En helt særlig bregne

Jeg faldt over billedet her i mit arkiv, da jeg ledte efter et emne til dette blogindlæg. Og det er jo meget a pro pos, når det forrige indlæg netop handlede om bregner.

 

20100524_171124

 

Denne lille skønhed med helt mørke stængler bliver ofte bemærket af havegæster, der som regel beder om navnet. Canadisk venushår er det danske navn, mens det latinske er Adiantum pedatum.

16 kommentarer:

 1. Hvor er den bare fin, mon ikke jeg kunne passe den ind i mit halvskyggebed. Bregner har ikke tidligere sagt mig noget, men de seneste år har jeg virkelig fået øjnene op for deres skønhed. De skaber en fantastisk effekt og ro i bedene sammen med de mange blomstrende planter. Og så har vi en lokal planteskole som har rigtig mange forskellige slags, så her kan jeg næsten altid finde en ny lille bregne............

  SvarSlet
 2. Nu løber mine tænder i vand.
  Hold op hvor er den flot !!!
  Jeg har set navnet før, men ikke planten.

  Står den med bare stængler forneden gennem hele sæsonen?

  Kh

  SvarSlet
 3. Verkligen en fantastisk växt. Ormbunkar är riktiga urtidsväxter... din ser ut som en trädormbunke i miniatyr!

  SvarSlet
 4. Den lille bregne ligner noget fra eventyrverdenen!
  Jeg som gik og troede at bregner var store og vilde skabninger.
  Mon den snart kan købes i planteskolen på Peterbangsvej - Karina?
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Ja den er godt nok noget særligt! Hold nu op den må vi have fingre i! Jeg har kopieret navnet og må på planterov!

  SvarSlet
 6. Navnet er notert:) Jeg leter etter gode sammenplantinger med bregner til et skogsbedd...:) Bregner er selvskrevne da:)

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Ja, det er da en finurlig lille sag.
  Minder meget om "venushår" der blev brugt i buketter før i tiden.

  Engblomsten

  SvarSlet
 8. Fantastiskt vackert foto!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Venushår er rigtig sød og en vældig god ledsageplante. jeg er også meget glad for bregner, og har en del på skyggefulde steder, ex. under træer. Sidste sommer så jeg en bregne med rødbrunt løv som jeg også gerne vil have, ligesom Venushår.
  I min have har jeg to meget gamle bregner, navn ukendt, men de har efterhånden nået en diameter på hver 50 cm. Nænner ikke at dele dem da de pynter hvor de står.
  Kh, Iris.
  PS: Hørte Søren Ryge sige, at i én af hans udsendelser, skulle han besøge ´Jytte på Mors´...det skulle vel ikke være vores allesammens Tante Grøn ...?

  SvarSlet
 10. hej Claus
  sikke en skønhed :)

  kh Mette (i Horns Herred)

  PS: foreslår, du laver et link i højre side til den aktuelle fotokonkurrence - i øjeblikket ryger man (irriterende) automatisk ned til den del på bloggen, når man trykker 'opdater' og egentlig er mere interesseret i sidste nyt :)

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Sikke dog en sød og anderledes bregne. Jeg har også et hav af forskellige bregner. Jeg glæder mig til at strudsebregnen kommer op. Den er så smuk med sin lysegrønne farve lige inden den folder sig helt ud.

  Knus fra Janne fra Greve

  SvarSlet
 12. Det hørte jeg også, Iris - tænkte det samme! Kan vi få lidt opklaring på det, Tante??
  Den bregne må jeg godt nok ha fat i når jeg bliver rask igen. Er blevet fældet af en grim lungebetændelse. Håber alle har haft en dejlig Påske trods vejret.

  SvarSlet
 13. Virkelig vidunderlig hjemmeside. Hvilket kamera bruger du til dine billeder? Alle detaljerne er fanget og det får blomsterne til at se endnu mere fantastiske ud.
  Ps god påske :)

  Med venlig hilsen
  Troels

  SvarSlet
 14. Hvor er den bare fin. Nærmest lidt eventyrlig som om man er blevet lille bitte og går tur i en bregneskov.

  SvarSlet