Video d. 11. marts 2012

En lille søndagshilsen.

26 kommentarer:

 1. Kaere Claus,
  tak for en dejlig sòndagshilsen!
  Og jo, selvfòlgelig fàr vi mange
  gode ideer af dig (helt sikkert
  alt for mange, med den lille
  have jeg har!) og det er bare
  skònt!!

  Hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 2. Hyggeligt med en lille hilsen på en vindomsust søndag. Her hvor vi bor blæser det altid lidt mere, så planerne idag om at få lagt lidt dækbark ud i gavlbedet blev lige så stille afblæst ;o)
  Har det runde spejlbassin været med i en af dine udsendelser før? Hvordan er det bygget?
  Og så er jeg jo tæskemisundelig på dit væksthus - det er bare så lækkert!
  Tak for kigget!

  SvarSlet
 3. Tak for den spændende søndags video. Jeg kan ikke undgå, at få mange nye ideer, når jeg ser noget så gennemført :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 4. Kære Villa Vildnis - bassinet er lavet af massivt 10 mm jern og vejer over et ton - http://www.clausdalby.dk/2010/11/et-halvstort-projekt-der-blev-strre.html

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Tak for en lille lektion! Dem kan vi ikke få for mange af.
  Altså professionel hjælp bliver det nok ikke til, men jeg går skam nøje at overvejer præcis hvor, mine nye jernstativer skal placeres. De skulle jo nødig stå og rode helt uden for vinkel;O)
  Engang i 30'erne? har en eller anden sikkert tænkt et par tanker og været ude med en lineal. Æbletræerne og en muret opsats, formegentlig til et solur, danner i hvertfald nogle linjer - det skulle sådan en amatør som mig jo nødig spolere fuldstændig for eftertiden - vel?
  Så søde Claus, hvis du skulle få lyst til at vise, hvordan du placerer dine stativer, vil jeg ikke bidrage til fremtidig forgrimmelse af min matrikel...
  Jeg har skam set din formidable placering af 2 stativer, der indrammer indgangen til væksthuset, den er helt i vinkel, men ideen duer ikke her, med en trappe til drivhuset (er også bange for, at drivhuset kommer til at ligne et hundehus).
  Håber på lektion 2 i "placering af jernstativ - hilsen anakistisk og autodidakt jerstativplaceringsarkitekt :O)

  SvarSlet
 6. Hej og tak for en dejlig video. Også en stor tak til Villa Vildnis for hjælpen med navnet på træerne fra den engelske have - portugisiske laurbær - lyder dejligt eksotisk til mit lille frimærke.
  Ha' en god aften.
  Anita

  SvarSlet
 7. Hej Anita, det var så lidt :o) og ja, det lyder eksotisk!

  SvarSlet
 8. Hej Claus, tak for linket. Jeg var ikke klar over at bassinet bestod af ét stykke jern - SUPERFLOT!!
  Må have været dyrt! AV! :)

  SvarSlet
 9. Tak for hilsen fra din engelsk/dansk have :)

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Det er dejligt med en søndags hilsen, også en video ovenikøbet.
  Det varmer indeni,selom det er koldt og trist udenfor.
  Jej synnes det er genialt tænkt med med buerne på væksthuset, det giver en sjarme og passer godt sammen med dit hus.
  Det gik rigtig godt idag med at filme,Nu kan man rigtig se linierne i din haven:)
  God aften til alle på bloggen
  Kh
  Ayse

  SvarSlet
 11. Supert at du viser dine linier på denne årstid hvor de træder så tydeligt frem.
  Synes det er vigtigt med linier/ plan i en have. Forsøger selv at tage det med i mine overvejelser men er nu nået til den konklusion at jeg skal have hjælp til at komme videre, så har allieret mig med en professionel. Glæder mig til det samarbejde.
  Med venlig hilsen
  Maj-Britt

  SvarSlet
 12. Ideér? Jadå, med den rundturen i er trädgård fick jag många ideér! Längtan efter utelivet är stor nu, jag tror och hoppas att våren snart är här.
  Några frågor: var köper ni järnet som kantar era rabatter? Måste byta ut vår kanter och jag tror att järn är ett bra alternativ, enkelt och snyggt.
  Vi ska även bygga några staket i trädgården. Till det vill jag ha obarkade (barkade går bra) granstörar. Jag kan dock inte hitta någonstans att köpa dem - har du en aning?
  Många tack för trädgårdturen! Jag ser framemot nästa del! // Ingela

  SvarSlet
 13. Tak får kigget, det er jo nu havens grundplaner rigtig tager sig ud, det ser dejligt ud.
  '
  Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Hvor er det hyggeligt at se levende billeder fra din have, og samtidig sidde og filosofere over, hvilken forskel der er på haven fra nu, og til april/maj. Det er jo en eventyrlig forandring der sker. Sådan er det jo, det ved jeg godt, men det er nu alligevel fantastisk at tænke på at om føje tid, kappes planterne nærmest om, hvilke der kan brilliere og bidrage med de smukkeste blomster, og i et overdådigt farvespil. Det er slet ikke til at beskrive ... det skal ses og opleves.
  Dejligt at se Anton og Victor ´live´. De er vel nok et par prægtige herrer. Og de ved med garanti, at bedene ikke må betrædes ... Det gør mine desværre ikke ... ikke helt.
  Rigtig god aften. Kh, Iris.

