Så skal der sås lathyrus

Så er her en lektion i, hvordan jeg sår lathyrus. Håber, at I kan bruge det til noget.

19 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Tak for vejledningen, så har de kære frø bare at spire og selvfølgelig gør de det, når de har hørt din stemme, tør de ikke andet.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. tak for kurset i såning :) go' weekend

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Tak for vejledning - det var rigtig godt -- jeg vil gå igang i morgen!!!
  god weekend.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 4. Tack för den mycket lärorika och pedagogiska föreläsningen. Ser fram emot en "Fortsättning följer".
  Önskar dig en riktigt skön helg!/Randi

  SvarSlet
 5. Anneli Mie Jensen9. marts 2012 kl. 20.58

  Helt fantastisk. Det glæder jeg, mig til at prøve for første gang :-) Skal i bilka på søndag. Så håber jeg de har alle de gode ting, du har i videoen :-)
  go weekend

  SvarSlet
 6. ...Nu med egen kameramand :-)

  Jeg er tyvstartet med at så.
  Men faldt lige over endnu flere Lathyrusfrø i Bilka i dag.
  Har aldrig set så mange "poser" Lathyrus frø i en butik før !
  Nu har jeg lagt dem i vand, så de er klar til at blive sået i morgen.

  Tak for din video fra haven den anden dag. Det er skønt igen at se levende billeder fra Risskov.

  Go weekend fra Åbyhøj

  SvarSlet
 7. Tak for vejledning udi Lathyrus!
  Og må jeg sige: Åh jo, lange og ranglede det blev mine Græskar/Squashplanter, så nu blir de flyttet til soveværelset hvor der er køligt og mest nordvendt.
  Forinden har jeg plantet dem om i store potter med det meste af den ranglede stængel dækket af jord, så håber jeg det er nok til at jeg kan sætte dem ud tidligst muligt i år.
  Vibeke

  SvarSlet
 8. Tak for vejledningen. Jeg har netop i dag købt Lathyrus, så nu ved jeg hvordan jeg skal gøre. Det er færste gang jeg skal forsøge at så frø inden døre.
  Jeg er spændt på at følge dine planter.
  God weekend.

  SvarSlet
 9. Hvor er det skønt at foråret er på ve,j og at vi nu kan komme igang med at så. Jeg var i Bilka Tilst den anden dag for at købe drivhusvinduer. Faldt lige over et par poser lathyrus frø fra Weibull som jeg måtte have og minsanten om ikke der var flere lathyrus frø i Claus Dalby displayet, som jeg også skulle have. Din konstante inspiration til os andre have nørder har i år gjort det ved mig at jeg nok har 40 forskellige frø jeg er igang med og skal igang med. Og jeg vil jo også forsøge med klokkerankerne. Jeg så i din have i sommers hvor bedårende de var så ja også dem. Jeg sidder og kigger dine gamle emner her på bloggen igennem for at finde hvad du har skrevet om dem. Det bliver et dejligt forår og en smuk sommer i endnu en havenørds have.
  De bedste hilsner
  Næsten Naboen fra Riisvangen.

  SvarSlet
 10. Hov er det allerede nu! - synes slet ikke jeg kan følge med, dejligt med en lille reminder :0) Sætter straks forspiring på denne weekends "Have to-do" ;0)
  Som altid tak for dejlig inspiration og rigtig god weekend

  SvarSlet
 11. Så lærte jeg også noget i dag! Jeg har gjort den fejl tidligere at sætte frøene til spiring i en sydvendt vindueskarm ovenover radiatoren... Har ellers sået dem meget senere i drivhuset, og derfor fået meget sene blomster. Nu prøver jeg derfor vindueskarmen i soveværelset og en anden portion i drivhuset.

  God haveweekend til dig og alle Jer andre på bloggen:)
  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 12. Tack för den fina instruktionen om sådd av Lathyrus!

  SvarSlet
 13. Så kan vi alle være med. Tak for det.

  I forbindelse med at jeg lægger lidt haveplaner, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvornår Poulsens nye hvide rose, som bærer dit navn, kan erhverves? Er det i år eller først næste?

  SvarSlet
 14. Kære Nette - 'Claus Dalby'-rosen fås fra efteråret hos Rosenposten.dk som barrrodsplanter og fra foråret 2013 som pottede planter i Bilka.

  SvarSlet
 15. Mens jeg venter på de frø, her iblandt Lathyrus Matucana, som jeg har bestilt fra England, har jeg i stedet sået Lupin, af den vildeste og mest blå slags. Frøene samlede jeg i en grøftekant sidste efterår. Jeg er spændt på hvordan de vil arte sig. Jeg har nu brugt stort set samme fremgangsmåde, som du her har vist med Lathyrusfrøene.

  SvarSlet
 16. Hej Claus
  Har været i Bilka og købt 2 store stativer til ærteblomsterne, så nu skal jeg også i gang med at så.
  Tak for videoen.
  Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 17. Tak for videoen Claus. Jeg venter som sagt en uges tid af logistiske hensyn, men kunne ikke vente med at tjekke videoen ud :-)
  Glæder mig til at prøve det og forhåbentlig få succes denne gang.

  Elsker i øvrigt at du bruger haveforklæde, det er top engelsk. Du mangler jo kun et slips, i at ligne en engelsk gartner.
  - Skøn lille underskål, den røg i min indkøbskurv forleden dag ;-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Tak for vejledningen - ser meget frem til at høre dine små tricks til dobbelt så mange blomster!
  Vh Mathias

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Jeg elsker at se dine programmer, gør også brug af dine fif, men jeg ville så gerne vide hvor man kan købe et forklæde magen til det du bruger. Mon du kan hjælpe mig ? så ville jeg bliver mega glad.

  SvarSlet