Et naturmirakel

I går havde jeg en oplevelse, som jeg kan leve på længe. Vibeæg i så stor mængde, at man kun kan drømme om det. Jeg elsker disse ternede blomster!

 

claus20120425_151003

 

For et par år siden havde jeg besøg af et par, der fortalte om deres vestjyske have, hvor vibeæggene blomstrede om kap med hverandre. Næsten for godt til at være sandt.

 

claus20120425_151615 claus20120425_151832 claus20120425_151710

 

De sendte mig nogle billeder. Jo, det var rigtigt, og jeg blev selvfølgelig fyr og flamme.

 

claus20120425_151911

 

Da vibeæggene stod i fuldt flor sidste år, inviterede de mig, men desværre kunne jeg ikke komme i rette tid, da jeg var helt optaget af rejser.

 

claus20120425_151549

 

Men i går var jeg på besøg i Struer og tog disse billeder. Hvad siger I så? Det er da et naturmirakel af de helt store ...

36 kommentarer:

 1. Nøøøøøøj det er jo helt vildt! Sikke et syn for guder - har de lagt alle disse eller har de bare formeret sig på egen hånd? Fantastisk, ganske simpelthen :)

  SvarSlet
 2. WOW, hvor ser det vidunderligt ud!
  Jeg startede forsigtigt med 50 løg i efteråret, men tror kun at ca 1/5 del blomstrer nu. Måske (forhåbentligt) er det bare fordi, jeg er bagud :-)

  SvarSlet
 3. Å.., for et syn! Ruteliljer er vakre, men dette var jo pradisisk å se. Jeg blir helt i himmelen ut av de danske røde, bølgende valmue-engene, så jeg kan levende forestille meg den euforiske følelsen du må ha fått da du skuet ut over dette henførende blomsterhavet :)
  Her blir det visning til helgen...er spent!! http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=34439519

  SvarSlet
 4. Hvilket skønt syn - jeg er også vild med vibeæg :)

  SvarSlet
 5. Kære alle - fik ikke skrevet, at parret har boet i huset i små syv år, og at vibeæggene var der, da de kom. De sår sig år for år og bliver til flere og flere.

  SvarSlet
 6. Et meget skønt syn, jeg er også vild med dem. Har selv nogle stykker, men vil da gerne have mange flere.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Hver dag i foråret, at kunne glæde sig over, og nyde et så smukt og specielt ternet ´tæppe´, dét er da noget helt særligt og det kan man aldrig blive træt af at se på. Hvor er det bedårende.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 8. Beate fra Skovhaven26. april 2012 kl. 11.07

  Et flot syn - jeg må ha`fat i nogle flere løg.
  Jeg nyder hver dag alle de løg jeg købte i Bilka til den hvide have.
  Mine tulipaner får jeg ikke glæde af i år, men dem nød rådyrerne.
  Hegnet er sat omkring min skovhave nu, så næste år er det mig der får glæde af alle tulipanerne jeg har sat sidste år.
  KH
  Beate

  SvarSlet
 9. Jeg kan godt se at det har været noget af en oplevelse..HOLD DA OP MAND... Det er virkelig et smukt syn og tænk engang at det findes i Danmark, tænk engang at det er de rette der er kommet til at bo i huset og ikke en familie med interesse i en græsplæne til fodbold. Jeg er meget glad for at få lov til at se de her billeder og vi har efterhånden set rigtig mange smukke billeder i den sidste tid her på bloggen .Jeg syntes at vi har fundet vinder billedet også selv om det er dig Claus der har taget billederne ..og selv om de ikke deltager i konkurrencen.. for mig var det her noget ganske særlig..Til den familie der har bevaret dette smukke natur, Tak for at bevare og dele det med os andre. Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 10. Så vakkert. Den planten må jeg finne ut litt mer om;-))
  Ha en god dag..

  SvarSlet
 11. Kæreste Claus,

  Disse billeder er noget af det mest pragtfulde, jeg nogensinde har set. Det er ren vår-poesi. Smukkere kan det simpelthen ikke blive.

  Jeg er fuldstændig enig med Paw i, at nu ER fotokonkurrences vinderbillede fundet. Jeg stemmer på det nederste.

  Dette helt unikke sceneri er virkelig et naturmirakel helt udenfor kategori.

  Heldigvis findes der både natur-mirakler og menneskelige mirakler. Jeg oplevede selv et af sidstnævnte igår. Jeg har længe været fraværende i blogland p.g.a nogle chokerende voldsomme og meget meget smertefulde private begivenheder, men igår skete der et mirakel i form at et møde med en frelsende engel i menneskeskikkelse, så nu er der tændt et håb om lysere tider.

  Jeg ved, at mange af jer, som jeg har været så priviligeret at komme til at kende i bloguniverset har været bekymret over min lange tavshed, og I skal vide, at hver en venlig, hjertevarm bekymret hilsen har betydet uendelig meget for mig. Tusind tak for hilsner, støtte, blomster og gaver, der er blevet lagt ude på trappen foran hoveddøren. Og til dig, Helle i Schweiz: Mange mange tak for den søde hilsen og den yderst delikate chokolade, som også lå ude på trappen en dag. Bedre chokolade har jeg simpelthen aldrig smagt.

  Og Paw...captain to crew: I love you.

  Knus og varme tanker til jer alle

  SvarSlet
 12. Oh my - hvor er det smukt. Ææælsker simpelt hen disse små smukke blomster med så naturstridige mønstre. Og tænk så en hel plæne fuld! DET giver et helt overvældende sug langt ind i maven. Tak for billederne!