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Tak for søndags-video - dejligt at følge med. Nyder det altid meget!!!
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 16. Flot video. Det er første gang, jeg virkelig har fået et billede af linierne i den del af haven. Ser frem til de næste afsnit.

  Hvordan har I anlagt stenmels-stierne? Er der sand eller stabilgrus under, og hvor meget af hver slags? Mit stenmel bliver fuldstændig dækket af mos, måske jeg er for sjældent ude med riven?!!!!

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 17. Kære Ingela - sådan et hegn hedder et raftehegn på dansk. Du har ret i, at det ikke er nemt at finde sådan et, men det kommer i Bilka inden så længe. Jeg skal nok give besked her på bloggen. Vær opmærksom på, at rafterne er med bark.

  Jernkanterne købes, hvor man sælger jernprodukter. Båndstål hedder de her i DK.


  Kære Gitte - du kan læse om stenmelsstierne her - http://www.clausdalby.dk/2010/10/stenmelsstier_29.html

  SvarSlet
 18. Kære Claus. Rigtig mange tak for de dejlige levende billeder, det er altid interessant af komme rundt i din have. Ang. brug af professionelle må jeg desværre give dig helt ret, der er bare forskel på en overordnet velovervejet haveplan, med et stramt skelet. Den slags haver overlever simpelthen bare bedre tidens ælde. Tror vi her i Danmark er for dårlige til at søge professionel hjælp, det være sig tilbygninger til huset, haven, måske indretning af hjemmet. Jeg tænker på fx. ved nybyg, mange bygger et hus til 2,5 -3 mio kr.eller mere, men haven....Hæk og græs der er sat 25.000 kr af, tænker på at i Frankrig tilbyder typehusfirmaer meget ofte en havearkitekt som en del af byggeentreprisen, det kunne vi lære meget af. Hvor er der mange forhaver med knust granit og 2 udtørrede buksbom i potter...Jeg bor i et nybyggerområde, øv hvor trist.
  Henrik

  SvarSlet
 19. Kære Claus. Mange Tak for en dejlig tur rundt i din tidlig forårs have. Jeg syntes at det er meget spændende at høre om hvordan du fortæller om opbygningen af haven og dens rum. Jeg er helt enig i at en have skal have mange rum og mange små overaskelser. Jeg selv har jo en meget lille have , så der kan ikke blive de lange kik, men en have som min på kun 240 kvadrat meter, kan sagtens have mange rum. Jeg ser nu frem til at jeg engang kan få de lange kik i haven, når jeg skal lave min drømme have. Mange tak for at vi må være med rundt i din have..Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 20. Tack snälla du för att du tog dig tid att lämna svar på mina frågor! Jag ska hålla utkik efter räftehägnet, redan nu ska jag leta upp bandstålet. Många tack och ha en trevlig vecka! // Ingela

  SvarSlet
 21. Kære Claus

  Hvor er det dejligt at du tog tråden op, med at vise linjerne i din have.
  En ting er at se dem frodige og en anden når linjerne står golde, som de gør på den tid af året.
  Jeg syntes, at man lære haven at kende på en helt ny måde, og det giver en meget bedre forståelse af helhedsindtrykket og af de enkelte haverum.
  Glæder mig til at se mere til de andre rum, der er i haven.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 22. Hej Claus.

  Tak for endnu en video.

  Skønt at se hvordan der er tænkt på lange kig, både på langs og på tværs af haven. Det har jeg også i min have, og jeg har ikke brugt havearkitekt ;0) men man suger efterhånden en hel del viden til sig,( Gæt selv fra hvem ;0)) og det er ikke helt uvæsentligt.

  Ha´en god dag Claus.

  Kh Marlene

  SvarSlet
 23. Hej Claus

  Fin video. Er i øvrigt enig med dig i at det er en god idé at bruge en arkitekt til at hjælpe med de overordnede linjer. Jeg synes bare også at det er så vigtigt at folk fortsat har lyst til selv af prøve ting af i deres have, også uden en "blåstempling" på forhånd.

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 24. Tak for en fin video Claus.

  Og så lige:

  TILLYKKE !
  Skønt at du har kunnet holde os ud så længe......og utroligt at du kan blive ved og ved...

  SvarSlet
 25. Kære Claus.
  Også et stort TILLYKKE herfra - med bloggens 2 års fødselsdag i dag den 12. marts. Jeg troede lige det var det, Jesper-styr-på-tingene ville sige, men det var det så ikke.
  Tak for rundturene i din have, Claus. Det er noget af det skønneste, jeg ved.
  De kærligste hilsner til alle I kære derude!

  SvarSlet
 26. Kære Claus.

  Glæder mig meget til at se lågerne, du omtaler i din fine søndagshilsen her!

  Hjerteligst

  SvarSlet