Så er vi i gang

I dag er Ana gået i gang med at så. Så jeg må retfærdigvis nævne, at billederne ikke er fra nu. De er taget for et par sæsoner siden d. 4. april.

 

claus20090404_151328

 

På flere blogs har jeg set, at nogle for længst er gået i gang med såningen, men jeg har altså tøjret min tålmodighed.

 

claus20090404_151458

 

Erfaringen siger mig nemlig, at til trods for, at vi har meget gode forhold, så risikerer man, at planterne bliver for lange og ranglede ved for tidlig såning.

 

claus20090404_151420

 

Men det er altså NU, det sker, og jeg lover at berette undervejs her på bloggen.

22 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Jeg sår heller ikke før allersidst i februar. Glæder mig til video, det er sådan lidt showtime, at se hvordan det sikkert bugner i dit orangeri.
  Henrik

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Det er en meget spændende tid, vi går i møde. Os uden drivhus må nok vente længere end jer andre. Tror jeg. Jeg er nybegynder med det så-show. Fik min ilddåb sidste år.

  Til gengæld fik jeg travlt efter dagens dont med at fare rundt som en bi efter pollen med organisk gødning til roserne, inden det blev mørkt. I følge Ernst Jensens bog Et liv med roser, er det jo nu.

  Glad for du lod en bemærkning falde om bevisførelsen, for jeg tænkte jo mit :0)

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Efter at have kigget lidt i arkiverne fra sidste år, kunne jeg se, at klokkeranke skulle sås nu. Det er så gjort i weekenden sammen med et par andre sager. Foråret må så gerne skynde sig, da pladsen jo hurtigt bliver for trang i vindueskarmen, mens frøposerne kun hober sig op...
  Har set lidt "Bilka-fjernsyn" og kan se, at du fortæller om plantepinde, opbindere og staudeholdere. Det må jeg altså(også) eje. Og det vil jeg godt sige, det er ikke bare noget jeg har lyst til - nej, jeg trænger!
  Det er forhåbentlig også noget Bilka finder plads til i reklamen. Det er godt nok noget stressende ikke helt at vide nøjagtigt hvilke stauder, der står i butikkerne derude...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Ja nu er det nu, jeg er også ved at gøre klar - det er ikke fordi jeg synes at det er så fedt når spirebakker fylder hele huset, men det er jo glemt når krukkerne fyldes med skønne skønne blomster:-)

  SvarSlet
 5. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!

  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset! Vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och träffas! ÅÅÅHHHH så skoj!

  Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god Kycklingssallad, kaffe, dryck och kaka. Kostnad 135:- Vi håller stängt på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se HOPPAS du kan komma och vara med KRAM

  SvarSlet
 6. Hvor ser det dejligt ud, jeg glæder mig til at følge med.

  kærlig hilsen,
  Een de utålmodige, der gik i gang for noget tid siden.

  SvarSlet
 7. Kære Pia - binderne til opbinding er desværre ikke kommet endnu. Jeg skal nok fortælle, når det sker.

  SvarSlet
 8. Kære Henrik - I må have lidt tålmodighed hvad video fra væskthuset angør. Det skal lige gøres rent, før I får levende billeder at se.

  SvarSlet
 9. Godt du holder os opdateret - Claus!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Kan du mon løfte sløret for hvad det er i er begyndt med at så?

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Regner med det varer et par uger endnu, før klokkerankerne sået i søndags har behov for opbinding;O)
  Men kan forstå det er med at holde sig til når varerne kommer!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 12. Kære Lavendelfryd - jeg skal nok fortælle hen ad vejen.

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Det er skønt at komme i gang med at så og bare drømme sig hen i den ene kombination efter den anden.

  Jeg fik sået for ca. 4-5 dage siden og har i dag indkøbt 2 stk dagslyspærer, så lys og varme passer sammen. Synes jeg har læst et eller andet sted noget med 12 timers lys, kan det passe?
  Vi har i hvert fald siddet i et skøn dagslys til aften :0)

  Kh Marlene

  SvarSlet
 14. Uha, uha, uha :-) jeg starter rigtig mange ting op i weekende, nu kan jeg altså ikke vente mere

  God arbejdslyst til Jer alle derude.

  Hilsen

  Lise

  SvarSlet
 15. Hvor dejligt at se at jeg ikke er bagud. Glæder mig til at se billeder når du har spirer overalt!

  Jeg har i år forsøgt mig med at lave nogle såkasser i træ da jeg bestemt ikke synes plastikkasser mm pynter i min vindueskarm.
  Glæder mig til at kunne tage billeder af dem med spirer i.

  God fornøjelse med såningen.

  SvarSlet
 16. Hej Claus.
  Jeg kan på billedet se at du bruger de såkaldte "plug-box". Jeg har ikke helt forstået hvordan princippet er med dem. Kan de åbnes ligesom Root trainers eller skubber man rodklumpen op nedfra?
  med venlig hilsen
  Sis

  SvarSlet
 17. Du er dyr at stifte bekendtskab med.
  Var forbi Bilka's havecenter i formiddags efter 2 jernstativer til roserne.. Inden jeg så mig om, havde jeg fået snoldet for endnu mere end planlagt :o)
  Men du er en herlig inspirationskilde, og gør tingene dejlig nemme ved at sammensætte frø og knolde. Glæder mig vildt til at se resultatet i min egen have.
  Drømmer om sol, sommer og biernes summen... Og starter også snart med at så de første frø.

  SvarSlet
 18. Hej!
  Ser att du använder pluggboxar, vad har du för jord? såjord? plantjord?

  Hälsningar
  Anna

  SvarSlet
 19. Kære Anna - jeg bruger så- og priklejord. Og hvis jeg ikke har det, så almindelig pottemuld.

  SvarSlet
 20. Tusen takk för svar! Jag har haft problem med att små stenar i jorden gör så att pluggarna fastnar, det var därför jag undrade.
  Ha en bra dag!!
  Hälsningar
  Anna

  SvarSlet
 21. Hej Claus

  Jeg har sat georginer i min have men hvordan får jeg dem så høje som de flotte du har i din have? Mine bliver ikke meget højere end ca 40 cm. Jeg vil gerne gøde dem men er lidt i tvivl om hvad jeg gøder dem med skulle gerne være noget øko gødning.

  SvarSlet
 22. Hej Claus

  Jeg har sat georginer i min have men hvordan får jeg dem så høje som de flotte du har i din have? Mine bliver ikke meget højere end ca 40 cm. Jeg vil gerne gøde dem men er lidt i tvivl om hvad jeg gøder dem med skulle gerne være noget øko gødning.

  SvarSlet