Bøgen springer ud

I morgen siger kalenderen 1. maj, og så er det, at bøgen springer ud. Skoven lader stadig vente lidt på sig, men hækken er begyndt.

 

20120429_070605

 

Her er der et par planter, som altid er foran de andre. En løfterig tid.

5 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Dejligt når alle de brune blade forsvinder, vi vil hellere se på noget lysegrønt og livsbekræftene.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. "Mit" bøgetræ er over night sprunget ud i hysterisk lysegrøn. "Mit" fordi det står nede i haven, men jeg kan se på det fra min seng og min arbejdsplads. Det er et gigantisk. ældgammelt (huset er fra attenhundrede-og-noget)og fredet bøgetræ. På den anden side, ud mogd vejen og mit stuevindue står en lige så stor, gammel og fredet blodbøg. Og selv om det ikke er en hel skov er de smukke. Der er mange bøgehække i nabolaget og det er sjovt at notere at der netop altid er nogle enkelte der er foran......

  SvarSlet
 3. åååhhh så skal råbe BØGEIS og vi skal have bøgeis - det er en dejlig skik jeg lærte sidste forår hos Frk. Solhat :)

  Det vil jeg rigtig glæde mig til sammen med børnene

  http://froekensolhat.blogspot.com/2011/04/bgeis-0.html

  ...og dejligt ser det ud når det hele står med skønne lysegrønne skud Claus.

  Jeg glæder mig til at se hvordan mine Søjleformet bregnebladet blodbøg ser ud i udspring i år, vi fik 3 stks. sidste år :)

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare dejligt, bare det nu ikke går lige som sidste år - hvor hele toppen af vores ny-udsprungne bøgehæk fik et kulde-chok.

  SvarSlet
 5. Min yngste og jeg så den første udsprungne fuldvoksne bøg for et par uger siden. Alle de andre træer omkring den springer først ud nu. Det er da sjovt sådan noget, at der er så stor forskeld fra plante til plante.

  Jeg var helt vild over den bøg, mens hun som sædvanlig var mere optaget af alle blomsterne og deres navne. Sådan er der også forskeld på mennesker...

  SvarSlet