Man tror det næsten ikke

For lige godt og vel fjorten dage siden, da jorden stadig var hvid, viste jeg nogle af mine påskeklokker, som havde lagt sig fuldstændig ned.

 

20120229_101835

 

Man tror det næsten ikke, men blomsterne på billedet her er de samme som dem jeg viste dengang. Klik her.

21 kommentarer:

Hyacinth Bucket sagde ...

Wow...et mirakel...:-)
Hvor er de smukke. Jeg savner mine og har ikke fået købt nogen nye efter at alle mine påskeklokker frøs ihjel vinteren for 2 år siden.

Tak for nyhedsbrevet i dag, igen kommer du med en masse fristelser.
Dem har jeg sendt videre til mine blogvenner...;-)

Glæder mig til Den Hvide Have..:-)

Hej fra Lisbeth

Vilmantas sagde ...

Dejligt at se at påskeklokker overlivet kuld og sne og blomster igen!

Gro sagde ...

Fantastisk!! Ja mine påskeklokker blomstre altså ikke endnu :(
Rigtig god aften
Gro :-D

Nette sagde ...

Hmmmmm sidder her og spekulerer på, om du er en snyder. For det billede kan umuligt være fra nu. Hvornår det end er fra, er din helleborus vidunderlig. Mine ser sørme noget sølle ud i sammenligning.

Søren Jensen sagde ...

De er afsindigt smukke. Bare mine få var lige store og lige blomstrende. Mine har endnu kun knopper. Smukt!!!

marijke sagde ...

Hey Claus.
I have the same with the helleborus. Is'nt she beautiful.
gr. Marijke

Anonym sagde ...

Hej Claus. Jeg har oplevet samme mirakel i mit julerosebed. Dog rejste ikke alle stilkene sig op. Jeg mistænker "julerosevisnesygen" og ved vist nok hvordan det er gået for sig. Jeg undlod at klippe bladene af før jul. Jeg syntes de små knopper så så sarte og fine ud at de nok hellere måtte beholde deres blad-dyne. En skidt beslutning for det så ikke godt ud, da sneen smeltede igen. En fjerdedel af stænglerne var helt bløde og mørke og har ikke rejst sig. Så næste år kommer saksen frem i god tid. Godaften fra Lise

Claus Dalby sagde ...

Sødeste Nette - Jeg er ligeså jeg ryster af harme. Tænk, at du beskylder mig for at snyde!!! Jeg skal love dig for, at jeg vil bevise, at der ikke er noget fordækt. Billedet blev taget i tirsdags, da jeg var hjemme et smut, og som du måske ved, tager jeg hjem til Aarhus på mandag og bliver hjemme denne gang. Så skal jeg fluks lave en video, så du kan se, at det er helt og aldeles sandt. Vi er jo nogle, der klør vore planter bag ørerne og giver dem al den kærlighed, de fortjener. Og det lønner sig. Jo, det er ganske vist.

For øvrigt tak for herlig og morsom kommentar i går.

Anonym sagde ...

Hej Claus
Du må virkelig klø dine planter bag ørerne - og sikkert ofte, for jeg må indrømme, at mine ser sølle ud med brune blade. Overveje at opgive dem og plante noget andet i løbet af foråret. Du inspirerer jo til så meget andet
Egtved-Pigen

Jesper D sagde ...

Ja den er godt nok et pragteksemplar !
Så de solgte præcis en som denne og på samme størrelse i Bilka...
Mon Claus er ved at sælge ud af hans egne?? :-)

Jeg glæder mig til at se levnende billeder fra haven !

fru.Leger sagde ...

Skønne smukke billeder... jeg syntes debatten beviser at der er stor forskel på hvor man bor i DK... for her i Herlev er der kun lige kommet erantisser op...
Kære søde Claus.
Jeg gad godt at Bilka fik dine smukke ting i deres net-butik... suk...
fru.leger

Claus Dalby sagde ...

Kære Jesper - og alle I andre. Jesper, du skriver, at Bilka har nogle planter på denne størrelse, og det er også rigtigt, at de har Helleborus, der er så store som den viste, men det er ikke orientalis - altså påskeklokker - for de når først en størrelse som denne efter efter 12-15 år.

Jesper, tak for den flotte omtale af kastanjehegn.

Annie sagde ...

Ih jeg glæder sådan til på torsdag. jeg er nemlig blevet inviteret over på gartneri spiren for at se juleroser, påskeklokker og vintergækker

Pia Kbh. sagde ...

Hej Claus
Mine påskeklokker fra Spiren blomstrer også nu, så herfra er du ikke mistænkt for fusk;O)
De har stået i blomst fra før jul, men nogle enkelte stængler har ikke rejst sig efter frosten. Men størrelsen er altså slet ikke til sammenligning. Ok mine er nu 3 år gamle, jeg havde mistanke om, at de ikke trivedes så godt, når de voksede så langsomt. Men hvis dine er 10-15 år om at få den størrelse, er der god tid.
Hilsen Pia

Anonym sagde ...

Der er altså forskel på frostens hærgen her i det lille land. Et par af mine påskeklokker vovede næsen op af bladene lige inden frostens komme, og er blevet svedet godt og grundigt.
Heldigvis er de andre mere forsigtige de er først på vej nu, juleroserne har faktisk ikke taget skade,men de er osse først fremme nu.
Du ligger altså et lunt sted, Claus.
kh Gunvor

Nette sagde ...

Hehehe, Tak en video vil blive anerkendt som bevismateriale. Jeg købte 6-7 stykker sidste år hos Spiren. Ganske vist har jeg ikke puslet så meget om dem, men jeg har det stukket til dem med mellemrum for at se, om de var i live. Det er de nemlig med nød og næppe. Jeg klippede blade af i december, men de resterende er nu jordbrune, så jeg må i gang med saksen igen. Og jeg skal have søkikkert med for at finde knopperne.

Jesper D sagde ...

Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det Claus.

Lisbeth sagde ...

De er helt vidunderlige - klør dem bag øret, siger du... jeg må vidst ud og nurse mine lidt i morgen.

Margrethe sagde ...

Hej Claus.

Tror jeg vil ud at klø mine Påskeklokker bag ørerne;D

KH. Margrethe

Anne Mette sagde ...

Hvis dine påskeklokker er cirka 15 år gamle, tør jeg slet ikke tænke på, hvor gamle mine er. Overtog huset (og haven) for 6 år siden og har nogle meget velvoksne eksemplarer på ca 70-80 cm i diameter. De er nu slet ikke så langt fremme som dine

Bente sagde ...

Nej hvor herlige kommentarer det fyger med her på bloggen. Det er da et mirakel at helleborus rejser sig som en anden fugl Fønix af asken. Så vil jeg da gerne vide, hvordan man klør dem bag øret! Ha ha... Mine er niger er fremme min ikke mine påskeklokker. Så ja Århus og omegn ligger lunt i svinget i forhold til, her må jeg nok nøjes med at skrive omegnen af Kbh... kan jo være det er anderledes på Vestsjælland!