo stadig, og alle spirer står i stuen og diverse andre steder i huset. Det er jo alt for varmt, og den med at flytte dem ind for natten, Claus - hmm... det bliver en lille smule omfattende, da jeg jo er blevet inspireret til at så en del mere end en roottrainer med lathyrus. For slet ikke at nævne alle de frøposer, som bare ligger og venter!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Hei! Det er deilig å se det spire! I en engelsk hagefilm sådde de Lathyrus allerede i oktober! Skuddene ble knepet inn slik at planten ble svært kompakt. De sto sikkert også nokså kjølig kan jeg tenke meg.
  Hilsen Vigdis

  SvarSlet
 8. Nu er jeg knotten. Det var dig, Claus, der sagde, at jeg skulle. Jeg er åbenbart nem at lokke. For hvad ved jeg om såning? Ikke meget. Ingen drivhus = vindueskarm med ovenlysvindue på klem. Så ca. 15 grader ....... til stor fortrydelse for andre i huset. De fleste er nu omkring 20 cm med ca. 3-4 bladpar. Enkelte har været langsomme og er på størrelse med dine. Spire procenten er ganske fin! Det var jo meningen at de skulle blive nogle kraftkarle, som kunne dække et rionet på ca. 10 m, indtil de nylig indkøbte klematis blev voksne. Hvad skal det nu ende med.

  SvarSlet
 9. Mine lathyrus er lidt længere fremme og har spiret fint - men jeg var jo også lidt tidligt ude og tyvstartede.........spiringen gik hurtigt inde i vindueskarmen og så snart de var godt i vej flyttede de ud i drivhuset hvor de ind til videre ser ud til at trives meget fint - på trods af en enkelt overraskende frostnat. Her bor de i øvrigt sammen med de cremefarvede tagetes, som nærmest opfører sig som om de skal vinde en konkurrence i "hurtig-groning", samt en masse små fine stedmoderplanter, et par klokkeranker, en masse frøkenhat og ranunkler som jeg tyvstarter i potter inden udplantning. Nu er jeg godt nok en modig kvinde som gerne lever efter devisen "hvo intet vover, intet vinder",meeeeeeen jeg vil gerne indrømme at jeg ikke tager flere chancer, så hver aften dækkes hele reolen med småplanter med et godt lag fiberdug - tænk hvis kong frost kom og tog det hele. Har i øvrigt sået et ekstra hold lathyrus, så bliver det spændende at se om de indhenter de tidligt såede............
  mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 10. Hvor ser det godt ud, Claus, kan se at mine små spirer IKKE er bagud.
  Såede 12 og kun 3 er spiret indtil videre men ellers må jeg jo forbi Bilka igen ;-)

  SvarSlet
 11. Kære Engblomst
  Det er ikke sikkert, at fåtallig spiring af Klokkeranker skyldes dig. Jeg har læst, at K. frø skal være friske for at spire, og jeg har også læst, at de efter at have ligget i blød i vand skal sås på højkant, sådan som Claus har vist det i en af sine videos. Den lærdom har jeg taget til mig i år, og efter ikke at have haft held med K. flere år i træk er der nu 14 livskraftige spirer ud af 16 såede frø! Så der er måske noget om snakken.
  Happy Spring Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  Alle mine lathyrus er spiret både i vindueskarm og i drivhuset. Dem fra vindueskarmen kommer i drivhuset i morgen, så de kan holde sig nede.
  Alle klokkeranker er også spiret. Giver du et praj på blokken, når du planter dine klokkeranker ud i det fri? For et par år siden fik jeg i hvert fald plantet for tidligt ud og fik kun få blomster allersidst på sæsonen.
  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 13. JUBIIII jeg har også held med mine lathyrus i år, 3/4 af frøene er spiret og ligner dine. Jeg har drivhus, som jeg har sat dem ud i efter de har spiret, hvor der er en billig varmeblæser der går igang, hvis der bliver under 8-10 grader. Derimod har jeg sået både købte og hjemmelavede klokkerankefrø og intet er spiret, selvom jeg har sået på højkant :-( skal de stå varmt for og spire ?
  Måske jeg kigger forbi Greve på lørdag, vil rigtig gerne sige pænt hej til "blomsterkongen" ham selv.
  Hyggelig havehilsen fra
  Helle

  SvarSlet
 14. Hej Helle
  Mine klokkerankefrø spirede ved 21 gr. på badeværelsegulvet, men det tog en lille halv snes dage
  Happy Spring Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 15. Kære Jytte

  De to første punkter er overholdt, den sidste er vist smuttet i farten, så det er nok forklaringen. Tak for tippet:-)så går det nok bedre næste gang.

  Engblomsten

  SvarSlet