Vi skal til fest

Forrige inlæg, hvor Kjeld Slot spillede en vigtig rolle, skrev jeg blandt andet for at lægge op til dette indslag. Kjeld har nemlig et meget spændende projekt under opsejling i Ellipsehaverne på Djursland. Et arrangement, som jeg bakker et hundrede procent op omkring.

 

20100722_181223

 

Rundt omkring i landet afholdes der hvert år flere havearrangementer, plantemarkeder og havefestivaler, som tiltrækker rigtig mange mennesker. I år er ingen undtagelse og én af de arrangementer, som jeg glæder mig særlig meget til, er Kjeld Slots Garden Party søndag d. 17 juni fra kl. 12.00 til 17.00.

 

20100722_182114

 

Jeg har lovet at stille op med et lille foredrag kl. 15.00, hvor jeg vil berette om min tilgang til “Den maximalistiske have”.

 

20100722_180802

 

Når jeg ser på deltagerlisten, tyder alt på, at det vil blive en rigtig spændende og interessant havefest. Nogle af de deltagende havefolk er eksempelvis rosengartnerne Knud Pedersen og Ellen Lykke, der præsenterer hhv. engelske roser i fuldt flor og historiske og antikke roser.

 

20100722_175857

 

Klematiseksperten Flemming Hansen har sæsonens blomstrende klematis med, og han vil fortælle om beskæringsteknikker af slyngplanter. Anne Svane fra Staudestedet og Kirsten Bengtsson fra Thyboesminde Stauder viser og sælger mange forskellige stauder og prydgræsser til både den romantiske have og den mere minimalistiske. Den kendte pilefletter Bent Vinkler vil også bidrage og kommer og fletter nogle af sine berømte rosenkurve.

 

20100722_174457

 

Endelig vil Kjeld udstille nogle af sine mange haveplaner, som han har udformet for sine kunder - dels nye, som er ved at blive realiseret og dels ældre, hvorfra der vises før- og efterbilleder.

 

_UCD7823

 

Som I kan se, bliver det en spændende inspirationsdag i Ellipsehaverne. Afslutningsvis vil jeg nævne, at Kjelds forskellige haverum bliver en af de største attraktioner. Små perler, der ligger side ved side med hver deres helt egen kararakter. Sublime vil jeg ikke tøve med at sige.

 

_UCD8084

 

Billederne her er alle fra Kjeld Slots have.

16 kommentarer:

 1. Det lyder enormt spændende, hvor mange kan der mon være i Kjeld Slots have - jeg tror at der kommer mange;-) Det er dejligt at der kommer lidt gang i havefestivallerne i Danmark, vi har lidt at leve op til mht. englænderne

  SvarSlet
 2. Det lyder næsten for godt til at være sandt....hmmm en tur til Jylland, - må se om jeg kan finde mine overtalelsesevner frem. :)

  Knus
  fra Eva

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig usigeligt over at det blev muligt at lokke Tur(bo) tøserne med til dette arrangement - og jeg håber at rigtig mange vil slutte op om det:o)

  SvarSlet
 4. Ja, Lisbeth var afgjort fortaler for, at Tur tøserne deltog i dette arrangement, og jeg glæder mig rigtigt meget. Det er lidt som at blive inviteret til en stor fest. Gæsterne er i deres stiveste puds, bordet er smukt dækket, omgivelserne er skønne, maden er i top, musikken spiller smukt, og SÅ er det bare op til gæsterne at sørge for at få festen bliver en succes.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.

  Hvis jeg skulle med, ville jeg sy en sommerkjole og hat og sætte en blomst i. Alene navnet på arrangementet, "Garden Party" skaber den vildeste kriblende og "gøre-sig-umage" forventning. Kjeld Slot og Elipsehaverne lægger op til at gøre det med stil - det tager jeg hatten af for og ønsker rigtig udsøgt god fornøjelse!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Det lyder som et oplagt arrangement at deltage i :)

  SvarSlet
 7. Det lyder rigtig spændende Claus, nok en tur værd!
  Jeg bemærker lige " rosengartnerne Knud Petersen og Ellen Lykke (Rosenposten og Hugo Lykkes Planteskole) , og det får mig til at spekulere på Hugo Lykke og hans skæbne siden det er hans kone der kommer.
  Mette

  SvarSlet
 8. Et stort kryds i kalenderen den 17. juni. I øvrigt eneste dag, der er åbent i Kjeld Sloths have i år!

  Imponerende struktur, Kjeld har skabt i haven. Og med alle de kendisser må alle valfarte til Djursland fra alle kroge af DK den dag!

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 9. Ups. Kjeld Sloth har udvidet sin åbningstid fra 17. juni til 1. juli 2012.

  Gitte, Viborg

  SvarSlet
 10. I just love the water feature in the second picture - serene and calm and very dignified, somehow. Just what I need in my garden in Sweden when I hopefully get back there in a couple of years.

  And Claus, I really would like to send you a huge thank you for this fantastic blog and all the beautiful posts and photos you are constantly sharing with us!

  SvarSlet
 11. Kære Mette - Hugo Lykke gik bort f. april 2011. Se http://www.clausdalby.dk/2011/04/im-memoriam.html

  SvarSlet
 12. Vi blir med på festen Claus! Gleder oss helt enormt:))) Klem fra Ellen & Eivind

  SvarSlet
 13. :-D Ja det bliver en SKØN dag. Som Nette og Lisbeth siger så kommer tur(bo) tøserne forbi. :-D
  Jeg må huske alle de nøsvendig ting som penge, kamera og selvfølgelig et fuldt opladt batteri :-)
  K.Gro .. god søndag!

  SvarSlet
 14. Det lyder som en fest, jeg bliver nødt til at deltage i :-)

  SvarSlet
 15. Aja var jeg der.

  SvarSlet
 16. det sidste billede: blå buddeleja, gul måske helenium, rød amarant, lyserød echinacea, en græs lidt gråt måske salvie, hvor modigt og flot

  SvarSlet