  Hav en god dag - hilsen Trine

  SvarSlet
 13. Fantastisk, hvilket vidunderligt
  syn. Godt du lige nåede at skrive
  at de formerer sig, så der er håb forude for os andre :-) Elsker også vibeæg.

  Dejlig dag til alle :-)

  Hilsen

  Lise

  SvarSlet
 14. Hvor er det smukt. Gid det var min have.
  Mange hilsner Lotte

  SvarSlet
 15. Kære Claus.
  Ja, så kan det da simpelthen ikke blive bedre. Så skønne billeder. Jeg er tilbøjelig til også at holde med Paw: Claus, du har vundet fotokonkurrencen - medmindre der da er én, der kommer med et billede med et lille føl og dets mor på en mælkebøttemark. Så vil jeg stemme på det.
  Og du er "på igen" TANTE GRØN - nu brød solen frem i Ringkøbing!!!
  De kærligste hilsner fra en nu også altanløs.

  SvarSlet
 16. Smukt er vel det bedste ord at bruge her..........glæder mig til mine nysatte vibeæg har bredt sig på den måde om 50 år :o)
  Hvor må det være fantastisk sådan at få adgang til den slags smukke oplevelser.
  Og hvor dejligt at høre Tante Grøns smukke "røst" - en varm tanke til Tanten her fra mig.

  SvarSlet
 17. Nøøøj altså...
  Har desværre ikke samme held med vibeæg, mine bliver bare færre og færre!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 18. Nej hvor fantastisk! Det ville jeg gerne have set med egne øjne. Jeg ELSKER vibeæg, men af en eller anden grund dør mine altid..synes ellers at have læst, at de kunne tåle det meste.

  SvarSlet
 19. pragtfuldt syn jeg elsker alle de skønne selvsåede blomstertæpper, dette her er et af de sjældne,.
  og godt at "høre" dig igen Tante Grøn, du har været savnet. Jeg vil ønske for dig at du går mod lysere tider. knus
  kh
  Gunvor

  SvarSlet
 20. VIDUNDERLIGT sikke et syn for guder !
  - Jeg har èn eneste i haven min øv!
  Knus Gro

  SvarSlet
 21. Vi har savnet dig. Tante Groen,

  og det goer mig ondt for dig, at du skal saa meget ondt igennem. Forhaabentlig kan den kommende lyse tid laegge et lidt mildere skaer om din tilvaerelse. Men vid,at vi allesammen taenker kaerligt paa dig, mens du soerger, for der er jo ingen vej udenom. Sorg skal gennemleves for at man kan laere at leve med den.
  Med karlig hilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 22. Det er godt du tager billeder for det her kan ikke beskrives med ord.

  TAK. Også til de mennesker der passer på en sådan skat og tilmed lader os andre få et smugkik ind i paradiset.

  SvarSlet
 23. Ja, det er da et drømme syn - ubeskriveligt smukt :-)

  Jeg sender varme tanker tilbage til dig Tante Grøn.

  SvarSlet
 24. Kære Claus

  Flot skue må det have været, det må have været ligesom da du så blue bells i England sidste år. Sådanne tæpper er bare et flot syn.

  Kære Tante Grøn

  Dejligt at se du skriver igen, du har været savnet rigtig meget her på bloggen, med altid dine fine og velbeskrevne indlæg og som altid er så livsbekræftende. Derfor gør det mig rigtig ondt at høre, at du må opleve, at livet har vist sig fra sin onde side. Jeg håber, at du kan begynde at se lidt lys forude, og solen igen kan begynde at skinne på din vej.

  Store KNUS og KRAM herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 25. Kære Claus

  Det ser fulstændig eventyrligt ud, et sjældenhedt syn af de store. Der er ikke nogen forårsblomst der overgår vibeæg i poesi og ynde.

  Varme tanker til dig Tante Grøn, du har været savnet.

  Engblomsten

  SvarSlet
 26. Det var da helt utroligt smukt Claus!
  Det havde jeg aldrig troet var muligt. Hvor må det have været hårdt for de tidligere beboere at forlade sådan en have!

  Tante Grøn: dit livstegn vækker min dybeste sympati. Jeg gik også og tænkte hvad der mon var galt, og bange anelser vil man jo helst ikke bekræftes i.

  Men det lader til at du kan se fremad, hvad årsagen så end har været. Hvor er det dejligt for dig, at så mange har været orienteret om din situation og har støttet dig.

  Du er et menneske der deler meget med os andre, og derfor er det dig vel undt, at andre nu har delt deres overskud med dig.

  Mine varmeste tanker går til dig, som de har gjort det i al stilhed i de seneste uger.

  Kærlig hilsen Lisbeth K

  SvarSlet
 27. Beatew fra Skovhaven27. april 2012 kl. 13.28

  Hvor var det dejlidt at høre fra dig Tante Grøn - du har været savnet her på bloggen- dejligt, at du nu kan se lys forude.
  Hvis du kommer til Sønderjylland - er du meget velkommen her i skovhaven.
  KH
  Beate

  SvarSlet
 28. Kære alle,

  jeg er dybt dybt rørt over alle jeres gode, hjertevarme og venlige ord. Jeg har det med smukke mennesker, som med smukke blomster: De gør livet værd at leve.

  Tusind tusind tak for jer jeres tanker. Jeg vender forhåbentlig frygtelig tilbage engang, for jeg kan ganske enkelt ikke undvære jer, alle mine dejlige med-havetosser.

  Taknemlige knus fra den lidt vissengrønne

  SvarSlet
 29. Kære Tante Grøn... Jeg elsker også dig. Tak for at i findes i mit liv ..kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet