Langtidsstegt lammekølle

Tidligere i dag fyrede jeg sagte op i min stenovn til en temperatur på ca. 150 grader.

 

20120126_055908

 

I dag skal vi nemlig have Venø-lam. Køllen er udbenet, og i lommer og åbninger har jeg kommet pesto af ramsløg fra skoven.

 

20120126_095928

 

Derefter blev køllen lukket igen og overfladen gnedet med yderligere pesto samt salt og friskkværnet peber

 

20120126_095948

 

Den blev lagt på en bund af rodfrugter suppleret med rød peber, finthakket rosmarin og en håndfuld hvidløgsfed. Det hele vendt i olie.

 

20120126_095920

 

Nu står stegen i ovnen de næste fire timers tid. Jeg skal nok vise resultatet.

 

Læs og se mere om min brændefyrede stenovn her.

19 kommentarer:

  1. Nøj hvor ser det godt ud.

    Vi har været så heldige at få Venø lam et par gange her i påsken og hver gang har det smagt fantastisk også selvom vi ikke er så heldige at have en stenovn.

    Mange glade påskehilsner

    SvarSlet
  2. Mums!
    Ha en härlig påskhelg!
    Kram Hélena

    SvarSlet
  3. Det lyder som en fantastisk gourmet-påskemiddag, uhm - bare det var mig. Hvis du ikke skulle være havemand, Claus - så tror jeg du skulle lave mad til os andre...

    Fortsat god påske.

    Kh Ulla

    SvarSlet
  4. Mums - mine tænder løber i vand, efter at have læst dette indlæg :-)

    God påske

    Kh
    Gitte H

    SvarSlet
  5. Kære Claus

    Hvilket påskemåltid, det ser rigtig lækkert ud.

    God påske til alle derude

    Engblomsten

    SvarSlet
  6. Hold da op det ser godt ud... MUMS...

    Vist ikke nødvendigt at sige god fornøjelse der.. ;))

    Rigtig god påske !!

    KH
    Lena fra Håstrup

    SvarSlet
  7. Sikken fest. Håber det smager lige så lækkert som det ser ud. Hvor delikat med Ramsløg pesto. Du er vist en Gourmand - kære Plantsman

    Knus til dig fra
    Eva og Co.

    SvarSlet
  8. Hvor ser det GODT ud! Også meget inspirerende at kikke tilbage til dit sommerlink hvor du laver skønne pizza'er... nu er jeg rigtig sulten og drømmer....mon man kunne klemme sådan en fin stenovn ind et eller andet sted.....
    God påske til dig og dine og tak for dine dejlige indlæg.
    Ps Her på fyn skal vi have lam fra Avernakø.

    SvarSlet
  9. Name nam!!! virkelig lækkert!!
    K.Gro

    SvarSlet
  10. Hvornår skal vi komme med vinen??

    SvarSlet
  11. Kære Claus

    Neej, hvor ser det lækkert ud, mundvandet har godt nok svært ved at blive inde hvor det skal være.
    Velbekomme, pas på de forspiste maver.

    Knus herfra det midtfynske, Pia

    SvarSlet
  12. P.s God påske til dig og jaume

    Knus herfra det midtfynske, Pia

    SvarSlet
  13. Velbekomme, det ser virkelig lækkert ud :-)

    SvarSlet
  14. Uhm, inspiration også til maverne! Den brændefyrede stenovn er lige på trapperne her. Manden har bygget og udvidet udekøkkenet hele ugen, så nu er vi snart klar til at få ovnen installeret og indviet.

    Dejligt via dit link med stenovn at læse om Skærtoft Mølle. Til Jer der ikke har prøvet deres mel; do it!

    God påske.

    Kh Gitte ved Viborg

    SvarSlet
  15. Det blir en god middag det Claus.
    Jag fick med bilden från dig i Aot nr 8 och i nr 9 fick med en liten rad om Kjeld och hans Garden Party.
    Ha skön påsk
    Hälsningar från
    Annika

    SvarSlet
  16. Hva' ska' I så ha' bagetter, Claus?

    Og glædelig påske
    til dig og dine
    Jytte
    www.danishknitdesign.com

    SvarSlet
  17. Hvor ser det lækkert ud, I er nogle værre livsnydere!
    God fornøjelse og vel bekomme fra Nordfyn :)

    SvarSlet