A pro pos knopper

I en kommentar til det forrige indlæg om de rosa kongelys skrev Marijke fra Holland, at hun aldrig havde set en plante med knopper som denne. Hun har ret; de er fine som små pakker.

 

clausclaus 355[13][1]

 

Det fik mig til at tænke på en plante, som også har de mest særegne knopper. Ja, jeg ved, at jeg skrev om den i sommer, men synes godt, at den kan tåle at blive taget op igen. Det er den fine ballonklokke, Platycodon, der virkelig lever op til sit danske navn.

 

clausclaus 353[8][1]

 

Dette er en plante, som kan formeres ved såning. Og tilmed dukker den op år efter år. Det er nemlig en staude. Jeg vil lige nævne, at den fås i både rosa, hvid og altså også blå.

13 kommentarer:

 1. Hallo Claus,
  This is also a beauty. And to see the flower born is so amazing. The one I am amazed by is a shrub the Cleordendrum Trichtotum. She startes with darkesh red buds and then the white flowers comes oud like little white balloons. Gives a great color at the end of august. Is'nt nature beautiful.
  Have a nice evening
  Marijke

  SvarSlet
 2. Ja, den har jeg tatt en serie bilder av fra knopp til blomst, fasinerende er den også har den fin blåfarge

  SvarSlet
 3. Hei Claus
  Nydelig blåfarge. Googlet den og fant ut at det er en medisinplante så her er det enda en grunn for å få fatt på den. Roten var fantastisk som slimløser og hostedemper. Virkelig en plante til urtehagen og som prydplante.

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig lille staude - har lige googlet den og set den i de andre farver. Absolut bedårende og et must i min have.

  TAK for det :)

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Tittar förbi och njuter av din vackra blogg och underbara trädgård!
  I örebro har vi haft en underbar vårdag och längtan till att få plocka sig en stor bukett sommarblommor och njuta av ett glas saft i ett pelargondoftande växthus har varit enormt påtaglig idag.

  Tack för en fin sida.

  Camilla

  SvarSlet
 7. Dette er en skjønn og artig staude. Sjølv har eg en lysrosa/lilla variant som er plantet sammen med lavendel. En riktig så flott kombinasjon synes eg :)
  Må jo også berre få skryte av boken din "Bonderoser og pæoner" som eg nettopp har kjøpt. Utrulig masse flotte og inspirerende bilder av dei skjønneste peoner og hager :)) Peonen Nancy Nora er faktisk allerede bestillt ;)

  Catharina

  SvarSlet
 8. Tænk jeg vidste ikke, at det var en staude, som kunne vokse her. Faldt for farven som minder lidt om kornblomst, men jeg havde den i en krukke sidste år.
  Ballonblomst er netop så dækkende, fordi knopperne virkelig ligner en luftballon!

  SvarSlet
 9. Jeg har 2 blå ballon blomster i haven fra sidste år håber ikke de er gået til med alt det frost vi har haft i år, den er da skøn er enig med jer.

  ayse

  SvarSlet
 10. Hei igjen.
  Eg såg tilfeldig at mitt gamle bloggnavn : "drømmen om en romantisk hage" fortsatt ligger inne på siden din. For ei tid tilbake skiftet eg navn på bloggen, og heter nå "shabby chic og lavendel". Altså shabbychicoglavendel.blogspot.com.

  mvh. Catharina

  SvarSlet
 11. Tak for oplysningen - nu kan jeg da kun ærge mig over jeg smed dem ud jeg havde sidste år, idet jeg troede det var et-årige sommerblomster... DET sker ikke igen :-)

  SvarSlet
 12. Uha uha uha, hvor er den også bare sød :-)
  K.Gro

  SvarSlet