En skov af hvide prydløg

For et par år siden lagde vi i det hvide bed bag The sunken garden industrielle mængder af kæmpeprydløg, Allium giganteum, i en hvid variant. Stor var min glæde, da den året efter blomstrede og kastede det mest overdådige syn af sig.

 

20120427_070618 20120427_070717

 

Modsat var skuffelsen enorm, da der sidste år kun viste sig blomster på under ti af de omkring tusind løg, vi havde lagt. Blot bladene kom op.

 

20120427_070723

 

I kan nok tænke jer, at jeg derfor blev meget, meget positivt overrasket, da det for en uges tid siden blev klart for mig, at prydløgene tilsyneladende alle har tænkt sig at blomstre i år. Der er i hvert fald mange lovende knopper. Det bliver en fest!

7 kommentarer:

 1. Er sikker på det bliver et fantastisk syn.
  Jeg fik endelig fat i nogen sidste år og der er også fine knopper i, så glæder meget til at se dem i selskab med tulipan spring gren og en dobbelt hvid.
  Hav en fantastisk have dage.

  SvarSlet
 2. Sjovt med den slags overraskelser.
  Det er ligesom med Forglemmigej - de kommer også hvert andet år, så må man plante forskudt, så der er nogen hvert år.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 3. Gleder meg til å se flere bilder fra dette bedet! Det er spennende med haven fvordan den utvikler seg år for år. Noen skuffelser blir det jo, men det er morsomme overraskelser underveis også!

  SvarSlet
 4. The little bud is looking so awesome.
  And the the of plants are really lovely.
  Actual Exams

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Mystisk, de burde vel blomstre hvert år. Mine kejserkrone blomstrede af uvisse årsager heller ikke sidste år og nogle af de lave kæmpeprydløg (har glemt navnet, Christo...et eller andet)kom heller ikke i blomst - kan det være den meget kolde og tidligt indtrufne vinter der er årsagen?
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Kære Pingvinprinsesse - nu bliver jeg altså nødt til at tage til genmæle. Tror du virkelig, at jeg ikke kan se forskel på en alliumfrøplante og een, der er udvokset? Til din orientering er en alliumfrøplante det første år ikke en gang så tyk som et purløg, og her taler vi altså om blade på størrelse med velvoksne porrer. I øvrigt tager det fire-fem år, inden en alliumfrøplante begynder at blomstre, så ...

  SvarSlet