En lækker lammesteg

Kan (jvf. gårdsdagens indlæg) fortælle, at lammestegen blev rigtig god. Mør og velstegt. Langtidstegning er en god ting.

 

20120126_135131

 

Grøntsagerne blev også fine – sådan nærmest helt ratatoulli-agtige; bløde og lækre.

 

20120126_135840

 

Til lammestegen og de ovnbagte rodfrugter fik vi pomes rösti: Tre fire bagekartofter rives fint og blandes i en skål med et sammenpisket æg, salt og peber.

 

20120126_140106

 

Bredes ud på en varm pande med lidt olie og står nu og samler sig ved middelvarme. Panden rystes af og til for at undgå, at kartofterne sætter sig fast. Vendes ud på en stor tallerken og ’glides’ over på panden igen. Steger videre ved svag varme en god halvtimes tid. Skæres derefter i ’lagkagesnitter’.

 

Velbekomme ...

14 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud!
    Hvis du vill servere en fantastisk Gulerodskage til dessert, har jeg lige lagt op en opskrift på min blog. Ta en lille kig hvis du haver lyst!
    God Påske!

    SvarSlet
  2. Det ser underbart gott ut. Glad Påsk till Dig Claus och till alla dina trädgårdsmedarbetare.

    SvarSlet
  3. Ser gott ut! Jag hade också långstekt lamm igår, men det var för att jag hade glömt att ta upp den från frysen så jag fick sätta in den fusen i ugnen, men det gick bra det med :-)
    Glad påsk!

    SvarSlet
  4. Hvor ser det lækkert ud.
    Lam bliver jeg aldrig træt af. Og så med bagte rodfrugter og rösti til - det kan da næsten ikke blive bedre.

    SvarSlet
  5. Det lyder ikke dårligt:) Jeg tror, et af mine lam skal lide den samme skæbne, dog ikke i stenovn. Selv om både jeg og ældstesønnen drømmer om sådan en.
    Ramsløgene har jeg i haven (i et afgrænset højbed), og de er tyvstjålet efter et besøg i din have. Min veninde og jeg sneg os, efter havebesøget, ud i Riisskov og gravede (med en sløv sneskovl, der hele tiden klappede sammen)et lille bundt løg op til hver af os. De har nu bredt sig så jeg nemt skal spise en del ramsløgpesto.
    mvh Lotte

    SvarSlet
  6. mums bliver jo helt sulten!
    Det er virkelig sjældent at vi får lam her i huset, hvilket er synd og skam for det smager jo himmelsk - så længe det er krydret og tilberedt på den rigtige måde! :o)
    velbekomme!

    SvarSlet
  7. kaere Claus,
    er det dig, der har stàet for
    madlavningen? Hvis ja, mà man
    da sige, at du er lige sà
    dygtig i kòkkenet, som du er i
    haven ! Det ser godt nok
    laekkert ud !
    Fortsat god Pàske!

    Hilsen Kia (fra Italien)

    SvarSlet
  8. Uhmmmm, hvor det smagte - i mine tanker!

    Det lyder godt nok lækkert med ramsløgpesto. Det har jeg aldrig prøvet, men det skal jeg til næste forår, for lige nu har jeg ikke stunder til madlaving.
    Ingen påskefejring hos mig i år, for den danske del af familien er rejst udenlands på ferie, og den anden halvdel går og venter på mig i Florida. De er så småt gået i gang med at forberede tvillingernes 14 års fødselsdag på næste lørdag. De skal ikke konfirmeres, men fejres skal de, og det bliver med beach party hele dagen sammen med familie og venner inklusive deres egne.

    Temperaturen var 'kun' 21 grader, i skyggen altså, i går, så det tegner godt. Vi skal have muslinger, som vi tilbereder i en tønde over åben ild på stranden og grillet fisk (jeg har bestilt Kingfish krydret à la créole og svøbt i bananblad). Og kender jeg gæsterne ret, er der nogle, som bidrager med deres dessert specialitet. Hvis de ikke selv er indvandrere, er de anden- eller trediegenerationsindvandrere, så man kan godt sætte næsen op efter både mexicanske og asiatiske spændenheder fx.

    Glædelig Påske Allesammen
    Jytte
    www.dansihknitdesign.com

    SvarSlet
  9. Kan næsten fornemme hvor mør og lækker din lammekølle blev efter en gang langtidsstegning :-)

    SvarSlet
  10. langtidsstegning ER bare en fantastisk ting - det er så nemt når det sådan passer sig selv og så bliver det så mørt så det smelter på tungen - her i huset er vi især fans af langtidsstegt lammebov som i tilgift er billigt - ca 90,- stykket i Bilka og så er der rigeligt til 4 :-)

    SvarSlet
  11. Kære Claus,
    Glædelig påske - det må man vist godt sige i dag.
    Langfredag var en bitter dag - skøn var påskemorgen!

    At spække lam med pesto skal jeg prøve næste gang, der skal langtidssteges en lammekølle.
    Vi holder meget af lam her i huset og spækker den som regel udelukkende med hvidløg.
    Andre former for pesto (foruden ramsløgpesto) må da også kunne bruges?
    Har du for øvrigt nogen sinde smagt marsklam?
    Det er også lidt af en delikatesse - der er knapt så intens i lammesmagen som f.eks. Gotlands-lam.
    Så hermed hjertelig tak for dejlig inspiration til lammekødet.
    "Lagkagesnitterne" lyder også herligt.

    Kærlig hilsen
    Karen

    SvarSlet
  12. Det ser lækkert ud tak for opskriften på rosti, det skal prøves imorgen.
    Fortsat god Påske.
    hilsen GP.

    SvarSlet
  13. Hej Claus. laekker paaskemenu...her elsker vi ogsaa ròsti, men jeg laver dem uden aeg, bare med revne kartofler . Knus og God Paaske!

    SvarSlet
  14. Lige pludselig sidder jeg med skrigende mave og trænger SÅ meget til "rösti kartofler"!
    Har heldigvis ingredienserne, så... ad sti afsted til køkkenregionerne! :-D
    OBS! Jeg tilsætter også lidt finthakket/revet løg i kartoffelblandingen, hvilket gør smagen extra yummy!
    Nænner ikke at spise de små lam, så stegen springer jeg over. ;-)
    *SMIL* fra Lisbet

    SvarSlet