Keep it simple

Jeg ved godt, at jeg ofte taler om ’industrielle mængder’, og at mange bliver ret overvældede over mine projekter. Men alligevel vil jeg sige, at min smag ofte går i den ’skrabede’ retning.

 

Eller sagt på en anden måde; jeg holder mest af ærlige materialer og ting, der ikke giver sig ud for at være, mere end de er. Tag f.eks. kastanjehegnet. Mere enkelt kan det næsten ikke være.

 

0511992_cd_low (2)

 

Hvad blev der egentlig af raftehegnet, har jeg ofte tænkt på. Hvorfor ser man det så sjældent? Jeg foreslog Bilka, at de skulle lagerføre det, og i første gang, var de noget afvisende. Sagen er nemlig den, at det er svært at finde rafter i en god kvalitet. Og de ved jo, jeg ikke vil lægge navn til andenklasses varer.

 

Men nu har Bilkas indkøber fundet både fyr- og granrafter i en førsteklasses kvalitet, som jeg gerne anbefaler. De er uafbarkede og har en diameter på 3-7 cm cm og er 220 cm lange. Jeg synes, at prisen er meget rimelig. Handler det om fyrrafter, er prisen ca. kr. 30,- per stk. Til et hegn i 180 cm højde skal der bruge ca. 30 rafter. Hertil kommer stolper til ca. kr. 100,- pr. stk.

 

Bemærk, at der er fri levering ved køb af mindst 200 rafter, der svarer til seks fag på ca. 180 cm i højden og omkring to meter i bredden.

23 kommentarer:

 1. Et rigtigt raftehegn er i de rigtige omgivelser noget af det smukkest så det er dejligt du slår et slag for det.

  Jeg har iøvrigt lige købt to poser af din krukkemuld og er ret spændt på at se hvor godt det er i forhold til den muld jeg har købt på planteskolen. Umiddelbart fandt jeg det noget let og spagnumagtigt og jeg ville nok have blandet lidt komøg eller champmuld i, hvis ikke dit navn havde stået på posen. Nu modstod jeg fristelsen. Jeg har faktisk rigtigt mange krukker i haven selvom de står diskret og jeg bruger ganske meget krukkemuld. På Fejø blandede jeg min egen for der havde jeg adgang til den skønneste jord og den skønneste oldgamle komøg som jeg kunne blande med spagnum og langtidsvirkende gødning. Her har jeg intet der kan forbedre købejorden så nu gør jeg mig umage med at skaffe det bedste fra starten.

  Masser af forårskram og endnu engang tak fordi du deler og glæder dagligt.

  SvarSlet
 2. Det er ihvertfald et smukt hegn ♥

  SvarSlet
 3. UHA... det ser hyggeligt ud, jeg har et raftehegn ind til min ene nabo, og jeg er super glad for det, og for at det ikke blev et almindelig plankehegn... vi har plantet efeu, clematisser og en enkelt humle... det bliver bare flottere og flottere år for år... desværre har vi ikke den smukke ovenlægger på, den giver ellers hegnet karakter, men jeg måtte gå på kompromis, sådan er det når to naboer skal blive enige... fortsat god dag.. fru.leger

  SvarSlet
 4. Sidder midt i frokosten og glæder mig over dit indslag. At dine løsninger er skrabede giver jeg dig ikke ret i, men derfor kan de da godt være simple.
  Et raftehegn er simpelt, smukt og godt :-)

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Så vackert! Bilka verkar vara en spännande plats. Måste ta reda på om det finns nära K-hamn.

  SvarSlet
 7. Det er ik så dårligt enda :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Lisbeth/Provence14. marts 2012 kl. 17.42

  Hej Claus
  Jeg synes også dit hegn er smukt og enkelt.
  Lige bortset fra hegnet, så er der mange ting jeg gerne vil have af det du viser fra Bilka. Kunne du ikke spørge dem om de kunne sælge det via nettet?
  Det er da en oplagt mulighed.

