Graviditetstest

Her i haven har jeg adskillige pæoner. De er jo ikke til at undvære. Og når de kobberbrune skud stikker frem fra jorden, går jeg og drømmer om, hvad vi har i vente.

 

claus20120419_140436 claus20120419_140448

 

Men det er dog ikke alle skud, der giver blomster, så derfor har jeg min egen lille graviditetstest. Den går ud på at klemme omkring toppen af skuddene. For allerede, når knopperne er på størrelse med et knappenålshoved, kan man mærke dem!

 

20100704_102437

 

Senere igen begynder man at kunne ane knopperne, og det kan man netop nu på en af mine yndlingssorter – den skønne ’Krinkled White’, som nok er den første, der springer ud i haven.

 

20100704_104402

 

Jeg er så glad for den, at jeg har omkring hundrede planter – lagt gruppevis tre og tre. I skal nok få dem at se, når de folder sig ud.

11 kommentarer:

 1. Nok ikke lige en overskrift jeg havde ventet på din blog :-)
  men jeg vil da straks gå i haven og klemme......

  Janne

  SvarSlet
 2. Der spærrede jeg lige øjnene op en ekstra gang. ;)
  Den ser skøn ud.
  Har lige været på Aldershvile, hvor jeg snildt kunne tømme bankkontoen. Dejlig hobby vi har.

  Knus Eva

  SvarSlet
 3. Det finns inget vackrare än vitt och grönt tillsammans i trädgården. Och pioner......ja, de är ljuvliga!

  SvarSlet
 4. Åh ja der venter os noget skønt :-D Mine skud er dog ikke så langt fremme til at lave en lille test ;-)
  Smukke Anemoner du viser!
  Rigtig god weekend til jer alle der ude i haverne :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Jeg kan se knopper på den ene af de pæoner jeg købte i Bilka, men har ikke været ude og graviditetsteste de pæoner jeg har i forvejen. Pæonerne fra Bilka er dog nødt til at finde sig i pottedyrkning indtil dem i bedet er afblomstrede. Der må en rokade til, så farverne passer.
  Den hvide enkle du viser på billedet er så fin.
  Tak for video - hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Graviditetstest..... ja, man lærer meget her på bloggen. Gad vide om sådan en hvid skønhed kunne tænke sig at stifte familie her i min have.

  SvarSlet
 7. Hej Claus,

  Jeg kan se skud fra 4 af de 6 jeg plantede fra potter sidste år. Men om de blomstrer i år, ved jeg ikke. Men nu kan jeg jo gå ud og klemme. Jeg har yderliger plantet 45 i bunden af min grøft. Men det var fra poser - altså kun skud. Og de skal slås om pladsen med mit bunddække af skvalderkål. Jeg håber det bedste, selvom jeg ikke regner med, at de blomstrer i år. Men jeg kan se, at der er ved at komme nogle røde spirer op af jorden. Den hvide skønhed, du har på billedet har jeg ikke - men det kan jo komme hen ad vejen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Herlig overskrift:-)
  Mine er ikke så langt fremme i graviditeten at de kan testes.

  Engblomsten

  SvarSlet
 9. Hvor morsomt, synes nu jeg er lidt mere varsom og klemmer ikke damerne :) smugkigger ned i toppen ved forsigtigt at vippe et af bladene til side og glæden er stor når en lille knop anes.

  God søndag fra Susanne, Nivå

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Mine pæoner er så langt fremme at knopperne er ca.en cm.
  Jeg er i tvivl om jeg kan flytte dem, vi skal have fældet et stor valnøddetræ tæt på, og syntes det er synd hvis de blive ramt...
  Tror du jeg kan det?
  Hilsen Sussie

  SvarSlet
 11. Uha det er så spændende at vendte på paeonerne. :-)

  SvarSlet