Det går godt

Tænkte at nogle af jer måske havde lyst til at følge med i, hvordan det går med mine lathyrus.

 

image

 

Som I ser, går det ganske godt, og de små planter har fået højde uden at være blevet lange og ranglede. Det skyldes, at de står i væksthuset, hvor lys og varme er afpasset.

12 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  Jeg kom lidt sent igang med mine lathyrus, men de viser sig nu også. Jeg fik så mange planter sidste sommer at jeg kunne høste mine egne frø. Sorterede og såede de bedste i såbakker med individuelle rum. Alle frø spirer, så her er der også stor succes.
  Jeg har også gang i klokkerankerne i år - også med frø jeg selv har kunnet høste. I øvrigt dejligt at du introducerede dem for os sidste vinter/forår. Rigtig god aften. Mvh
  Michael

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Mine har ikke set overfladen endnu, men det er der en god grund til, for de er først kommet i jorden i går, såå, jeg venter med tålmodighed, men har store forventninger, da det er dine fine frøposer, som der er lagt.
  Alle dine flotte frøæsker, er begyndt at komme i jorden, men det sker sådan lidt i små etaper, (men det ved du jo hvorfor), men jeg regner med at blive færdig i løbet af påsken. Her bliver der ikke plantet noget ud før efter d. 5 juni, da vi bor et frostfølsom sted. Jeg regner med at alle de små plantebørn nok skal blive klar alligevel.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Mine Lathyrus sprang op af jorden indenfor 10 dage. Da det er mit første forsøg udi såningens kunst, blev jeg noget overrasket over succes-raten. De er blevet nippet og er begyndt af forgrene sig. De er heldigvis ikke blevet lange og ranglede men virker robuste.
  Tak for inspirationen
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Mine lathyrus sået i lørdags er endnu ikke dukket op, derimod er klokkerankerne fine. De står nu i drivhus og bliver puttet i aviser om natten sammen med andre små pus. Den lyslilla ærteblomst er jeg lidt spændt på spirevilligheden af, over halvdelen af frøene var rynkede, så jeg tror faktisk ikke disse frø er spiredygtige. Vi får se!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Mine ligner rigtig meget dine, så jeg er helt tilfreds. Jeg har nok en spireprocent på 90 i år, så det går over al forventning. I år er det mine klokkeranker der ikke vil spire har ellers gjort præcis , som gu læret os sidste år. De lilla frø er egen høst så det er nok derfor de ikke spire, hvor imod de hvide er købe frø. Det ser desværre ud til at sommeren 2012 bliver uden klokkeranker men men men så har jeg jo alle de dejlige lathyrus. Håber du siger til når du kniber dem :-)
  Rigtig god Påske
  Helle

  SvarSlet
 6. Hmmm ... Mine spirer slet ikke endnu ;0)

  SvarSlet
 7. Mine blomsterbørn er kommet indenfor et par dage. Både lathyrus og klokkeranker har det godt. Satser lidt med kæmpe verbana under dække i drivhuset trods nattefrost. Knibeøvelser for lathyrus fra vindueskarmen er startet. Drivhus-børnene har flere bladpar!

  Tak for statusrapport fra her og der.

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 8. Mine er også fremme, men de ser desværre højere ud end dine - jeg ønsker mig sådan et drivhus, men der går nok nogle år til vi når til det ønske på listen... Skal vi snart til at nippe?

  SvarSlet
 9. Hej Claus,

  Uha, mine er lange og ranglede og vælter - så det er nok forskellen på væksthus/drivhus - og en vindueskarm. Jeg må nok knibe lidt af dem - og håbe det bedste. Men når man ikke har drivhus - er det nok bedst at vente til lidt længere hen i foråret. MEN det kan jo godt krible lidt i fingrene først på sæsonen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Til jer uden drivhus..

  Jeg har købt store gennemsigtige plastkasser på hjul i jemogfix..

  Det er mine drivhuse, de står ude i lyset om dagen og under halvtag om natten, det fungere perfekt, ingen ranglede spire her :)

  Jeg har forspiret indendøre og flytter dem ud efterhånden de bliver lidt større..

  SvarSlet
 11. Her har mine Lathyrus det også godt!
  Både dem i stuen med kunstig daglys og dem der står i haven. Dem jeg har i haven er begyndt at spire og de står i en gennemsigtig opbevaringskasse med låg på. Den fungerer som mini drivhus :-D
  Rigtig god påske!
  :-D Gro

  SvarSlet
 12. Hej Claus - mine har nu tre bladpar, så jeg venter spændt på næste lektion :-)

  SvarSlet