Omplantningstid

Hvis jeg havde været hjemme her i weekenden, ved jeg godt, hvad jeg ville gøre. Jeg ville gå i gang med at omplante alle mine pelargonier og andre potteplanter, som står inde i væksthuset. Så ville de snart få en anden ungdom.

 

Jeg ville naturligvis anvende min særlige pottemuld, som også I nu kan købe. ‘Claus Dalbys krukkemuld’ fås her fra weekenden i Bilka sammen med plantereoler og meget andet spændende.

 

Jeg er rigtig spændt på, hvad I synes om mulden. Er overbevist om, at I hen over sommeren kan se mærkbar forskel på planterne.

 

image

15 kommentarer:

 1. Nu känns Danmark litet för avlägset - behöver fin jord..

  Ha en skön helg med omplanteringen av pelargoner!
  Själv tänker jag försöka rensa litet ogräs, innan alla miljarder av de vackra scillorna kommer överallt och gör rensningen omöjlig!

  SvarSlet
 2. Kære klaus
  Sikke en dejlig dag idag,har lige været ude at pusle lidt med mine planter og fået plantet mine pelagonier om.Nu trænger jeg til en kop kaffe.
  Der stadig en del som skal pottes om de skal i Klaus dalbys dejlige pottemuld som jeg skal ud at købe her i weekenden.
  Ja det må ikke være nemt for dig når tankerne er et andet sted,Jeg er sikker på du når at ompotte dine pelagonier.
  Nu må du gerne snart blive færdig med den hvide have, vi er mange som venter spændt :)
  god arbejslyst.
  kh ayse

  SvarSlet
 3. jeg har lige gennemlæst Bilkaavisen over nettet. (Bor et sted hvor der ikke omdeles)... krukkemuld - hurra! indtil jeg ser at hver sæk er på 50 liter. Det er for voldsomt vægtmæssigt så det ville vel nok være fint, hvis Netto forhandlede denne pottemuld i mindre poser.
  Sådan set var jeg parat til at køre fra Helsingør til Ishøj ... men det er desværre urealistisk.

  Gamle,enlige damer som jeg f.eks. er,er rigtig tit på herrens mark. Vi har (måske) pengene men kan íkke håndtere de store, tunge mængder. Derfor er Nettos poser rigtig gode, så det bliver det nok også i år!
  venlig hilsen
  Kirsten Buna

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Søndag står i Bilka´s tegn, og jeg er indstillet på at der allerede, fra langt før åbningstid, vil være kø dannelse foran glasdørene, men denne muld VIL jeg så gerne have. Hvis jeg skal gå forgæves, som så mange gange før, bliver jeg ked! så jeg håber der er nok til alle os begejstrede krukkemuld-fans.
  Kære Kirsten Buna. Man behøver ikke være ´gammel´, eller ´enlig´ for at synes at 50 l muld er en tung sag. Det kan virkelig være en opgave at få en sæk bakset hjem. Håber at der er nogen i nærheden som kan hjælpe dig med en sæk af Claus´s vidunder muld. Det er nemt for mig at sidde herovre på Vestkysten og sige, det véd jeg godt, men jeg véd også at flere på bloggen her, gerne hjælper hinanden, og det synes jeg er både herligt og livs bekræftende. Håber du er heldig. Kram.
  Jeg har, et andet supermarked, på mit dørtrin, men dén ´muld´ der fås dér, er ikke godtnok til mig ! og da slet ikke, når man NU kan få Claus´s krukkemuld.
  God weekend til alle.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 5. Jeg hader faktisk Bilka men dine indslag er en positiv undtagelse. Din pottemuld tror jeg bestemt kommer med hjem næste gang jeg er derude for jeg er flyttet fra min gamle forsyning af velformuldet kogødning og min fantastiske havejord.

  SvarSlet
 6. Hej! Är det någon - Claus eller annan - som vet hur höga plantereolerna er?

  /Elin

  SvarSlet
 7. Beate fra Skovhaven2. marts 2012 kl. 20.19

  Kære Claus!
  Min søn har fødselsdag og hvad ønsker han sig. Nemlig - Claus Dalby`s ting- glasklokker, frøkasse,o.s.v. - er det ikke herligt til en ung mand på 40 år.
  Så der blev købt stort ind i Bilka.

  SvarSlet
 8. ingen muld endnu... må prøve igen søndag ;0)
  go' weekend

  SvarSlet
 9. Jeg er mere end almindelig begejstret for Osmo's krukkemuld Den skaber allerede mirakler her på matriklen :o)) Så i weekenden skal mine skønne pelargonier kræses for med ny Osmo-muld :o)

  SvarSlet
 10. Den viktorianska plantereolen MÅSTE jag bara ha, men hur? Den skulle passa perfekt i mitt orangeri. Var kan man köpa den?
  Önskar dig en riktigt skön helg i vårens tecken!/Randi

  SvarSlet
 11. Kære Randi - du må en tur til Danmark.

  SvarSlet
 12. Mine pelargonier skal også forkæles med Dalbysk muld i år, men desværre ligger jeg i sengen med influenza, så den planlagte tur til Bilkas havecenter sammen med min mor har jeg måttet udsætte til næste weekend. Så nu håber jeg bare at der er indkøbt rigelige mængder, så der ikke er udsolgt.

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Jeg var henrykt over at læse, at din muld skulle komme i denne week-end! Endelig! Jeg har ventet spændt siden sidste år, hvor jeg ventede forgæves.

  Lever jo ganske vist langt fra den nærmeste Bilka. Men gemalen pendler derover hver uge for tiden. Og han er ved at være i Ishøj nu.

  Men nu sidder jeg med en god gammeldags selvmedlidende bæven omkring munden. Har lige læst på en blog, at Hundige havde udsolgt og Nette, så stormede til Ishøj. Det er nu nok ikke ene om. Så måske bliver det heller ikke i år, jeg får prøvet den berømte muld (krydser alt for, at der er efterladt en enkelt sæk til mig - mere beder jeg ikke om i år).

  Tror jeg tuller overtræt til drømmeland nu og begynder at forberede mig på, at jeg måske selv må begynde at interessere mig for at blande noget kræs til krukkevækster.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 14. Kære Zeb - jeg er sikker på, at der kommer mere muld. Med garanti - og jeg skal egenhændigt sørge for, at der bliver lagt til side til din husbond, hvis der bliver den mindste tale om hamstring. Sov endelig roligt.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Din omsorg rører mig! Og efter noget søvn... er det vist på sin plads (med let blussende kinder) at ønske tillykke med successen! Ikke at jeg tvivlede, men den føles ihvertfald for mig meget overvældende.

  Det lykkedes gemalen at skaffe min "julegave" - ok lidt tidlig jul i år (men som julemor, så er det lidt jul hele året ;)) og jeg glæder mig i den grad til at stikke fingrene i den muld, jeg så mange gange har beundret på afstand, når du plantede krukker til. Det bliver en leg - eller som mange foretrækker at kalde det - en fest at lære det at kende, er jeg sikker på.

  Kh
  Pivedyret

  SvarSlet