Noget fra hånden

Det er simpelthen så dejligt! I disse dage og uger får vi virkelig noget fra hånden. Vi får udført så meget, som det ellers kan være svært at få tid til. Tre raske mænd (plus undertegnede) – så sker der noget …

 

claus20120417_104057

 

For eksempel fik vi i går pottet skærmliljer, Agapanthus, om. Og vi har efterhånden en del.

 

claus20120417_104120

 

Jeg har altid været i tvivl om, hvorvidt skærmliljer skulle have lov til at stå trængt i potten uden ompotning. Det har jeg en gang hørt.

 

claus20120417_115015

 

Men sidste år besøgte jeg en hollandsk Agapanthus-grower, der sagde, at skærmliljerne skal pottes om hvert andet eller tredje år i gradvist større potter. Så det har vi nu gjort.

12 kommentarer:

 1. Det var da en rigtig dejlig oplysning at få Claus - Så skal mine pottes om til næste år :)

  Hvornår sætter du dine ud?

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Det er altid rigtig dejligt når tingene flasker sig som man gerne vil have det.
  Jeg tror også du/I har været utrolig heldige med vejret siden i efteråret, hvor I/du var godt med, det lønner sig helt sikkert nu, hvor man kan bruge de resurser der er til rådighed på denne årstid på en anden måde end ellers.
  Forsat god arbejdslyst med potteriet.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Kære Annette - når faren for den værste frost er ovre.

  SvarSlet
 4. Takk og takk. Jeg har lett etter et godt svar på omplanting og Agapanthus. Flott du delte det. Anne Kari

  SvarSlet
 5. Rigtig dejlig oplysning.
  Kan man også dele dem uden de lider skade?
  Jeg vovede at potte mine om sidste år, da de var ved at vokse ud af potten og det ser ud til at gå fint, men turde dog ikke dele dem.
  Hilsen Anne B.

  SvarSlet
 6. Godt at få gamle skrøner aflivet. Jeg vil også potte om næste år. Men går det an at dele dem?
  mvh. Hanne

  SvarSlet
 7. Jeghar faktisk også lige læst den med Agapanthus på en eller anden hjemme side om planter, så det er sikkert ikke helt hen i vejre Claus ;-)
  Tænk hvis man havde bare èn " rask" mand hi hi hi.
  K.Gro

  SvarSlet
 8. Jeg bruger selv udtrykket "at få noget fra hånden" for jeg synes at det er et pragtfuldt udtryk og det er skønt for jer at det går raskt fremad. Det gør det heldigvis også her hvor vi er en rask mand og en rask kvinde der er gode til at knokle;-)

  SvarSlet
 9. Det var da godt vi lige fik det på plads - har også gået og troet de sku stå tæt. Super, så får man jo bare flere for en plantes pris og det kan vi jo godt lide.

  SvarSlet
 10. Det er altid værd at lytte til en erfaren mand. En ting er jo at potte om til en større potte, en anden ting,at dele planten. Deler du også ? Venlig hilsen her fra haven

  SvarSlet
 11. Sikke et dejlig indslag... JEG ELSKER AGAPANTHUS. Har kun selv to, men det kan jo hurtig blive til flere. Der er noget med mig og Agapanthus.. i am in love...

  SvarSlet
 12. Tak for det Claus - sidste år kom jeg til at lade mine stå får længe inde og de kom først til at blomstre i august september. Så i år skal de altså ud noget før :)

  SvarSlet