Jeg har været i Bilka ...

... for der var nogle gladiolusløg, som jeg simpelthen måtte have. Nogle af dem, som jeg har udvalgt.

 

Jeg ved, at nogle ikke bryder sig om gladiolus, men jeg kan rigtig godt lide dem, fordi de danner lodrette ’streger i luften’.

 

 

Den violette og lilla ‘Passos’  er da slet ikke til at stå for. Den har jeg allerede udset mig som partner til kæmpeverbena.

20 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Disse voliumøse galdiolus står ikke øverst på min ønskeseddel, men må indrømme at idéen med at sætte dem sammen med verbena lyder spændende. Jeg skal til Århus et par dage fra søndag og har tænkt mig at benytte lejligheden til at tage et smut forbi Bilkaen i Tilst. Håber de har fået bindere, zinkbakker og andre vigtige ting.

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Måske det kunne være en god ide sammen med den kæmpe verbena, den er let og luftig, så de er nok gode sammen...jeg har aldrig haft gladiolus, jeg er nok en af dem der ikke er så meget for dem, men syntes bestemt de her har en flot farve...Det må jeg prøve;)
  God weekend

  SvarSlet
 3. -du har valgt rigtig mange flotte Gladiolus til Bilka - svært at komme forbi hylderne :-) - jeg foretrækker de ensfarvede, og så det er jo dejligt at der er mange at vælge imellem.

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Wow what a beautiful Gladiolus.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 6. Smuk, smuk, smuk :o) Wow!

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  - de er også erhvervet her i huset. 'Passos' ligger jo i samme pakke som de dahlia, jeg ikke kunne leve uden: 'downham royal'. Hånden på hjertet - Jeg havde aldrig købt disse 'passos', hvis ikke de nu tilfældigvis var i den pakke. Men... hvem ved - måske er det et af de steder, hvor det er godt, man bliver rykket lidt ud af komfortzonen :-)

  Bliver de en succes her, kommer de bestemt på min blog. og - super tip om kombination med kæmpe verbena. Det bliver retningsgivende for, hvor de lander i min have.

  God weekend!

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  - de er også erhvervet her i huset. 'Passos' ligger jo i samme pakke som de dahlia, jeg ikke kunne leve uden: 'downham royal'. Hånden på hjertet - Jeg havde aldrig købt disse 'passos', hvis ikke de nu tilfældigvis var i den pakke. Men... hvem ved - måske er det et af de steder, hvor det er godt, man bliver rykket lidt ud af komfortzonen :-)

  Bliver de en succes her, kommer de bestemt på min blog. og - super tip om kombination med kæmpe verbena. Det bliver retningsgivende for, hvor de lander i min have.

  God weekend!

  SvarSlet
 9. Jeg bryder mig heller ikke så meget om de flerfarvede gladiolus, men i kun én farve kan de være forrygende.
  Jeg bliver helt nostalgisk nu, hvor jeg kommer til at tænke på den kæmpe-kæmpe buket, som i min tid i Paris (i 1980erne) altid stod i ensom majestæt på et stort rundt bord midt i restauranten Le Select på Bd du Montparnasse i Paris. Ofte var de hvide. Men jeg genkalder mig også i erindringen nogle flotte, mørkerøde, som du, Claus, har vist i en af dine TV-udsendelser. Måske skulle jeg alligevel sadle gangeren (læs: starte bilen) og køre de næsten 100 km til Bilka i Roskilde. Der er efterhånden en hel del, som jeg også godt kunne tænke mig at få fat i. Og sådan nogle røde gladiolus ville være flotte i en stor buket på mit konsolbord i Orangeriet.
  Happy Spring Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Kære Jytte - glemte forleden at skrive, at det lyder spændende, at du vil starte en haveblog. Det ser vi frem til.

  Håber, at du følger med på bloggen her, når du rejser over til din datter og øvrige familie.

  SvarSlet
 11. Hold da lige helt op !!! det er da de mest forrygende flotte gladiolus, jeg nogensinde har set.

  Jeg må vist se, om jeg kan finde en Bilka - det er ikke lige den biks, der er flest af på disse kanter ...

  Smukt :)
  kh Mette (i Horns Herred)

  PS til Jytte: jeg er altså meget betaget af de flerfarvede gladiolus, som jeg synes virkelig gør sig både i haven og i en vase :)

  SvarSlet
 12. Jeg kan ikke tænke gladiolus uden at tænke på min gamle vicevært inde fra Øgadekvarteret i Aarhus hvor jeg boede for snart mange år siden.

  På en skråning op mod Markus Kirken havde han en forunderlig frodig have som jeg fik en lille og meget skrå andel af.

  Viceværten dyrkede gladiolus som han rask væk kaldte Glade Julius :-)
  Snart dyrkede jeg også Glade Julius og de var ALTID røde, laksefarvede eller hvide! Intet andet kunne komme på tale! Og sådan er det vist stadigvæk . . .

  SvarSlet
 13. Jeg plejer nu ikke at købe Gladiolus, men købe 3 forskellige i lilla farver i sidste uge, de skal plantes i krukker, så har jeg lidt mere styr på dem:) God weekend derude. Anne Gine

  SvarSlet
 14. Kære Claus.

  Da jeg var i Bilka efter mine rosenbuer lod jeg mig også friste af 2 poser Gladiolus "Passos"
  KH. Margrethe

  SvarSlet
 15. okay Claus,jeg overgiver mig - sat sammen med kæmpeverbena får de et blødere udtryk. Og når de står ret som på billedet, og ikke er i søgang er de jo imponerende. Flot sort!:-)

  Kærlig hilsen

  Engblomsten

  SvarSlet
 16. Ja, det er da klart, Claus, at jeg følger med på din blog, når jeg sidder ovre på den anden side af Atlanten. Jeg ville da få seriøse abstinenser, hvis jeg skulle undvære min daglige Dalbydosis ....
  Happy Dalby Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 17. Jeg bliver da nød til og køre de 30
  km til en Bilka, jeg MÅ da prøve denne kombination. Jeg har for første ar prøvet og så kæmper verbena.

  God weekend til alle
  havehilsen fra Helle

  SvarSlet
 18. De er skønne, har ikke prøvet gladiolus før, men jeg elsker lilla, så hvorfor ikke:O)Må indrømme at jeg også kigger lidt på hvordan de gør sig i en buket og mon ikke man kunne være lidt kreativ med disse:O)
  Christa

  SvarSlet