Sikke’n dag

Jeg tror ikke, at jeg tager fejl, hvis jeg siger, at jeg er ret sikker på, at rigtig mange af jer har været i haven i dag. Jeg har ...

 

20120125_045415

 

Jeg var så heldig, at Asger – en af de unge mænd, der hjælper her - gerne ville arbejde i dag og i morgen. Og vi får udrettet en masse i det gode vejr.

 

20120125_074839

 

Et af projekterne går ud på at lægge dahliaknolde i krukker for derefter at flytte dem ind i vækst- og drivhusene, hvor de tyvstarter. Når skuddene kommer op, bliver de nippet et par gange, hvorefter de bliver støttet af specialfremstillede jernstativer. Det skal I nok få at se.

14 kommentarer:

 1. Åh, så flotte krukker. Hvor store krukker bruker du til Dahliaer? Hvor store må de minst være? Har du en eller flere knoller i hver?

  Gleder meg til å se stativene, det er alltid et hodebry :)

  SvarSlet
 2. Er der varme i drivhuset siden du kan gøre det nu hvor de stadig lover frost? Jeg venter med længsel på at komme igang med at forkulvitere mine men har ikke varme i mit lille drivhus.

  SvarSlet
 3. Så mycket jobb! Tur att du har hjälp. Jag önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!!

  SvarSlet
 4. Otroligt vackra krukor!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 5. Ååå, så vakre krukker, Claus!! Skulle gjerne vært i hagen i dag ... men jeg er blitt skikkelig forkjølet og ligger under dyna. Det er fremdeles kaldt i lufta (kun 2 grader) selv om sola skinner;))


  Fortsatt herlige påskedager!!!

  STOR KLEM
  ANETTE

  SvarSlet
 6. Fantastisk vejr idag, og det skal da også bare udnyttes. Vi havenarkomaner har jo brug for vores daglige "fix" og trangen bliver kun større jo bedre vejr! Skøn og dekorativ krukkesamling, hvor er de lækre.

  SvarSlet
 7. Pudsigt, jeg har haft gang i nøjagtig samme aktivitet i dag. desværre var en enkelt kasse med knolde gået til, men de andre nærmest struttede af sundhed og trang til at komme i jorden og overvælde mig med deres vækst og blomstring. Har aldrig forsøgt at overvintre dem før, men det gør jeg fremover. At der så alligevel lige var kommet en del flere med hjem i indkøbskurven taler vi ikke højt om...........Jeg har heller ikke varme i drivhuset, men jeg stiller mine potter på en reol, pakker hele baduljen ind i fiberdug og bobleplast (af den kraftige slags til drivhuse)om natten og tænder et bloklys i en lanterne som står nederst. (måske lige værd at nævne at reolen er af metal) Det virker perfekt. Jeg bruger i øvrigt samme model til mine pelargonier om vinteren - dog måtte jeg tage dem ind da det blev 15 graders frost. Men det handler om at få så lille et areal som muligt at skulle varme op.
  Nu vil jeg ile ud og nyde de sidste timer i haven inden mørket sænker sig.
  Mange hilsner

  Trine

  SvarSlet
 8. SÅÅÅ fina krukor:) Jag gillar din blogg..mysig och hemtrevlig.
  Vill du ha lite vårkänslor ala IKEA och Paris kan du kolla in min blogg:)
  Jag önskar dig en riktigt GLAD PÅSK.

  LOVE Maria på inredningsvis

  SvarSlet
 9. Ja - det har også været havedag for mig i dag og det var den første i sommerhuset. Det var så godt at få ryddet op i bedene og se hvad der gemmer sig under visne toppe og blade. Jeg var jo især spændt på om de nye planter kunne klare vinteren på Sjællands kolde nordkyst. Glad var jeg, da der bl.a. var blade på vej på mine nye hvide hundetandsliljer -( så skal jeg have flere købt til efteråret).
  Første forsøg på overvintring af Dahliaer inde i sommerhuset er gået godt - så jeg må snart i gang med krukkerne ligesom dig.
  God Påske fra Berit

  SvarSlet
 10. Ældes med ynde: Hvor er jeg benovet over at du skriver et indlæg om mig :-)
  Jeg har noget granit i haven som trænger til patina og da jeg ikke er nogen tålmodig type, så tænker jeg faktisk at ty til ymer eller hvidtøl...

  SvarSlet
 11. Åååå, vilka härliga krukor! Det är just den här tiden man planerar och drömmer om en riktigt vacker krukkehave, en så´n du visar så flott i din bok. Så vilel vi ta till Skaelskör och hämta nya påskeklokker och så till Hörsholm och köpa vackra krukor till allt det andra man gärna vill ha. Men ack nej, Bergs säljer inte längre några italienska krukor. Var kan man nu finna t ex melonkrukan som jag tycker är särskilt vacker? Med tack för din underbara blog önskar jag dig en riktigt glad påsk och lycka till med de nya fåglarna.
  Margareta i Särö

  SvarSlet
 12. Hej Claus,
  gad godt vide, om du vander dine knolde, mens de forspirer - jeg har søgt på nettet og spurgt mig for - nogen gør / andre gør ikke. Hvad gør du mon?
  Smukke krukker :-)

  SvarSlet
 13. Jeg svarer på flere af spørgsmålene i min video, som publiceres i løbet af en lille times tid.

  SvarSlet