Man kan se dem gro ...

... måske ikke time for time, men så i hvert tilfælde fra dag til dag. Det er kejserkroner, Fritillaria imperialis, jeg taler om!

 

claus20120327_120708

 

I efteråret lagde vi nogle hundrede stykker blandt andet den gule, som jeg ikke tidligere har haft. Den kommer nu i selskab med den hvide prydløg, Allium ’Mont Everest’, og gule langsporede akelejer i industrielle mængder. Mon ikke, det bliver flot?

 

18 kommentarer:

 1. Uhm kejserkroner er en vækst jeg længe har drømt om, men heller ikke har fået gjort noget ved.. Indlæg for 25 min siden, er der ingen mennesker??

  SvarSlet
 2. Ja, mine kejserliljer vokser også som monstre :-)
  Jeg har kun de orange. Jeg har prøvet at indføre de gule en enkelt gang, men de kom aldrig.
  Når jeg har set dine senere i år, kan jeg garanteret ikke modstå fristelsen iggen :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er de smukke ;-)
  Lige en sidebemærkning: det er dog nogle helt fantastiske frøblandinger du har fået Bilka til at lave.
  På blandingerne som indeholder Cobea står der ca 8-9 frø, men jeg har godt nok været heldig - jeg har 18 hvide og 14 blå !!! Skal hen og gøre mange mennesker glade tror jeg ;-)
  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Jeg synes især de cremefarvede kejserkrone? du også har vist er fuldstændig uimodståelige. Jeg har selv kun de orange, men på min haverunde kan jeg da godt blive lidt nervøs for, om blæsten har slået nogle helt omkuld - det stormer jo nærmest derude.
  I øvrigt har mine klokkeranker og andre puslinger fået lov til at komme i drivhuset i dag - det var simpelthen på tide, at de flyttede hjemmefra! Håber de klarer sig...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Jo mon ikke !!! :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Det är ju så läckert med Kejsarkronan. Önskar jag hade planterat fler i höstas.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 7. Imponerende jo! Er der ikke lidt afrikansk stammehøvding over dem? Eller som svenskerne siger: tærte på tærte? ; )
  Vh. Tove

  SvarSlet
 8. Det lyder bestemt til at blive flot -glæder mig til at se billeder af det.
  Jeg har tænkt på hvordan du mon undgår at få en masse små bøgetræer i din have nu du er nabo til skoven. For her hos os vrimler det simpelthen med små nye træer under vores store gamle bøgetræ, der har en 3-400 år på bagen. Det er ret omstændeligt at gå og hive alle de nye små træer op. Og jeg gør det lidt med vemod, for det er jo små livskraftige planter jeg ødelægger - men jeg vil nu også gerne have andet end bøgetræer i min have ;-)
  Mange hilsener Lise

  SvarSlet
 9. Ser imponerende ud! Tak for lathyrus råd til Mette og Hr. Dalby. Nu får puslingene lov at være " længe ude" i nat, så kan det være de holder lidt igen med at rende i vejret :-)
  Kh Sanne-Pande- Kaffekande

  SvarSlet
 10. De blir sikkert superflotte:)

  SvarSlet
 11. Kære Claus Jeg er netop kommet hjem fra en lille ferie i Skagen, og nu trænger både Klokkerankerne og Lathyrus til at blive plantet om, men jeg er i tvivl om den nye jord. Kan jeg bruge den gode Claus Dalbyj jord, eller er det for stærk kost for de små ny? Venlig hilsen Ida

  SvarSlet
 12. Kære Ida - det er helt fint at plante over i 'min' muld.

  SvarSlet
 13. Ups... hvordan ved man, hvornår lathyrusserne trænger til at blive plantet om?? Mine er 10-15 cm og står fortsat i root-traineren...

  hilsen nybeynderen

  SvarSlet
 14. Uh ha disse kejserkroner. Købte mig nærmest fattig i dem i efteråret. Satte også nogle gule og mange forskellige orange, men ikke creme :-(((( .
  Har netop i dag studeret dem nøje ... Og ja samme størrelse som dine. Hvor er det en dejlig og spændende tid, vi går imod.

  SvarSlet
 15. Creme keiserkroner hm..det lyder forlokkende. Var ikke så glad for de orange som stod her da vi flyttet hit, men de kom før oss og trives over all måte så de får bare bli. De har fått selskap av noen gule keiserkroner og lysegule påskeliljer.
  Se innom bloggen før jeg stuper i seng, naboene spør: Er du ferdig med å så og sette løk og poteret osv. NEI! Jeg er ikke ferdig! (Skam på meg) Må ha regn snart så jeg kan få gjordt rent huset

  SvarSlet
 16. Hvor er de gule kejserkroner flotte! Jeg lærte dem først at kende sidste år, da de dukkede op i vores have (vi havde lige overtaget huset). Desværre har min søn på 4 år "fællet" dem i år uden jeg opdagede det... Med sin lille sav havde han siddet og lavet "brænde", så det var hvad de blev til i år!

  SvarSlet
 17. Skal si maskinen har "morer" seg med å oversette innlegget mitt. Det er naboene i landsbyen som maser om jeg er ferdig med å så, sette poterer, løk osv og NEI jeg er ikke det. Skam på meg for de andre er ferdige, men de er ikke inne her og blir lokket til å kjøpe masse, masse frøposer.
  Og regn trenger hagen som er tørr og huset som må gjøres rent

  SvarSlet