  Lisbeth

  SvarSlet
 9. Jeg bliver altid så glad når jeg ser et raftehegn, det er væsentlig pænere end de trykimprægnerede plankeværk der i kompakt og tæt konstruktion får mig til at tænke på en rockerborg;)
  Jeg håber at mange vil overveje at købe rafter hvis de skal etablere hegn i foråret.
  Jeg piller dog ikke min egen stump plankeværk ned, men håber at Rosen Albertine ikke har stængelsyge i år så hun kan dække det grimme:o)

  SvarSlet
 10. Hej Claus,
  Ja, det er meget enkelt og pænt.
  Jeg er selv helt pjattet med rafter og købte for nogle år siden et trailerlæs. Dem har jeg siden hen brugt til højbede, rosenbuer og bedafgrænsere og det er naturligt, hyggeligt og pænt at kigge på.
  Det ærgrer mig hver gang jeg render ind i en gang trykimprægnerede bræder i en have. Der er ikke noget mere uskønt og kedeligt. Jeg købte mine rafter hos et lille lokalt savværk og jeg gav ikke mange penge for det. Jeg vil meget gerne være med til at slå et slag for raftehegnet..

  SvarSlet
 11. Kære Lisbeth - hegnet kommer til salg på Bilka.dk

  SvarSlet
 12. Så vackert, både staket och planteringen. En härlig känsla för grönt... Me like!
  Ha en fin kväll / Liv

  SvarSlet
 13. Hej Claus.
  Jeg elsker det hele på billedet... Hegnet, fliserne, panterne og ja... stemningem :-) Det er lige mig.
  Meget smukt.
  Mange hilser fra Susan

  SvarSlet
 14. Så flott den er, passer veldig godt til plantene :-)

  SvarSlet
 15. Ja slutter meg til ønsket om at Bilka skal begynne selge på nettet. De kan vel iallefall selge frø og knoller og til utlandet også da.
  Er det noen som vet om et firma som sender gladiolius knoller til land i europa?

  SvarSlet
 16. Jeg har selv en del raftehegn. Vi valgte lærk til de store stolper, der skal graves ned. Det skulle øge holdbarheden en del.

  Flot hegn på billedet.

  SvarSlet
 17. Vilken bild! Precis SÅ vill jag ha det!!! Tack för infon - det var precis vad jageftersökt när jag skrev till dig häromdagen - det får bli en tur till Danmark snarast!

  SvarSlet
 18. Kære Claus,
  Forstår din forkærlighed for det "enkle og ægte".
  Meget smukt parti.
  Kærlig hilsen
  Karen

  SvarSlet
 19. Kære Laila i Ungarn
  Hvis det er et dansk firma, du søger, kan jeg ikke hjælpe, men i England findes der et firma, som hedder www.jacquesamand.com, som excellerer i både almindelige og sjældne løg og knolde. Jeg har et par gange fået planter fra dem (bl.a. gladiolus), og jeg har været meget tilfreds med kvaliteten.
  Happy Gladiolus Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 20. Kære Claus
  Skønt billede!!
  Desværre er raftehegnene forsvundet til fordel for præfabrikerede,trykimpregnerrede løsninger der kan sættes op med 4 skruer.
  smukt er det - især med overliggerne.

  Venlig hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 21. Enkelt og ægte. Helt enig. I foråret 2007 fik jeg endelig overtalt vores nabo til at deles om et raftehegn i stedet for en gammel elmehæk, der var gået mere eller mindre ud.

  Rafterne til det 20 meter lange hegn købte vi netop i Bilka og det står stadig lige så flot, som da vi satte det op. Ville gerne vedhæfte et foto, men det kan jeg ikke finde ud af :-)

  Tak for en dejlig hjemmeside.... og nu skal vi endelig i gang med et orangeri efter dine anvisninger.

  SvarSlet
 22. Det ser rigtig dejligt ud; hvordan er det sluttet af foroven? Det ser meget dekorativt ud - i stedet for at det bare "slutter"..

  SvarSlet
 23. http://trustpaydayloansuk.co.uk should do so. I would at worst tout effective this carry if you can't mooch off work of friends or family. If your not clever to purloin a slight lend from your bank, or a silhouette of credit. If it's not practicable with a view you to bring into play your honesty cards in preference to, capture

  SvarSlet