Jeg elsker magnoliaer

Mon ikke, de fleste af os, gør det? Der er i den grad noget fascinerende over planter, der blomstrer, før løvet kommer. Og sådan er det netop med magnoliaer.

 

I denne uge har vi to helt særlige sorter på programmet i Bilka: Den fine gule ‘Daphne, og den mørkerøde ‘Genie’. To unikke farver, som er svære at modstå.

 

Også pæoner har jeg udvalgt.

 

I morgen bliver det vist ikke havevejr. Så må vi en tur i havecentret …

 

image

9 kommentarer:

 1. "Genie" er smuk - ville være skøn op af mit nye stengrå stakit... Og man skulle da være et skarn, hvis man ikke liiiige kunne få plads til et par "Sarah Bernhardt" - købte godt nok to knolde til en 50'er men det varer jo nok et par år inden de blomstrer...

  SvarSlet
 2. Æv hvor tarveligt Claus. Daphne-magnoliaen er godt nok en lækker lille sag, som der er svær at modstå. Hvis bare jeg havde et par kvadratmeter til overs...
  Tarvelig er du nu ikke, men en Fristelsernes Fyrste, er og bliver du:-)

  SvarSlet
 3. Jeg liker så godt Sarah Bernhardt. Min yndlings pion!

  SvarSlet
 4. Hva vi går glipp av som ikke bor i Danmark!

  Takk for fine og inspirerende videoer fra våren hos deg.
  Fortsatt god påske :-)

  SvarSlet
 5. Åååh, hvor nogle fristelser!
  For en halv snes år siden, eller mere måske, viste DR TV nogle billeder af gartnerne på Fredensborg Slot, som var ved at sætte/rejse en kæmpe- kæmpe magnoliagren med sart lyserøde blomster foran et stort vindue i et af de smukke, højloftede rum. En soulangeana af en eller anden slags. Det færdige resultat var et betagende syn, og lige siden har jeg ønsket mig sådan en stor, lyserød magnolia. Jeg fik så til min seneste runde fødselsdag en hvid stjernemagnolia, og den er også rigtig, rigtig fin. Står faktisk med svulmende knopper lige nu i min Zen Have (ja, ja! Som Anne Just engang udtalte, da hun nævnte et af sine haverum ved navn:*Vi er jo noget pretentiøse!'. Men man kan vel undskylde sig lidt med, at når man skal tale med andre om haven, er det praktisk at kunne referere nøjagtigt til de forskellige rum).
  Her er det havevejr. Koldt. Men solen skinner.
  Glædelig Påske og glædeligt køligt forår
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Jeg elsker Magnolier.... Og ville godt nok ønske mig jeg havde et sted til én af de her :-)
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  I 2010 forelskede jeg mig i
  Magnolia ´Genie´ som jeg fandt via nettet, på en New Zealandsk side. Jeg gik straks i gang med at efterlyse den på Jyske og Fynske planteskoler. Men uden held. Det samme gentog sig i 2011 og her i februar i år. Endelig lykkedes det så at finde et eksemplar, men men men, til en pris af kr.1.800. Dér fik jeg smækket over fingrene, af låget til husholdnings-pengekassen!! Nuvel, jagten blev midlertidigt indstillet. SÅ fredag, da jeg tømmer postkassen, nærmest klæber Bilka´s tilbudsavis til mine fingre, og jeg hører den råbe til mig ´Claus Dalby anbefaler´... Aldrig så snart jeg havde fundet siden, ...hvad så jeg? ´Genie´. Uhauha, kunne næsten ikke vente til det blev søndag. Da jeg havde trevlet hele Havecentret igennem måtte jeg skuffet konstatere at den ikke var dér!! Nu var der ikke så mange på arbejde idag, men da jeg endelig fandt en af personalet og spurgte efter den, så han bedende på mig og sagde så, `Hvis du selv gider pakke dem ud, så står de helt nede i bunden af Centret´? OM jeg gad! Og dér gemt godt af vejen, stod de smukkeste ´Genie´ Magnolier, stod bare og ventede, ventede på mig! Sådan føltes det ihvertfald. Så NU er jeg endelig den lykkelige ejer af et yderst yndigt og pænt forgrenet eksemplar, og ovenikøbet til en aldeles fornuftig pris. Hold da op, at stå med en Magnolia af den art, 15 års arbejde med at fremelske netop en ´Genie´! Det er intet mindre end fantastisk. Og at du har sørget for at de nu kan købes i Bilka er bare så stort. Tusind tusind tak.
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 8. Å genie har stått på ønskelisten leeenge, det er nesten så jeg kaster meg i bilen og kjører til bilka med en gang... om de hadde hatt noen igjen...sukk:)

  SvarSlet
 9. Magnolia - mit ynglingstræ

  Jeg har netop plantet denne flotte `Genie`købt i Bilka for et par uger siden. Flot står den med 2 store blomster knopper. Jeg tror aldrig jeg har set så flot en magnolia. Vil passe og pleje den, og overvejer at "pakke den ind" til vinter for at beskytte mod vind og vejr.

  SvarSlet