Gode forbindelser

Jeg er så heldig at have rigtig gode forbindelser rundt omkring i Europa, når det gælder planteproducenter.

 

20120419_135935

 

Se bare de formklippede buksbom og enkelte taks, som jeg fik hjem i går. De er så gennemført tætte og velklippede, at jeg aldrig har set dem flottere. Holland kommer de fra.

 

20120419_135956

 

Et plantekyndig bekendt har fortalt mig, at en kvalitetstest går ud på at stikke en blyant ind mellem grenene og se, om de kan fastholde den. Kan de det, er det en første kvalitet. Ikke noget problem her!

 

20120419_140014

 

Som jeg flere gange før har nævnt, spiller grafikken en stor rolle i min have, og det formklippede skal bruges som en del af en krukkekomposition for enden af The Sunken Garden. Her bliver det grønne sat sammen med gråløvede planter og hvide blomster. Jeg tror, det bliver smukt.

 

NB. Bemærk også, hvor forskellige krukkerne er.

16 kommentarer:

 1. Det rene øjenguf - tillykke med dem :)

  SvarSlet
 2. Hvor er de flotte og tænk så heldige at komme hjem og bo i din have.

  Her i min åhave er der mange gamle buskbom, flotte og store. Det er en daglig fryd og jeg er vores sælgere taknemlig for dem.

  SvarSlet
 3. Ja, hvad er en have uden buksbom. Hvis jeg skulle frede noget i haven, så ville det helt sikkert blive de gamle buksbom.
  Dine nye buksbom ser også virkelige dejlige tætte og sunde ud - man kan aldrig få nok af sådanne pragteksemplarer:-)

  SvarSlet
 4. Selvfølgelig bliver det smukt - jeg kunne nøjes med din "sunken garden"...................

  SvarSlet
 5. Du är ine rädd för att få in 'buxbomsdöden' i Din trädgård Claus? (alltså svampsjukdomen Cylindrocladium buxicola). Här i Sverige grasserar den friskt och många plantskolor säljer inte buxbom längre. Sofiero vid Helsingborg har drabbats, Uppsala Botaniska och likaså Norrvikens Trädgårdar, där Tage Andersen verkade tidigare. Ny artikel om sjukdomen från idag. http://www.alltomtradgard.se/artiklar/2012/istallet-for-buxbom/

  SvarSlet
 6. Den der med blyants testen har jeg hørt før, dog handlede det ikke om buskbom og taks ;-)
  De er vældig flotte:-D !
  K.Gro

  SvarSlet
 7. Underbara! Hoppas verkligen att de klarar sig undan "buxbomsdöden".

  SvarSlet
 8. Hvor ser det bare godt ud. Efter to uheld med buksbom, smittede med cylindrocladium siger jeg vedmodigt farvel til den elskede "bux" - godt der stadig er "tax".Venlig hilsen her fra haven.

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Flotte planter du har fået skaffet hjem, man bliver virkelig grøn af misundelse, med den kvalitet planter. Når man skidt, det er dig vel ondt.
  Det ser spændende ud med de forskellige slags potter du har valgt, er du ved at gå lidt væk fra terrakotta krukkerne? Flotte er de. Hvilke materialer er de lavet i?
  Jeg glæder mig til at se, når du får dem arrangeret i "The Sunken Garden" sammen med de andre vækster du har nævnt.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 10. Hvor er de smukke! Formklippede stedsegrønne er ikke til at undvære - og dog... hvor bliver din tålmodighed af, Claus? Jeg kan godt undvære dem, mens jeg går med den særlige glæde ved at gå og nurse og vente på, at mine buksbom får den ønskede størrelse og form. At medvirke til skabelsen af formerne og strukturerne giver mig meget større fix, end at købe.

  Ps. min mand vil bevise sit gør-det-selv-gen i weekenden og har gjort klar til at lave pizzaovnen. Savler ved gensynet af dine pizzaer:)

  Kh Gitte ved Viborg

  SvarSlet
 11. Ikke for at goere dig ked af det, Claus! Men toer du virkelig det? C

  Jeg maa sige, at jeg skal ikke nyde noget af at anskaffe nye buksbom. Jeg ville da blive graedefaerdig, hvis jeg fik sygdomsramte buksbom indenfor paa matriklen. Jeg har i de seneate par aar taget en del stiklinger af mine gamle eksemplarer, som jeg ved ikke er angrebet af den frygtede syge, og nu vaebner jeg mig saa med taalmodighed.

  Men held og lykke med foretagendet
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Kære alle - uha, I kan tro, at jeg også er utroligt nervøs for den skrækkelige buksbomsygdom. Jeg har kasseret SÅ mange store buksbomkugler, der blev inficeret. Jeg synes blot, at buksbom er så svær at undvære, så nu tager jeg altså chancen, men vil ikke anbefale folk at gøre det!!!

  SvarSlet
 13. Hvor ser det godt ud Claus. Jeg glæder mig til at se billeder, når de er placeret.
  Jeg vovede at købe 3 buksbom kugler i sidste uge og krydser nu fingre. Der hvor jeg købte dem, havde de også store myrte kugler. De er også utroligt smukke - ærgerligt at de ikke kan tåle frost.

  Kh
  Gitte

  SvarSlet
 14. Jeg så de viste alternativer i programmet "Trädgårdsonsdag" på SVT2. Vil heller ikke leve uden mine buskbomkugler, så er godt nok over dem og checker. Er da noget misundelig over hvor flotte dine er! Hold da op nogle pragteksemplarer

  SvarSlet
 15. Hvor er de altså flotte og det ser brandgodt ud med både runde og flade toppe på de lave. Jeg er også sikker på at det bliver godt sammen med gråløvede og hvide.

  SvarSlet