Det skal være skidt ...

... før det bliver godt! Som I kan se på billederne her, ligner arbejdspladsen bagved huset nærmest Jerusalems ødelæggelse. Men faktisk er der system i rodet.

 

claus20120415_163744

 

Vi er i gang med det store ’krukkeshow’, der går ud på at plante nyt og plante om.

 

claus20120415_163818

 

Det ser næsten håbløst ud, men faktisk er vi foran i år i forhold til tidligere år, og i løbet af en lille måneds tid er der ryddet op.

 

claus20120415_164029

 

Jeg skal nok komme tilbage med billeder af noget mere velordnet senere.

22 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Jeg får ofte et stort smil på læben, når jeg kigger herind. I dag fordi jeg kan se, at du har købt nye krukker. Og det finder jeg morsomt.

  Du er (også) en mester udi i krukkeri :0) Faktisk håber jeg, at du vil vise lidt mere om, hvordan du gør, for jeg er selv pisket til at have krukker langs alle skel på grund af skvalder-naboer. Jeg har din første krukkebog på boghylden, som jeg bladrede i igen for få dage siden og jeg har genset afsnit 8 af de sidste genudsendte Haven i Hune. Alligevel kunne jeg godt tænke mig lidt mere "how to" her på ønskekanalen. Om jeg ellers må være så fri at bede.

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Rod!! Hvor!! Der er da så sandelig system over foretagenet. Hold inde for et overblik.- Som Nette, kunne også jeg godt lide at finde ud af, hvorfor mine krukke eksperimenter fejlede. Jeg har fulgt din bog om ´Krukker i Haven´, og dine andre mange gode fif her på bloggen, derfor var det nederdrægtigt skuffende, at ud af alt hvad jeg har sat, er der kun én krukke med `Ballade´tulipaner som opfører sig nogenlunde eksemplarisk. plus at de løg jeg har sat i naturen, har været meget længere tid fremme, end dét, der så endelig kom op, i krukkerne, og i en sølle forfatning. Således har jeg de smukkeste ´Replete´ Påskeliljer langs huset, mens de i krukker kun fik blade, og ´døde´ bløde knopper.
  Nå, det bliver nok bedre næste år! Idag er det mig der bager kringle, mens Dannebrog vajer over det ganske danske land. Jaa, lidt ´royal´ har man vel lov at være.
  Kærlige hilsener, Iris.

  SvarSlet
 3. Hold da op hvor har du mange krukker, Claus!
  Det er godt du har hjælp i haven - for det ser næsten helt uoverskueligt ud.. Tak fordi du tager os med på rejse i dit haveeventyr, også bag kulisserne.
  Gode tanker
  Mathias fra Nordfyn

  SvarSlet
 4. Jamen også hellere system i rodet end rod i systemet. Så du er jo en heldig mand !!! Men det ved du jo heldigvis godt OG sætter pris på det.
  Jeg har nu også været heldig med mine krukker, som har stået ude hele vinteren, siden de blev tilplantet i efteråret. De forskellige ting er på vej op, og det er bare så skønt..
  Ha en dejlig dag.
  Knus
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 5. Ja her var det mange krukker og forundrer meg ikke om du har system i galskapen..Det er vel noe jeg er sikker på..Gleder meg villt til helgen, skal nemlig besøke Bilka i Århus og ser frem til alt det vakre der:)Fortsatt fin uke:)

  SvarSlet
 6. Hej Claus.
  Jeg har som Iris heller ikke haft held med mine krukker med løg i år. De løg der blev lagt i bedene står derimod næsten alle fint. Dog undrer det mig meget, at flere af de blomster der skulle blive hvide (Bilka kasserne) bliver gule udendørs. Først når jeg plukker dem ind bliver de hvide. Mystisk!
  VH Elsebeth

  SvarSlet
 7. Tja, så skulle du se mit krukke cirkus...........men er der ikke også en forventningens glæde over at gå og se på alle krukkerne og se frem til al den frodighed de skal byde på i de kommende måneder. Sådan har jeg det i hvertfald. Og jeg kom altså også til at smile over de tydeligvis nye krukker - men må jo erkende at jeg selv køber krukker hvert år, selv om antallet efterhånden er meget stort........jeg er dog begyndt at smugle dem ind i haven for ikke at blive mødt med alt for meget hovedrysten og overbærende smil...........

  SvarSlet
 8. Åh så mange dejlige krukker..

  Jeg har også samlet mange siden sidste år og glæder mig til at fylde dem alle (ca 150) med blomster..

  "jamen kan de være i din lille have" spørger alle - det ved jeg ikke, men det regner jeg med...

