Hjælp!

Nu er jeg spændt på, om I mon kan hjælpe mig.

 

claus20090619_070202

 

For nogle år siden fik jeg nogle frø forærende til denne lille skønhed, der bliver ca. 25 cm høj. Det skulle være en Lychnis, men jeg kender ikke artsnavnet. Mon nogen kender den og kan hjælpe? Jeg kan fortælle, at den er toårig.

13 kommentarer:

 1. Kan det være Lychnis alpina?

  SvarSlet
 2. osse mit forslag..
  Den ligner den, plantetorvet.dk viser
  SuK

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Jeg tror ligesom Ninni, at det er en Lychnis alpina. Måske enddog en 'Lely'. Jeg tror faktisk, at jeg har set den (...eller én der ligner) i Bangsbohavens Spaltebede (Frederikshavn). Håber, at jeg kunne være til hjælp.

  Med venlig hilsen Søren

  SvarSlet
 4. Ja, ud fra søgninger kan det næsten ikke være andet end Lychnis Alpina også kaldet Alpe-Tjærenellike, som findes i Caryophyllales ( nellike-ordenen ). Trives fint i selv meget sandet og stenet jord, kan selvså sig og tiltrækker mange sommerfugle.

  hej fra Pernille

  SvarSlet
 5. En skønhed jeg ikke kender nen gerne vil.

  Kh Margrethe

  SvarSlet
 6. Yndig er den, men ingen hjælp her fra :-D
  God weekend
  Gro

  SvarSlet
 7. Jeg synes nu mere det ligner Allium Gigeantium.
  Stilken ligner Allium. Lychnis har tyndere stilk.

  SvarSlet
 8. Bonjour ...
  Je pense à une Silene orientalis ...
  Bon week-end ...

  SvarSlet
 9. Tror på Nikki jag. Jag har en liknande som skall heta Silene asterias.

  SvarSlet
 10. Ja, de ligner hinanden meget. Forsøgte at finde mere på det og kom til en beskrivelse af et botanisk studie i 80'erne tror jeg der stod, at Silene og Lychnis hører under samme familie ( Caryophyllaceae ) - hvor Silene er mere udbredt i asien og Lychis i de nordlige lande og nordamerika. Silene lader til at blive lidt højere i det end Lychnis ( Claus beskriver den som værende ca. 25 cm høj ). Der blev også pointeret i det her botaniske studie, at iblandt de omkring 140 forskellige Silene var der en plante, som blev defineret som en Lychnis...så jeg ved ikke, måske ud fra et større perspektiv er det måske hip som hap :P Kan se på forskellige steder, at de kaldes under samme navn...f.eks. sådan her Silene (blabla..) syn. Lychnis (blabla..)

  nåh nu skal jeg ud og handle :O)

  SvarSlet
 11. Kære alle - tusind tak for hjælpen. Der er flere forslag, som jeg glæder mig til at kigge på. Men en allium er det i hvert fald ikke.

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Tilslutter mig Nikki´s bud, Silene orientalis compacta.
  Kh, Iris.

  SvarSlet