Ikke til at undvære

Træpæoner har en helt særlig tiltrækningskraft på mig. Tænk en gang, at der kan komme så smukke blomster ud af en tilsyneladende vissen pind!

 

20120425_082536

 

Også løvet er noget helt særligt. Det må man ikke glemme at skønne på.

 

20120425_082548

 

En farve, der er ret sjælden indenfor gruppen af træpæoner, er orange eller nærmest kobberfarvet. Jeg var dog så heldig at falde over én i Belgien og fik den straks hjemforskrevet. Den skal plantes i Flammebedet, som jeg omtalte tidligere i dag. Blomster kommer der ikke i år, men jeg kan nemt vente.

10 kommentarer:

 1. Jeg er lige kommet hjem fra en forlænget weekend i Paris og så de mest fantastiske træpæoner i Jardin des Plantes... Blomster på størrelse med tallerkener!

  SvarSlet
 2. Ja, traepaeoner er i sandhed enestaaende. Jeg haaber sandelig, at mine blomstrer endnu, naar jeg kommer hjem sidst i maj. Men mon ikke? Det har jo vaeret et koeligt foraar. Skulle de imidlertid have takket af, kunne man jo overveje at tage op til min soester i Norge. Hun har en plante, som er startet hos mig som stikling, og rapporterer, at den baerer to blomsterknopper. Hun kan ikke se farven endnu, men det skulle ikke undre mig, om det viser sig, at der er tale om 'Butterfly Hovering in the Wind'. Den staerkt pink farve er naesten for meget og duften ligesaa. 'En bordelmutter i fuldt skrud', som en dame paa svensk TV engang udtrykte sig. Lige meget! Det er helt fantastisk, at min stikling nu er kommet saa langt.
  Og en lille boen: Kan man lokke navnet paa den belgiske planteskole ud af dig, Claus? Jeg har proevet at google, men kan ikke finde det. Nu har du jo saaet et hedt oenske i mig om en kobberfarvet traepaon til samlingen!
  Happy Tree Peony Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 3. Jeg elsker træpæoner - men har desværre lykkedes med at slå en hel del ihjel gennem årene, så jeg har opgivet at få dem til at trives her hos mig. :-( Ved ikke hvad jeg gør galt, har naboer med pragteksemplarer, så det er nok ikke jorden den er gal med. Jeg må nøjes med at nyde over hækken og glæde mig over silkepæonerne der stortrives og som jeg efterhånden har mange af.

  SvarSlet
 4. Hei. Jeg har begynt å virkelig lese din vakre blogg<3. Du er helt fantastisk med blomster. En riktig tryllekunstner:). Jeg er i full hageplanlegging i mitt nybygde hus. Drømmen er en romantisk rosehage med mange rom. Huset er et Sveitserhus ..... Noe som krever at stilen fullføres. Som du ser er jeg fra Norge og i går løp jeg inn på bokhandelen for å kjøpe to av dine herlige bøker som jeg har bladd i hos en venninne. De var ikke å få kjøpt i Norge fikk jeg vite til min store fortvilelse:(. Kan du hjelpe meg med hvor jeg kan kjøpe bøkene? Hvis jeg ikke får bladd i de vet jeg heller ikke hvilke jeg bør bestille.

  Håper du gir meg svar. Jeg kan ikke vente med å suge til meg din inpirasjon:).

  Klems Sarita

  SvarSlet
 5. Hej, jeg er belgier jeg er en af dine fan, men jeg forstår ikke dansk. Så jeg oversætte alt til fransk af Google. Jeg ser alle dine videoer, fordi du giver de latinske navne. Jeg har en pæon som din i over 20 år, Paeonia "Kinkaku", og det ligner "Souvenir de Maxime Cornu". Blomsten er meget stor og meget tunge 20cm!
  Hvad er navnet på den tulipan? Jeg har masser af store mus, der spiser mig mine pærer og mine planter. Hvad skal jeg gøre?
  Tak.
  Bernadette Renard

  SvarSlet
 6. I et af RHS´s blade læste jeg lige om træ-georginer, det har jeg aldrig før hørt om.

  Kender du dem?

  De er vist mest til drivhus på vores breddegrader.

  SvarSlet
 7. Ja, træpæoner er smukke. Både blomster og løv. Jeg købte en dejlig træpæon i Bilka sidste år i april, som fik en enkelt men utrolig smuk blomst, der stod meget længe, inden den visnede. Den ville næsten ingen ende tage. Desværre begyndte løvet at visne i august, så jeg gættede på, at den havde fået en eller anden svampesygdom på grund af den meget våde sommer, vi havde. Jeg klippede den derfor ned til sokkeholderne, og kan se at den skyder fint nu. Gad vidst om den får blomster i år.

  @ SARITA: Fortvivl ikke men tryk på linket "BØGER" her på siden i højre panel. Så kan du bare bestille lige så mange dejlige bøger du har lyst og råd til :0)

  SvarSlet
 8. Kære Sarita - tak for dine søde ord. Demn billigste måde at købe mine bøger på i Norge er via netboghandelen Adlibris

  SvarSlet
 9. Sig mig, har den lyserøde blade??!
  Hvor er det flot!
  Kan man få et navn? :)

  SvarSlet
 10. Kære Anne - nej, nærmest kobberfarvede. Navnet skal jeg have fundet frem.

  SvarSlet