  Claus skrev et eller andet sted at der altid er plads til en blomst mere, og det var skønt at læse, for sådan har jeg det også :)

  SvarSlet
 9. huuuuuh ha, helle for ikke at aftenvande :)

  SvarSlet
 10. Hej Claus,

  Jeg har i efteråret lagt mange løg i krukker - bl.a. 3 af dine røde/purple løgkasser. Men jeg synes ikke de ser ud til at gå "til held". Jeg plantede en af dine hvide kasser i et bed - og de trives flot. Jeg ved ikke om det er vejret. I efteråret var der for mildt - og løgene groede ovenud af krukkerne. Og nu har vi vedvarende nattefrost. Så jeg tror, jeg vil putte andet i krukkerne hen over sommeren og beherske mig m.h.t. tulipanløg til efteråret.

  Og så vil jeg nyde din flotte samling ved havelågerne i stedet for min egen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Claus I want so much to share a photo of the beauty the tulipfields who are situated round the little village where I live. Can you tell how to send you a photo?
  gr. Marijke

  SvarSlet
 12. Jeg nyder altså at se en anelse kaos hist og her, for det er jo her, bag kulisserne, at kimen til store oplevelser bliver lagt. Og når jeg ser billeder som disse, tænker jeg med spændt forventning på resultatet..

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Løgene som jeg satte fra din ´hvide kollektion´ har jeg ventet spændt på, og et øjeblik studsede jeg over Elsebeth´s bemærkning om at hendes er blevet gule! Nu har jeg opdaget at mine narcisser, som er udsprunget i dagens solskin, til min skræk (!) også er gule! Gule udvendig og på det nærmeste netto-gule indeni. Nej altså. De ligner slet ikke den snehvide `Mount Hood´ som er afbildet på kassen. Er det min havejord´s skyld eller hvad. De matcher bare slet ikke de andre løg i mit hvide bed. (Havde de så bare været måneskinsgule...)
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 14. Kære Nette - hvad er det, du gerne vil vide.

  Deer Marijke - please use my mail adress: claus@klematis.dk

  Kære Iris - det lyder altså ikke godt. Vær lige sød at maile mig et billede

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Jeg er desværre helt tilbage ved Adam og Eva. Dog har jeg styr på, hvilken type jord, der egner sig bedst til krukker. Jeg har nemlig været i Bilka og købt CD-jord :-) Min uvidenhed er stor, men jeg må vel begrænse mig, selvom jeg er så umanerlig dårlig til det.

  Jeg er ofte i tvil om, hvilken størrelse krukke til hvilke vækster. Og så den helt store: Hvilke vækster er bedst egnede (for der er vel for pokker nogle som egner sig bedre end andre?). Sommerblomster giver sig selv tidsmæssigt, men hvor tit giver man stauder ny jord? Dine sammensætninger er ganske vidunderlige, og hvoran du får en samling krukker til at ligne et sublimt bed, er mig en gåde. Så kort sagt: ALT.

  Nu sidder du nok der og fortryder, at du spurgte :-)

  SvarSlet
 16. Kære Nette - ja, her må jeg nok henvise til mine to bøger og til de billeder, jeg vil komme til at vise sæsonen igennem her på bloggen. Skuffet eller ...?

  SvarSlet
 17. Kære Claus.

  Glæder mig til at følge dig og dine "potter" - der er godt nok mange, men du har jo også mange blomster der skal udplantes.
  Det med tulipaner - jeg havde den skønneste vinrøde tulipan sidste år - med vil du tro i år er den crem-gul--
  Jeg har hørt, at tulipanløg ikke altid "kommer igen" men at de bliver en helt anden farve, lærte jeg så---
  Tak for alle de smukke billede, jeg følger med, dog uden kommentarer, hver dag!!!
  Man mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 18. Skuffet kan jeg afgjort ikke tillade mig at være!

  Jeg må genlæse din første krukkebog, måske også få fingre i din krukkebog nr. 2 og så atter gense Haven i Hune, for dine krukke arrangementer er ganske enkelt fantastiske.

  SvarSlet
 19. @ Iris, Mine Mount Hood er også forskrækkende gule lige når de springer ud, men efter et par dage bliver de måneskinsgule, og jeg forventer at de bliver creme om endnu et par dage.

  SvarSlet
 20. Et dejligt syn med disse krukker
  hilsen GP

  SvarSlet
 21. Jeg har også købt "CD jord" i Bilka til krukkerne. Har efterhånden fået samlet en del krukker. Ja faktisk så mange, at min mand venligt men bestemt har bedt mig holde en pause hehe.... I går plantede jeg fire hosta i krukker og snart kommer der kinaroser, skovjordbær, dahlia, krydderurter og meget mere. Det tog mig otte år at "opdage" min have, og nu er jeg bidt af det:-)

  SvarSlet
 22. Her kan man da snakke om at der er krukker for alle pengene. Hvis man skulle arrangere et polterabend, kunne det måske også være en sjov idee at lave sin helt egen blomsterbukedt til sit polterabend. Ihvertfald en ny og anderledes sjov måde at lave et polterabend på. Min Mormor havde også en kæmpe have, og boede på landet, det var altid en oplevelse at komme over til hende :-)

  SvarSlet